Отговори
# 555
А като толкова сте извисени що децата Ви учат в други училища, а не по местоживеене.

# 556
  • София
Ами, шоколадена, затова темата е "доколко" определящ е квартала. Естествено, че някой ден и във Филиповци ще се роди гений/може и да се е родил вече/. Винаги има изключения, за които според мен не бива да се хващаме.

# 557
  • София
А като толкова сте извисени що децата Ви учат в други училища, а не по местоживеене.
Точно защото съм извисена.  Whistling
Между другото, предпочитам да живея в просторен тристаен апартамент в Дружба, отколкото да се гъчкаме в гарсониера в Изток.  Peace

# 558
  • София
Естествено, Тони, ама между тристаен в Люлин и тристаен в Изток, мисля, че всички ще изберем едно и също.

# 559

Просто северните квартали са строени за работническата класа, прииждаща от провинцията покрай бума на строежа на предприятия в соц-а. Разбира се, откакто хората имат право свободно да избират, купуват и продават жилища, картинката рязко се смени. Във всеки квартал има различно по манталитет, образование и възпитание население. И все пак една е атмосферата в Младост, друга в Обеля, Надежда и Люлин...да не говорим пък за интелигентната среда в Изток и Изгрев, около Докторската градина.Не случайно цените там са космически

Само да вметна, че на времето не всеки имаше право да избира между Люлин, Надежда и Младост. Моля ви се. В далечната 85 г., ако нямаш връзки или препоръки, където ти дадат жилище там. Да може да е било замислено както го пишете, ама точно тогава, на моите родители са им казали даваме Ви жилище в Свобода (това е квартал до Надеждите), ако не го искате, стойте си в едната стая с двете деца. Ама работели в Дървеница и в центъра, ваш проблем. Същото е и с много други хора, живеещи в Люлин и Надежда. Разликата тогава беше, че във всеки квартал имаше поне по едно по-добро училище - руска гимназия, ЕСПУ и т.н. и  човек можеше да си запише детето в него, тъй като районирането беше задължително за първи клас.
А в Изток и Изгрев, живееха децата на втория ешелон партийните величия. Ходила съм на ДГ там, понеже там живеехме под наем. Първото, което попитали майка ми преди да ни запишат било дали някой е член на БКП или син на активен борец, какво работят и след като все пак се оказало, че нашите са инженери, ни взели. В народната ДГ.  

# 560
Ама въобще какво е това раздаване на жилища?! Хората не са ли са си ги купували където им харесва?

# 561
Шегуваш се, нали  ooooh!

# 562
Не? Искрено се учудвам, че са се раздавали. Rolling Eyes

# 563
Кофти среда може да се открие, както в Младост, така и в Люлин! Определящи са не професията и квартала, а възпитанието на хората! В градината на племенницата ми най-лошо дете беше това на семейство с бизнес.
Преди живеех с Надежда 2 и, ако обстоятелствата не бяха наложили, не бих сменила квартала!
Еовин, къде си живяла преди? Аз искрено се учудвам, че не си чувала за раздаването на жилището и за "районирането" - на едно място военни, на друго преподаватели и т.н.

# 564
  • София
Естествено, Тони, ама между тристаен в Люлин и тристаен в Изток, мисля, че всички ще изберем едно и също.
Еее, трябва да не си на себе си, за да избереш Люлин пред Изток.  Grinning
Аз съм си свикнала с източните квартали и не мож` ме помръдна. (Освен ако не е къща в Симеоново, примерно.)

# 565
Ако тристаен в Изток трябва да го изплащам два живота, ще избера този в Люлин! Нали се сещате, че цените са съвсем различни в различните квартали.

# 566
  • Once there was a Hushpuppy...
Да, отчуждавали са и са строили нови блокове.Кой питаше как се е взимало апартамент?
Ние сме имали къща/селска къща с място/ в Мусагеница - на 4км. Днес това е един уж от престижните квартали. Давали са апартаменти по този начин. И баба ми и дядо ми така са взели два за сина и дъщеря си. Същото е било и в Люлин. Другата ми баба е имала селски имот в Люлин 10 и е поучила апартамент там точно, на мястото на нивата.

# 567

Не е естествено. Много хора предпочитат гарсониера в Центъра или в престижен квартал.
Как са давали - не вярвах, че някой не знае, но се оказва, че има и такива. Това трябва да го прочетете в Истории за комунистическа България. И да гледате филма Маргарит и Маргарита.   

# 568
  • София
Ако тристаен в Изток трябва да го изплащам два живота, ще избера този в Люлин! Нали се сещате, че цените са съвсем различни в различните квартали.
Ама аз мислех, че говорим хипотетично.  Wink
Все пак и аз живея в малък тристаен в Дружба 1. Ще купуваме по-голям, но нали се сещаш, че няма да е в Изток, въпреки че много би ми се искало.  Mr. Green Изобщо не ми се изплаща, тамън нищо! Нито ще теглим кредит, нито ще имаме ипотека. Затова пак в Дружба. Искам да си ходя по екскурзии и почивки, вместо да робувам на дълговете си.

Не е естествено. Много хора предпочитат гарсониера в Центъра или в престижен квартал.
Да, познавам такива. И сега реват, че спят четирима души в една стая.

# 569
  • Once there was a Hushpuppy...
Източните квартали винаги са били по-хубави от останалите Peace
Може би съм пристрастна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт