Отговори
# 975
  • София
  А ние пък скоро се преместихме в Младост и ми прави впечатление, това че тук има много повече хора от провинцията отколкото в предишния ни квартал.Когато излизам в парка с детето отвсякъде чувам разни диалекти.

населението на Младост се смени коренно в последните 20 години. много жилища се продадоха, много нови хора дойдоха - основно от провинцията. в моя вход над 50% са нови собственици.
в детската градина и в училището, повечето деца са пък изобщо пришълци от други части на града.

"местните" останаха много малко.

# 976
  • София - Рим и обратно
Абе повече ме притеснява да не усвои някои околософийски специфични ударения и псувни, отколкото наличието на мякащи другарчета. Доказано е, че твърдо говорящите могат да мякат ако пожелаят, обратното по-трудно се постига hahaha.

# 977
Когато излизам в парка с детето отвсякъде чувам разни диалекти.
Хммм, ами и на мен ми е неприятно, когато софиянци говорят на диалект, но какво да се прави - човещинка.  Whistling

Подкрепям. Въпреки че съм от София най-дразнещо ми е да слушам диалект тип "шопска филология".
Дори колежката, която миекаше като говори на английски, не ме дразнеше.

# 978
Шопския диалект е по-скоро отново внесен от Монтана, Враца, или Дупница, въобще-от по-западните части. Той не е типичен софийски/столичен диалект.

# 979
  • Куциндрел
Вчера синът ми си поиска хлЕб. Crazy

# 980
  • София
Шопския диалект е по-скоро отново внесен от Монтана, Враца, или Дупница, въобще-от по-западните части. Той не е типичен софийски/столичен диалект.
Аха.  Joy
Иди в Пасарел и ги питай дали са прихванали говора си от врачанските роднини.

# 981
Забелязала съм, че провинциалистите си избират 1-стаен в Младост, Малинова, Витоша, Манастирски. Защо им се струва по-престижно, отколкото в Люлин и Надежда не знам. Та там за същите пари ще си купят пак ново строителство, пак до метро, но по-голяма квадратура.
Имам познати, дойдоха от Гоце Делчев. Навряха се срещу Университета по застрахована в Овча Купел. Пътуват луди километри до работа с продънената си кола, но са в нов блок, едностаен, даже едната стая зимата не я топлят  ooooh! Голям стандарт.

# 982
Пасарел дори не знам къде се намира. Confused
Сега видях, това е село в софийско. Но пак не е в града. Нормално е за селата.

# 983
  • София
Red velvet, ако ще си говорим наизуст много добре. Аз тогава ще кажа, че софиянци предпочитат да си кютат при мама и тате, вместо да се напънат да си купят собствено жилище. Познавам такива. Това значи ли, че имам право да правя обобщения?

Пасарел дори не знам къде се намира. Confused
Ако си софиянка, не е зле да си разшириш географските познания. Все пак селото е наблизо.

# 984
Защо? С какво е известно село Пасарел? Thinking
Ще ме обогати ли точно това знание с нещо? Длъжни ли сме да знаем всички села в района?

# 985
  • София
Не знам защо пренебрегнахте така Перник.
И скочихте направо към Пасарел.

# 986
Не знам защо пренебрегнахте така Перник.
И скочихте направо към Пасарел.

Mr. Green

ТонкаБонка, това не е само мое обобщение, а на доста хора, които са оттук. Може и статистика да се извади, гледам,че тук я обичате.
Не засягам никой, просто се чудя защо е по-елитно.  newsm78
Недоумявам как се правят компромиси с квадратурата, аз на тясно например не мога да живея, ще се задуша.

# 987
  • София
От там минава водата, която пиеш. Може да ти е полезно като информация.

red velvet, правят компромис с квадратурата поради прозаичното безпаричие, а и е голям срам във форума да те нарекат "панелен плъх".  Mr. Green

# 988
Пасарел е село, което се обслужва от столичния градски транспорт, т.е. в рамките на Столична голяма община.
Нещо като да не знаеш къде е Люлин.

# 989

Недоумявам как се правят компромиси с квадратурата, аз на тясно например не мога да живея, ще се задуша.

"Тясно" е много разтегливо понятие Simple Smile Според вкуса и навиците на живеещия.

Общи условия

Активация на акаунт