Отговори
# 570
Ако тристаен в Изток трябва да го изплащам два живота, ще избера този в Люлин! Нали се сещате, че цените са съвсем различни в различните квартали.
Ама аз мислех, че говорим хипотетично.  Wink
Все пак и аз живея в малък тристаен в Дружба 1. Ще купуваме по-голям, но нали се сещаш, че няма да е в Изток, въпреки че много би ми се искало.  Mr. Green Изобщо не ми се изплаща, тамън нищо! Нито ще теглим кредит, нито ще имаме ипотека. Затова пак в Дружба. Искам да си ходя по екскурзии и почивки, вместо да робувам на дълговете си.

Не е естествено. Много хора предпочитат гарсониера в Центъра или в престижен квартал.
Да, познавам такива. И сега реват, че спят четирима души в една стая.
Тони, и аз не искам да робувам на кредите, затова казах, че бих избрала краен квартал. Възможности за детски градини и училище бол! Не е нужно да ми е под терасата!

# 571
  • София
Тони, и аз не искам да робувам на кредите, затова казах, че бих избрала краен квартал. Възможности за детски градини и училище бол! Не е нужно да ми е под терасата!
Стискаме си ръцете!  Grinning
И да вметна, че в градината на дъщеря ми, кварталната, са много добри и възпитани дечица. (Има една черна овчица в групата им, както навсякъде, но тя е за цвят.  Wink)

# 572
  • София
Еовин, не само, че са "давали" - образно казано, тъй като след като ти отчуждят къщата, ти предоставят правото да купиш апартамент, който трябва и да доплащаш. Районът, естествено, не подлежи на избор. Семейство има право на двустаен. Ако има изобретател, архитект или някакъв творец в него, има право на "кабинет", т.е. втора спалня. Освен това, семейство няма право да притежава повече от едно жилище в София - ама наследил си? Отчуждава се. Закон за едрата градска собственост. Познавам семейства, които са се развеждали, за да си запазят имотите.

Край на урока по близко минало.

# 573
  • София
Ако тристаен в Изток трябва да го изплащам два живота, ще избера този в Люлин! Нали се сещате, че цените са съвсем различни в различните квартали.

Стига сте слагали условия, говорим за това, че при равни други условия, всеки ще избере Изток. Това е същността на темата, който колкото и да говори колко са еднакви кварталите, винаги при достатъчен финансов ресурс, ще избере по-добри квартал. Изключвам единиците като приятелката на една потребителка по-назад, която си е останала в Люлин, това си е промито съзнание и е изключение, което доказва правилото.

Аз също не мога да си позволя Изток или Центъра, но не обяснявам колко е кисело гроздето и как те са ама точно същите като Люлин и Надежда. Ясно е, че не са.

# 574
Не са еднакви, разбира се! Но в живота рядко можем без условия! Ако мога да избирам, бих живяла точно до НДК! Ама няма как да ми се случи!

# 575
Стига сте слагали условия, говорим за това, че при равни други условия, всеки ще избере Изток. Това е същността на темата, който колкото и да говори колко са еднакви кварталите, винаги при достатъчен финансов ресурс, ще избере по-добри квартал. Изключвам единиците като приятелката на една потребителка по-назад, която си е останала в Люлин, това си е промито съзнание и е изключение, което доказва правилото.

Аз също не мога да си позволя Изток или Центъра, но не обяснявам колко е кисело гроздето и как те са ама точно същите като Люлин и Надежда. Ясно е, че не са.

Не винаги е така.
Аз не бих избрала Изток или който и да е квартал в района на Цариградско. Всеки си има своите проиритети.
Имам възможност да живея почти навсякъде в София, преди да купим обиколихме и поживяхме, за да опитаме. Въпрос на избор.

# 576
  • София - Рим и обратно

Стига сте слагали условия, говорим за това, че при равни други условия, всеки ще избере Изток. Това е същността на темата, който колкото и да говори колко са еднакви кварталите, винаги при достатъчен финансов ресурс, ще избере по-добри квартал.

Много точно   bouquet

# 577
  • Once there was a Hushpuppy...
Само, че за съжаление Изток вече не е това, което помним и беше Peace

# 578
Всъщност има само един начин да установи човек къде се чувства уютно - с пробване (както е писала и НСЧ.) И това не е непременно най-прехваления квартал.

А пък детето е самостоятелна биологична единица и за него даже може да не е същото място.

# 579
  • София
Подчертаното стана, защото извъртяхте нещата - на госпожата дилемата беше Надежда/Младост - еднакви панелни спални общо взето. И се започна - ама Люлин, ама Изгрев, ама центъра....

# 580
  • София
За мен няма дилема. Младост.  Peace

# 581
  • София - Рим и обратно
Аз честно казано, изобщо не бях чувала, че Изток е "прехвален", когато отидох да живея там. Други бяха причините. Но още в първия месец рязко ми се набиха разликите с мястото, на което бях живяла преди това (Света Троица). Огромна разлика в манталитета на живущите и самата атмосфера на квартала.
Hushpuppy, права си за съжаление, но поне се застроява далеч по-бавно от други места в София.

А относно дилемата Надежда-Младост, и аз съм с две ръце за Младост Peace.

# 582
Ама то и от Младост 1 до Младост 4 разлика голяма, както и от Надежда 2 до Надежда 5! Иначе аз избирам Надежда, ама втора част! Но нашият блок беше населен основно с преподаватели от университети, нямах оплаквания.

# 583
  • Blondeville
Подчертаното стана, защото извъртяхте нещата - на госпожата дилемата беше Надежда/Младост - еднакви панелни спални общо взето. И се започна - ама Люлин, ама Изгрев, ама центъра....

По-скоро се съсредоточихме върху заглавието на темата "Доколко е определящ квартала, в който живеем, за възпитанието на детето?" , отколкото върху конкретиката на авторката. Иначе от кварталите, които посочва без колебание бих избрала Младост. Ама Младост 1, ако може  Laughing

# 584
Аз пък въобще не се чувствах добре в Младост 1 (живях там 7 години, което за моята динамика си е доста) и се върнах в центъра.

Изток е окей, където не е презастроен, обаче един случаен спомен от времето, когато живеех в Младост и години наред си паркирах безаварийно колата там. Веднъж слязох да изпия една бира с приятели в Изток, в най-цивилизованата и "партийната" част. Халогените изчезнаха за минути, изкъртени по най-варварския начин.

Общи условия

Активация на акаунт