Отговори
# 1 905

Ох.  ooooh! Аз не говоря за Костинброд, все пак. Мисля, много ясно написах, че във въпросния квартал живеят Министър председателя и Генерал-Губернатора на Канада, както и повечето посланници. Не съм споменавала цигани, наркобосове и други.

А пък аз не бих искала да живея в съседство с Роб Форд, нищо, че е кмет на Торонто, нищо, че е  богат и нищо, че не е в Костинброд Wink

http://en.wikipedia.org/wiki/Rob_Ford

Иначе, скандали с политици в Канада има достатъчно. Както и навсякъде.  

И въпросът ми си остава - защо трябва да асоциираме желан квартал непременно с богати хора или с МНОГО богати хора? Те винаги ли са образец за качествата, които търсим у околните и сред които се чувстваме добре?  

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 20:44 от Анонимен

# 1 906
  • София
Тонке, ти нямаш мярка. Фул стоп.

# 1 907
И на мен не ми допадат постове с доста подигравателен тон на някои от тук пишещите. Тонка,  Peace
Чудя се как зрели дами, претендиращи за високо интелигентни и материално проспериращи и успели, да използват такъв език - само не ми казвайте, че е просто "хумор".  Stop

# 1 908
Mем мисълта ми е,че не можем да наричаме квартал с панелки по макс 80 квадрата елитен....хайде моля Ви се. И изобщо не можем да сравняваме София и други държави. Или да твърдим,че София е България.

Те в другите държави живеят не хора, ами ангели....Wink

Относно панелките - да, поначало са проектирани и изпълнени (и не говоря за България, те не са българско изобретение) за масови, евтини и бързостроящи се жилища. Но според мен кварталът се определя основно от хората, а не от вида конструкция на жилищата. Има корелация между двете, да, но все пак не е 1-ца.

Не, София не е България - хубави и лоши квартали има и в Пловдив, има и във Варна, сигурно и в Малко Търново има, макар аз да не ги зная.

# 1 909
Love and peace, sisters!  Hug Peace

И да кажа, че маслените радиатори и сушилките нямат никаква вина за разразилата се тук буря!  Grinning Вършат си добра работа, според зависи. И акумулиращите печки също.

# 1 910
И на мен не ми допадат постове с доста подигравателен тон на някои от тук пишещите. Тонка,  Peace
Чудя се как зрели дами, претендиращи за високо интелигентни и материално проспериращи и успели, да използват такъв език - само не ми казвайте, че е просто "хумор".  Stop

Joy Joy Joy   +1.Има и други, които се вихрят из форума и се чудят кого да захапят.Ако имах повече свободно време бих ги ИЗТИПОСАЛА в отделна тема, да им се радваме...Годишните номинации са достатъчно показателни.

# 1 911
Не, не конкретно към теб. И иронията ти е абсолютно ненужна в случая. Тук взаимоотношенията станаха непоносими. Аз излизам от тази тема.

Извинявай, не съм искала да те обидя.
Просто споделих моя опит. Може би въобще нямаше да го направя, ако нямам точно такъв съвсем пресен случай пред очите си. Хора с положение, къщи и фирми, но се оказа, че всичко е "на червено" и трупат дългове. Но, ако не си им достатъчно близък, ще си мислиш, че са минимум милионери.

Разбирам обаче и приемам, че твоят опит е друг.

ПП. Да добавя, че дори не ми е минало през ума да набърквам обществата, където се групират по произход и парите не играят роля.

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 21:27 от Ли Лу

# 1 912
Не разбирам как не ви омръзна 130стр. да обсъждате другите хора. То не бяха прослойки на обществото, гащи, чорапи...акумулиращи печки? После говорим за възпитание на деца. Толкова ли сте натоварени от житието на чуждите хора, че не се спряхте...

# 1 913
Чак сега изчетох паралелния, да го наречем, разговор.
Достоен край Simple Smile

Весели празници!

# 1 914
  • София - Рим и обратно

Голяма част от родителите на съученичките на дъщеря ми са много богати. МНОГО богати.
......

Защо предпочитанията за квартал се асоциират само с богатството на живущите? В Костинброд има къщи на много богати местни роми. Но все пак аз не бих живяла сред тях. Нищо против тях, предполагам, че и те не биха живели с мене Simple Smile

Абсолютно същото си помислих и аз  bouquet. Номерът явно, е да си кажем каквото имаме да казваме, пък нищо, че е друг смисълът на разговора. "МНОГО-богати" не са ми по никакъв начин еквивалент на интелигентни и желани съседи и среда.

