Работа, CV-та, HR-и, съвети - 40-та тема

• 71 691
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
  • КиТ
Аха  Thinking

# 91
Аз да питам,ако ви звъннат в неделя,това значи ли,че във фирмата се работи в неделя?
Според мен да,ама набирам още гласове  Crazy
Аз съм звъняла в събота без това да е работното време на фирмата.

И аз така. То някои кандидати са неоткриваеми през седмицата.....на някои им звъня по 10-15 пъти преди да се намерим. Тогава прибягвам до звънене в събота.

# 92
Има хора, които не вдигат телефоните си на работното място, а вечер след 18 ч. да звъня ми се струва невъзпитано. Затова съм звъняла в събота.

# 93
Има хора, които не вдигат телефоните си на работното място, а вечер след 18 ч. да звъня ми се струва невъзпитано. Затова съм звъняла в събота.

Все можеш да намериш дупка и да върнеш обаждане. Ако си търсиш работа наистина, би имал интерес.
Мен понякога ми дотяга честно казано, и от време на време се отказвам да звъня на определени хора.

# 94
Защо на тази обява http://www.jobs.bg/f2535363 искат характеристика от предишен работодател?  Rolling Eyes

# 95
Aхахах обявата е уникална!  Joy

(предпочитаме да ни се обадите на посочения телефон(0878 ........),CV-ta са стотици и отнемат време за обработка)
А стотици телефонни обаждания явно не отнемат време?!  Whistling

Може и всеки желаещ да занесе по 10 сандвича. Така ще са на печалба поне в първите дни!  Crazy

# 96
Подобна обява имаше и за секретарка-фактурист за офис, склад в моя квартал , но вместо изпратете Св, звъннете на някой си номер  Rolling Eyes Shocked

# 97
На мен пък са ми интересни обяви в джобса, които завършват с "не кандидатствайте по имейл, не го преглеждаме, елате на място/обадете се на тел..." Значи шефчето го мързи да отиде до местния вестник и не му се дават стотинки за обява, обаче иска да му отидеш на място, за да покажеш сериозното си отношение.  newsm78

# 98
Днес влязох в спор с приятелката ми. Тя много се оплаква от работата си - стрес, натоварване и малко пари, но не иска да си търси нова работа, за да не си развали CV -то. В смисъл, че смяната на работодател се греда лошо от евентуален бъдещ такъв. А тя е на тази работа вече 4 години, не е като да е от преди месец. Не го разбирам това.

# 99
Не мисля, че в България е чак такъв проблем наличието на различни местоработи в СВто.
В крайна сметка всички знаем, че пазарът ни е непостоянен. Да не говорим и за ситуацията в малките градове, където днес имаш работа, а утре може шефът ти да няма бизнес.

Също така не е задължително в СВто да фигурира всяко работно място за последните 15-20 години.
Предпочитам СВтата да са по-кратки и насочени към позицията.
Примерно, ако като студент си работил 2 месеца някъде, нещо си и от тогава са минали 10-15 години.... хич не бих си включила тези 2 месеца в СВто.

И последно - никога, ама никога не бих работила за някой, който си позволява да ме обижда, крещи ми или да не ми плаща! Да ходя на работа, само ако предварително съм изпила валериан и валидол - абсурд! Робите, берачи на памук в Алабама отдавна ги няма! Не се превръщам в такава!
Нито за себе си ще съм полезна, нито ще имам желание или амбиции да работя за шефа. Ще гледам да се махна в най-кратки срокове, дори срещу по-ниска заплата/позиция!  Naughty

# 100
Имам следния въпрос:
Заслужава ли си да се кандидатства във фирми ,който нямат фирмен сайт
и не можеш да откриеш нищо за тях и в нета-адрес,мнения за фирмата и т.н.

# 101
  • Сф
Подкрепям мнението на Ice queen. Всички са наясно за турболентната обстановка в България в момента, и не мисля, че чак толкова се гледа лошо на смяната на работнот място. Имам приятелка, която за по-малко от година смени 3 добре платени и квалифицирани работи, просто защото обещанията не отговаряха на действителността и тя беше принудена да се спасява.
Да не говорим, че 4 години не са малко, за един 25+ до 30+ годишен човек са нормален период.
Има една приказка, че на всеки 3 години трябва да си сменяш мястото за да стоиш буден и в час.

td, бих кандидатствала, но бих имала едно на ум. На последния ми работодател никакво инфо не можах да намеря (освен в Търговския регистър), но определено си струваше да почна там  Peace

# 102

Мерси!  bouquet

# 103
Mного смешна обява е тази http://www.jobs.bg/f2535363

доработил ми се е точно такъв проект,забавни сиви-та се получават,а и комуникацията с хората е приятна,не са надути....но вече не съм в агенция,изчезна ми шареността на проектите.

# 104
Здравейте! Според Вас кой е най-добрия образец за CV /на български/ към момента?

Общи условия

Активация на акаунт