Отговори
# 1 170
  • sofia
Една гадна учителка може да стъжни живота на детето, без значение другите деца....случи ми се - вярно в у-ще беше.
Ред, то не е до тъпотия, още не съм разбрала до какво е.....но знам, да не подхождам с предубеждения и някакви очаквания към непознати и тогава контакта и комуникацията са една идея по-лесни. А, че има хора, с които по никакъв начин не можеш да се разбереш е неоспоримо. Но в живота е така, налага се да се справяш с всякакви идиоти- дали в детската градина, дали в у-ще, дали на работното си място - няма лесно  Laughing

# 1 171
  • София
Разбирам я жената. И аз окръглих очи, докато слушах  една от майките, която на родителската вметваше 'еб.си' във всяко изречение поне по веднъж.
Ох, ужас... Joy

Но наистина във всеки квартал може да изтеглиш късата клечка. Детето от известно време е включило в речника си обръщението "тъпако", ясно откъде, но аз за лошите думички съм много строга, направо я смразявам. Лека полека ще изчистваме непозволените.
За детската градина най ме беше страх да не случим на някое практикуващо непровокирана агресия, вербална или физическа, защото дори само едно такова може да отрови атмосферата. За щастие имахме късмет Praynig
Но горното като че ли обикновено е вродена лошотия, не зависи особено от възпитанието или образованието на родителите

# 1 172
Ние имаме такова. Не е родено така, със сигурност знам, че средата в семейството му го е направила такова. Няколкото години в ДГ (учителките и децата) го облагородиха, децата се понаучиха как да се справят с него.
Като се замисли човек, това е полезен опит придобит в контролирана среда. Разбира се, успехът се дължи на мнозинството. Не знам дали е полезно да се окажеш малцинство в такава ситуация.

# 1 173
  • В царството на игрите:)
Авторката точно контактите в ДГ визираше.
В общи линии аз определям контактите на детето ми. Събирам го с деца на мои приятелки (о, ужас, едната ми приятелка е продавачка!). Също от градината дъщеря ми си има приятелчета - прекрасни дечица с много симпатични родители. Какво повече да искам! Това, че сме в Дружба, не ни прави повече или по-малко прости, умни или криминално проявени.  Mr. Green
Това, че сме в Дружба си е даже + Simple Smile)))) Аз не съм от Дружба /родом/, даже не съм от София, но нещата ми се стекоха така, че живея и работя в Дружба! Въпреки, че не страдам от липса на реални социални контакти, точно тук срещнах едни от най - свестните хора, които съм познавала!

# 1 174
  • София
Има го и този момент, Aludra Peace

# 1 175
Тъй като работата ми е свързана с комуникация с доста счетоводители, дали да си кажа мнението за нивото им? Абсурдно за мен е да се категоризират хората по квартал, роден град, професия и образование. Навсякъде си има и черни овце.

# 1 176
  • София - Рим и обратно
Ох, аз не мога да се контролирам, докато шофирам. Та моята, ако не е чула "тъпако" и "овца" като обръщение от ДГ, от мен със сигурност ги чува в колата и много се забавлява.... Rolling Eyes. После обяснявам, ама... Embarassed

# 1 177
Мда, и моят чу от баща си идиот. И аз обяснявам.
ПП. Докато баща му шофираше и го засякоха.

# 1 178
  • София
О, Кафе, значи ти ги разпространяваш тия из детските градини... newsm29
Измисли си кодови имена, тип Зайо Байо вместо педерас. Laughing

# 1 179
  • София - Рим и обратно

А за "овца тъпа" баба Меца или Косе Босе  hahaha

# 1 180
  • София
О, Кафе, значи ти ги разпространяваш тия из детските градини... newsm29

Мъжът ми на няколко пъти се спира с епитети на върха на езика и какво му стана, вместо ****** изтърсва "Умнико-о-о!!!", но с много специфична интонация. Резултатът е, че сега в къщи се обиждаме на "Умник" Simple Smile. Изобщо, много сме интелигентни у нас, и обидите ни едни префинени  Mr. Green.

# 1 181
  • където ми харесва
Аз на овцете, пред малкия им викам 'котенцееееееееееее", с интонацията на "умникооо"  Laughing

# 1 182
Ох, аз не мога да се контролирам, докато шофирам. Та моята, ако не е чула "тъпако" и "овца" като обръщение от ДГ, от мен със сигурност ги чува в колата и много се забавлява.... Rolling Eyes. После обяснявам, ама... Embarassed
Мноо ти е беден речника. Аз имам дълъг стаж по строежи и като седна в колата и като почна .... няма да повторя нито една псувня докато стигна до там, за където съм тръгнала.
Направо си е станало като част от мен. Пада ми пердето и почвам... Blush Даже циганите на пазара не могат да ме надпсуват.
Въпроса е какви титанични усилия полагам да не е пред девойките ми, но все нещичко се отлюспва и после малкото като ме засрами някъде пред хора и направо...ужасссс.

# 1 183
  • София

А за "овца тъпа" баба Меца или Косе Босе  hahaha
Ами да, освен това няма да си изядеш боя. Ако крещиш през прозореца на някой бакшиш Ей, Зайо Байоо..., бая време ще му отнеме, докато зацепи hahaha

# 1 184
  • София - Рим и обратно
Е, Гери, да де, на мен тия двете ми се отлюспват, когато съм с момичетата. А като съм сама си ги редя спокойно.
Елице, аз съм със затворени прозорци и заключена винаги Mr. Green.

Общи условия

Активация на акаунт