Любими откъси, мисли, цитати, с които живеем - 5

• 182 919
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
  • На изток от Рая
В памет на Тери Пратчет...

„Дай на човек огън и той ще се стопли за ден. Запали в него огън и ще гори до края на живота си.”

„Мъдростта идва с опита. Опитът често е резултат от липса на мъдрост.”

# 256
  • Пловдив
"...не се вълнувам дали ще умра, или ще остана жива. И без мен светът ще си живее, а аз не мога да попреча на събитията." - Дневникът на Ане Франк

# 257
You, darkness, that I come from I love you more than all the fires
that fence in the world, for the fire makes a circle of light for
everyone and then no one outside learns of you. But the darkness pulls
in everything- shapes and fires, animals and myself, how easily it
gathers them! - powers and people - and it is possible a great
presence is moving near me. I have faith in nights.

Rainer Maria Rilke

# 258
"Никога не се отделяй от своите мечти! Когато те изчезнат ще продължиш да съществуваш, но ще си спрял да живееш."
Марк Твен

# 259
"Всички ние имаме в себе си машини на времето. Някои ни връщат назад – те се наричат спомени. Други ни водят напред - те се наричат мечти."

Джеръми Айрънс

# 260
  • В царството на игрите:)
"Всички ние имаме в себе си машини на времето. Някои ни връщат назад – те се наричат спомени. Други ни водят напред - те се наричат мечти."

Джеръми Айрънс
Прекрасно  Peace

# 261
"...Трябва да се научиш как да не се вкопчваш, преди да се научиш как да придобиваш. Животът трябва да бъде докосван, а не удушаван..."

Рей Бредбъри из "Сбогом, Лято"

# 262
  • На изток от Рая
"Никога няма да прекосиш океана, освен ако не притежаваш смелостта да изгубиш брега от поглед"
Христофор Колумб

# 263

"Бъдете внимателни към своите мисли - те са началото на вашите постъпки."  Лао Дзъ

# 264
  • Пловдив
"Богатство, положение в обществото, всичко можеш да загубиш, но това щастие в сърцето ти може само да бъде забулено и докато си жив, винаги и отново ще те прави щастлив." - Дневникът на Ане Франк

# 265
"Каквото и да правят, чувстват, мислят или казват хората, не го приемайте лично. Съгласно своята система от ценности и вярвания, те имат свои собствени мнения и възгледи. Така че онова, което мислят по ваш адрес, не се отнася за вас, а за тях самите."

Дон Мигел Руис

# 266
  • На изток от Рая
"Кураж е да се изправиш и да говориш. Но куражът е и да седнеш и да слушаш. " - Чърчил

# 267
"Усмивката, която заслужава похвалата на света, е усмивката през сълзи."

Ела Уийлър Уилкокс

# 268
# 269
  • Пловдив
"Не искам обожатели, а приятели, искам около мен хора, които се възхищават не на някоя моя приятна шега, а на проявите и характера ми." - Дневникът на Ане Франк

Общи условия

Активация на акаунт