Работа, CV-та, HR-и, съвети - 40-та тема

• 71 687
  • 770
  •   1
Отговори
# 75
В момента доброволно напускам работа с четирицифрена заплата и работно време от 8:30 до 17ч., защото като приближа офиса и започва да ми се гади от напрежение и пия валериан, за да изкарам работния ден. А пък нека да е лудост!
Heart Eyes
А когато същия номер ти го спретне говедото с шкембе, което ти дава 500 лв, ще ревеш за 4цифрената си заплата и 40те работни часа седмично. Да не говорим, че на шефката ще й дойде тъкмо - ще назначи друг на твоето място с по-ниска заплата. Именно затова сега е лудост напускането, защото работодателите ловят такива отчаяни от настоящата си работа хорица - уж всичко 6, ама като се замислиш - този, който е напуснал, едва ли го е направил от много хубаво или поради лични причини. Лични ли, айде бе. Колко хора се женят на 100 км или забременяват, че да овакантят добро място място поради тези причини?
Айде сега - глупости. Хора напускат постоянно заради какви ли не причини - по-добра заплата, повече възможности за растеж, брменност, смяна на местоживеенето. А добрите компании непрекъснато се разрастват и търсят нови хора. И да - гадната обстановка е една от причините за овакантено място, но далеч не единствената. Аз също напуснах по лична причина предишната си работа на добра заплата. И почнах пак на добра заплата.

# 76
И аз напуснах заради лоша обстановка,веднага си намерих работа.

Нека се върнем на Скайп/телефонните интервюта. След като искате да се изместите в друг град,защо се дърпате да ходите на интервю?

# 77
Аз съм готова да се отзова за интервю в София , нали друг е въпросът, че се надявам работодателите , да ми дадат поне един ден време предизвестие , за да мога да си пусна отпуска. Вече идвах веднъж за интервю , бяха много любезни и ми дадоха възможност да избирам ден и час в доста голям диапазон. С други пък направих 2 интервюта по телефона,  скептична съм, защото решиха и второто да е по телефона и предполагам , че не съм била от топ кандидатите ,  аз бях готова да ида до там, но те така прецениха.

Пък и от друга страна не се представих много добре, не се чувахме на моменти , понякога когато не си лице в лице е по трудно да се разбере кога човекът е приключил , реакции  и т.н. Примерно , когато започнат да ми разказват за компанията и работата нормално е да кимнеш, да се усмихнеш, а така се принуждавах да вмъквам едно да или разбирам , за да покажа че съм още на линия

П.С А да не ви казвам с тези смартфони  , в какъв стрес съм да не натисна мутето или високоговорителя , правя го нон стоп (нямам стационарен телефон за съжаление) , та поне на скайпа това няма да е проблем , но пък виж ако нещо се загуби нета.....

# 78
И аз напуснах заради лоша обстановка,веднага си намерих работа.

Нека се върнем на Скайп/телефонните интервюта. След като искате да се изместите в друг град,защо се дърпате да ходите на интервю?
Ако въпроса е към мен, кандидатствам за позиция в моя град. А фирмата за подбор на персонала е в София.

# 79
E тогава е различно в твоя случай.

# 80
Айде сега - глупости. Хора напускат постоянно заради какви ли не причини - по-добра заплата, повече възможности за растеж, брменност, смяна на местоживеенето.
Това е при наличие на предложение. Мислех, че коментираме, когато такова няма. В тази връзка - ходенето на интервю в друг град не е като да се отидеш от Люлин до Младост. За второ интервю е ок, но първо... На мен човек, който се съгласява веднага да отиде някъде си, изглежда по-скоро отчаяно търсещ работа, отколкото бъдещ полезен служител.

# 81
Аз също съм ходила на първо интервю в друг град (последвано от още две)
Изобщо не бях отчаяна, имах си добре платена работа. Просто много исках да работя точно в тази фирма  Grinning

# 82
Ами не знам за последното дали съм съгласна, пускам си СВ-то много избирателно и след като съм прочела всичко, което мога да намеря за компанията, така че всяко място, от което ми се обадят е компания, в която бих желала да работя. Не знам дали изглеждам отчаяно, но пък и не искам да се тежкаря и да натяквам виждате ли аз не съм от София и не знам на вас каква ви е политиката ама аз на първи пас не искам да си направя труда да дойда.

Ред моля те сподели, кое е по правилно, бих искала да чуя мнение на специалист. За ли против ходене за първо интервю? Ако те сами не ми предложат вариант скайп или телефон, върви ли това предложение да дойде от мен?

Последна редакция: пн, 17 ное 2014, 21:44 от mia_bella

# 83
Айде сега - глупости. Хора напускат постоянно заради какви ли не причини - по-добра заплата, повече възможности за растеж, брменност, смяна на местоживеенето.
Това е при наличие на предложение. Мислех, че коментираме, когато такова няма.
Казвам защо може да има свободна позиция. Ти твърдеше, че е свободна заради някой напуснал от "много хубаво".

# 84
Аз ВИНАГИ предлагам първо интервю по Скайп или телефон. Когато,обаче кандидатът започне да ми се държи арогантно преди да съм предложила,направо порязвам....не обичам арогантно поведение. Не е нужно.
За второ искам и е задължително да е при нас. Правим и много редки изключения,да не кажа,че мисля напълно да отпаднат.

# 85
Айде и аз да се разпиша в новата тема.
Скоро ще напускам работа, говорила съм вече с работодателите си. Малко ми е притеснено, заради финансовата страна на нещата, обаче от друга страна стресът и допълнителните задачи ми дойдоха толкова в повече, че започнах да допускам грешки в основната си работа (която пък си харесвам). А това ми действа гадно психически. Та реших, че е време за смяна на работата. Rolling Eyes

Междувременно записах и магистратура, та може би ще прекъсна търсенето на постоянна работа за известно време.

# 86
Това е при наличие на предложение. Мислех, че коментираме, когато такова няма.
Казвам защо може да има свободна позиция. Ти твърдеше, че е свободна заради някой напуснал от "много хубаво".
1-2 поста над твоя се обяснява за такова "хубаво" място. А аз ви казвам, че това, което психически ви дразни при сегашната работа, ще ви дразни и при новата, с тази разлика, че заплатата ще е по-ниска.

# 87
В една от работите ми имаше период, в който наистина ми се гадеше, когато тръгвах за работа. В почивните дни нищо ми нямаше. Лекарят ми препоръча да сменя работата си. Не я смених, защото дразнителят напусна и всичко си дойде на мястото. Харесвах си работата много и колектива също. Заради един гадняр, който знаех, че ще се махне, не ми се напускаше.
Имам 3 познати напуснали без да са си намерили работа преди това. И тримата бяха на високи позиции с добри заплати, но стреса  си каза думата. Единият замина за чужбина - не работи такава работа, но е спокоен и щастлив. Другият си намери сходна позиция след търсене 1 година, третият в момента е на борсата и все още си почива. И пред тримата не  стояла дилемата преместване в София по различни причини.
В провинцията висококвалифицирани хора трудно си намират работа. Ако има сводобна ръководна позиция, назначават хора от същата фирма и наемат персонал за по-ниска позиция. В което няма нищо лошо. Ако е нова фирма, се вземат наши хора.

# 88
  • КиТ
Аз да питам,ако ви звъннат в неделя,това значи ли,че във фирмата се работи в неделя?
Според мен да,ама набирам още гласове  Crazy

# 89
Аз да питам,ако ви звъннат в неделя,това значи ли,че във фирмата се работи в неделя?
Според мен да,ама набирам още гласове  Crazy
Аз съм звъняла в събота без това да е работното време на фирмата.

Общи условия

Активация на акаунт