Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 5

• 182 925
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
“Никога ли не се случва да се напълни човешкото сърце догоре с радост и да не гори, да не боли - редом с радостта, която идва, и тъгата, неутолимият копнеж по нещо загубено или непостигнато?”
Димитър Талев - Железният светилник

"Лудост е, да мразиш всички рози, защото си се убол на една от тях, да изоставиш всички мечти, защото една от тях не се е реализирала, да се откажеш от всички опити, защото един се е провалил. Лудост е, да осъдиш всички приятелства, защото едно те е предало, да не вярваш в никаква любов, само защото една ти е била невярна, да изхвърлиш всички възможности да бъдеш щастлив, само защото нещо не се е случило както трябва. Винаги ще има още една възможност, една нова сила. След всеки край има ново начало." Heart Eyes
Антоан дьо Сент-Екзюпери - Малкият принц

“Такава е човешката душа, понякога като пламъче на свещ и угасва от най-леко подухване, понякога пък не ще я съкруши и най-лютата болка, такова е и човешкото сърце, не престава да тупти, докато има в него макар и само една искрица живот!Такъв е духът човешки, минава през вода и най-силен огън.”
Димитър Талев - Самуил:Погибел

Последна редакция: ср, 11 мар 2015, 17:07 от валия

# 241
"Лудост е, да мразиш всички рози, защото си се убол на една от тях, да изоставиш всички мечти, защото една от тях не се е реализирала, да се откажеш от всички опити, защото един се е провалил. Лудост е, да осъдиш всички приятелства, защото едно те е предало, да не вярваш в никаква любов, само защото една ти е била невярна, да изхвърлиш всички възможности да бъдеш щастлив, само защото нещо не се е случило както трябва. Винаги ще има още една възможност, една нова сила. След всеки край има ново начало." Heart Eyes
Димитър Талев - Железният светилник
Това от коя част на книгата е?  Thinking

# 242
Ами, трябва да погледна за  по-сигурно, но така съм си записала в тетрадката Embarassed  Embarassed

# 243
Не съм сигурна, че е от книгата, но може и да бъркам.
Провери, моля те и пиши.  Peace

# 244
И аз се зачудих на този цитат - "Железният светилник" го знам почти наизуст.
Ако е наистина цитат от четирилогията на Талев, по-вероятно е да е от "Гласовете ви чувам" newsm78, макар че пак не ми звучи да е много талевско.

# 245
Не съм сигурна, че е от книгата, но може и да бъркам.
Провери, моля те и пиши.  Peace
Да, абсолютна глупост съм написала  smile3538 Нали горният ми цитат е от Димитър Талев и погрешно съм го поставила и на следващия.Много се извинявам, ще се редактирам .Цитатът е от Малкият принц

# 246
И чичко Гугъл така каза  Wink.
Нали съм любопитна - веднага проверих.

Не се кахъри излишно, Валия. Цитатът е прекрасен! Hug

# 247
Няма проблеми, Валия! Всеки може да сбърка.  Peace
Просто се зачудих как от толкова препрочитания не съм го запомнила този откъс.
Иначе е хубав, смислен цитат.
За чичо Гугъл не се сетих хич. smile3538

# 248
За чичо Гугъл не се сетих хич. smile3538

А аз много си го уважавам и му се доверявам в повечето случаи Wink ...

Скоро пак се рових по повод на цитат от уж позната книга и познат автор, но без успех. И се убедих, че често из Интернет пространството циркулират цитати без точен автор... И в този случай даже чичко Гугъл не може да помогне ...

# 249
"Успяващ е този човек, който може да изгради здрава основа с тухлите, които другите са хвърлили по него."
Дейвид Бринкли

# 250
  • Пловдив
"...човек се опознава добре едва когато поне веднъж си се скарал истински с него. Едва тогава можеш да съдиш за характера му." - Дневникът на Ане Франк

# 251
В памет на Тери Пратчет…
"Не можеш да отложиш неизбежното. Защото рано или късно стигаш до мястото, където неизбежното просто седи и чака."
Тери Пратчет

# 252
В памет на Тери Пратчет…-

Слънчевата светлина мисли, че е по-бърза от всичко, но греши. Без значение колко бързо пътува тя, тъмнината винаги е там първа и я чака.

# 253
  • in Wonderland
В памет на Тери Пратчет  Flowers Rose Flowers Rose

“Бях нещастен, защото нямах нови обувки, докато не срещнах човек без крака да се смее.”

"Автентичната тъпота всеки път надминава изкуствения интелект."

# 254
"Винаги исках прошка от баба. За всичко. Много бяха греховете ми към нея. Към грижите й по мен. Към времето, в което ме отгледа. Към обещанията си, които никога не спазвах. А баба винаги прощаваше. Прощаваше с топлина в сърцето, а аз плачех над напуканите й селски ръце. Груби ръце. Едни такива, захабени от работа. Но толкова меки и галещи. Ухаещи на чубрица. Та в утрото на прошките, баба винаги казваше: "Прощавай и ще бъдеш простена, чедо. Но много прощавай. Ние, човеците, трябва да се научим да прощаваме на хората. Само Бог е този, който ще ги съди."

Из "Рошавите мисли на едно влюбено момиче" - Галя Кутулева

Общи условия

Активация на акаунт