А иначе, все пак предпочитам пиано и рок с цигулки пред Бони и Фики Стораро, де.

# 1 915
Е, Фики вади клипове на 4К... Айде, сега...

# 1 916

Голяма част от родителите на съученичките на дъщеря ми са много богати. МНОГО богати.
......

Защо предпочитанията за квартал се асоциират само с богатството на живущите? В Костинброд има къщи на много богати местни роми. Но все пак аз не бих живяла сред тях. Нищо против тях, предполагам, че и те не биха живели с мене Simple Smile

Абсолютно същото си помислих и аз  bouquet. Номерът явно, е да си кажем каквото имаме да казваме, пък нищо, че е друг смисълът на разговора. "МНОГО-богати" не са ми по никакъв начин еквивалент на интелигентни и желани съседи и среда.

А иначе, все пак предпочитам пиано и рок с цигулки пред Бони и Фики Стораро, де.

Абсолютно ми извадихте думите от контекста! Казах, че човекът е много богат, но по нищо няма да разбереш, ако не знаеш. Нито той, нито децата му парадират по някакъв начин с богатството си. И не го казах случайно, а защото коментирах нечий друг пост.

А хората, които аз конкретно визирах са високо образовани, много интелигентни и много земни и възпитани. Предпочитам ги за съседи пред простаците, които си изхвърлят боклука през терасата или правят барбекю на терасата.

Изобщо, от коментарите останах с впечатлие, че "гроздето е кисело".

Ли Лу,  Peace

# 1 917
  • Down south
@ sophiemmaspencer,
Не съм сигурна, че ще бъдеш разбрана. Мисля, че в България, в повечето случаи, богатството се свързва с показност и изтъкване.
Моля, обърнете внимание, казвам "в повечето случаи", винаги има изключения.

По света, човек често среща много заможни хора, без да си даде сметка, че въпросните са такива.

Не знам защо, но мисля, че в България има хора/среди, които се опитват  да изтъкнат  и акцентират на неща, които практически за тях не съществуват.

# 1 918

[/quote]

Ох.  ooooh! Аз не говоря за Костинброд, все пак. Мисля, много ясно написах, че във въпросния квартал живеят Министър председателя и Генерал-Губернатора на Канада, както и повечето посланници. Не съм споменавала цигани, наркобосове и други.
[/quote]

О, най-накрая разбрах как да се разгранича от плебеите в София.
Ще търся имот в Банкя или до околовръстното при Младост 4. В тези квартали живеят Президент и Министър председателя.
В Изток ударих на камък. Има тук таме някое добро попадение, но голяма част от жилищата са тухли от времето на соца по 80 кв. Пък и дъщеря ми, като започне да упражнява Сарабандата от Хендел, който ако можеше да я чуе как фалшиво я изпълнява поне за момента сигурно би се обърнал в гроба. Така че няма да тормозя и кореняк Софиянците от Изток.

# 1 919
@ sophiemmaspencer,
Не съм сигурна, че ще бъдеш разбрана. Мисля, че в България, в повечето случаи, богатството се свързва с показност и изтъкване.
Моля, обърнете внимание, казвам "в повечето случаи", винаги има изключения.

По света, човек често среща много заможни хора, без да си даде сметка, че въпросните са такива.

Не знам защо, но мисля, че в България има хора/среди, които се опитват  да изтъкнат  и акцентират на неща, които практически за тях не съществуват.

Не мисля, че е точно така. И в България има много богати, които не парадират (дали заради възпитание, дали от страх, отделен въпрос). Въпреки че поради спецификите на обществото сигурно има повече парадиращи, отколкото в "старите демокрации".

Но богатството, независимо дали е показно или не е, за мен не може да бъде критерий за харесване или не, и съответно, за желание за съседство. Това исках да кажа. Може да е богат и да искам да общувам с него, а може да е богат и да не искам.

Колкото до министър-председатели и губернатори, или местен еквивалент, за мен те са хора като всички други - и сред тях им,а и свестни, и боклуци, лошото е, че политиката е занятие, свързано с много компромиси. и от там, хората често престъпват моралните закони. Но това си е обща черта на политиците навсякъде. Обсъждали сме с колеги и съм се смяла на реакцията на хора от Унгария, Италия, Германия на техни "звезди" в политиката. Нищо по-различно от нашия "клюкарник" Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт