Ще имам близнаци! Тема с продължение 33

• 46 462
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Ниана, избутай едната кошара към ъгъла, а скрин за повиване отстрани. Едното бебче ще го сложиш с глава към скрина и няма да е затворено. Ние сме с кошари на хаук, люлеещи и за момента сме доволни. В момента моите момичета се мятат много и не си представям в тези дървени легла какво удряне на глави би било.

# 661
  • София
Нашите са Лорели Дрийм. Супер са. В една не виждам как биха спяли. Люлеещи са. Повивалникът е върху едното, но аз действам на спалнята, че ми е по-удобно.

# 662
  • Пловдив
Ниана, и аз не ползвам повивалници, бях купила за дървените ни легла, които са ето такиваhttp://www.arbor-bg.com/%D0%B4%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%BE-%D0 … 0%BB%D0%BA%D0%B0/, но така и не стигнах до тях, също ги преобувам,обличам по легла и дивани. Отделно имаме кошари, към тях си има повивалници, които също пропуснах да използвам, но то всеки си знае как му е удобно, всъщност ще го установиш като се родят децата Simple Smile
иначе аз горещо препоръчвам дървените легълца, те са си същински легла, струват ми се много по- комфортни и стабилни, никой не се е удрял в тях, имаме обиколници, но скоро мисля и тях да махна. Кошарите за мен са нещо, което е за временно ползване, сега ги употребявам като пътуваме или инцидентно като ги разделям, което се случва рядко, гледам да си спинкат двамата в стаята. Нашите легълца са под ъгъл, тъй като стаята на децата също не е голяма Simple Smile Иначе първите 2 месеца спяха при нас в едно от леглата с размери 140/70, като станаха на 3 месеца ги отделихме в тяхната стая, всеки в креватчето си и дори може да се каже, че започнаха да спят по-спокойно. Peace
Не мисля, че ти трябва люлеене, пълна глупост е, нашите легла могат да стават люлка или да бъдат на колелца, никога не съм люляла децата, сложили сме колела, обикновено застопорени да не се движат Simple Smile

# 663
Много благодаря на всички за отзивите.
Аз определено искам да си взема дървени кошари ,а не сглобяеми. Може би едната наистина ще я бутна плътно до стената и ще я застъпя с другата, а отстрани ще сложа скрин. Мисля и вариант да си поръчам малко по къса кошара да речем 60/100 и пак на направя ъглово шкафче , но по друг начин за да ми е удобно.

ivankaka  Може ли да покажеш вашите кошари какви са понеже не разбрах Simple Smile

# 664
Gugito, пишеш че не люшкаш  децата като са в кошарите,а как ги приспиваш,ние само така ги приспиваме още от новородени и май така си свикнаха,също и на шезлонгите, не ми се иска да ги приспивам на ръце,най бързо заспиват в количката веднага щом излезем.

# 665
  • Пловдив
до скоро и двамата си заспиваха сами като ги сложа в леглата, но напоследък единия изпадна в някакви настроения и хич не иска да заспива, плаче много, та се случва понякога и да го отделям, че буди брат си, това е от двадесетина дни насам, отделно като го сложа, го галя по главичката, гръбчето и така се успокоява, но е упорит, дано отмине този период Rolling Eyes

# 666
  • София
https://www.google.bg/search?site=&source=hp&ei=o7xgVcfa … gla%3B1200%3B1200
Ето това е модела на нашите кошари. Изобщо не мисля, че е глупост люлеещата функция, доста родители я ползват. Аз съм я ползвала съвсем малко с едното дете.
В момента обмислям да вземеме трета кошара за другата стая, че доста си пречат през деня децата. Едната госпожица заспива много трудно, държиме си ръчичката и денем я слагам на спалнята. Ама започна да слиза сама оттам и си играйка така, става права и се киска, аз я слагам пак и така милион пъти, та по - сигурно ще е в кошара, че така другата като се разписка в другата стая и започвам да тренирам тичане из стаите Laughing

# 667
  • Шумен
 ivankaka, големи сладурки си имаш  Hug

А люлещата функция си е до удобство и до дете. Преди да родя и аз се замислях за люлеене и приспиване, но не ми се получи. А моите девойки от първия ден вкъщи си заспиваха самички и така и не взехме нищо допълнително  Peace Наясно съм, че това си беше жив късмет с близнаци и никакво приспиване на никоя Simple Smile

# 668
Здравейте може ли да ви попитам нещо?Някоя от вас да е със серклаж? Защото казаха, че ще ми правят а не съм наясно как точно се процедира? Трябва ли после само да се лежи? Боли ли? с пълна упойка ли е? Благодаря ви предварително за отговора!:)

# 669
На мен доктора като разбрахме че са близнаци искаше да ми направи серклаж.Но се оказа,че имам полип на шийката и не може да го зашие.Тогава каза че шийката е дълга и трябва да издържи.И вече съм в 8-ми месец и за сега държи.

# 670
У на сме с две дървени легла от Айко, които даже сега видях, че са намалени. Имат функция за люлеене. Като ги избирах обяснявах на продавачката, че няма да я ползвам, за да не свикват така децата. Ама сега ме вижте...спят при нас, леглата са точно така на Г и съм вързала по един колан на всяко легло, аз си спя на спалнята през нощта някой се размрънка според това от къде идва шума грабвам колана и за няколко минути пак е заспал провинилия се Simple Smile Та не е глупост тази функция. Сега исках да взема креватчета за при майка ми, където мисля да стоим лятото и гледах пак дървени съвсем обикновени от Айко пак, на супер цена са - 62-3 лв. (без матрака), а могат да спят там до към 3 години, после на леглото и готово.

# 671
Simple Smile)) едно момиче горкото пита за серклаж. Само ще кажа, че повечето неспособни лекари се презастраховат, предлагайки серклаж «за всеки случай, след като си с близнаци», но ти не си «за всеки случай» и в никакъв случай не си за упражнения на някой нескопосан лекар, който не си е отварял дебелите книги от 20 години. Поне едно медицинско показание за серклаж каза ли ти този човек?
Отиди на специалист гинеколог, някой с наистина добра репутация, дори да не е в твоя град. В кой месец си? Сега като се сетя, на мен едно светило искаше да ми прави серклаж, но му порязах амбициите. Зарвсяка медицинска манипулация е редно да има причина. Тава, че си бременна с близнаци не е причина сама по себе си.

# 672
подкрепям Смехорани. Аз съм с близнаци и с конизация правена 3 месеца преди да забременея. Според някой доктори, няма какво да се мисли - слага се серклаж. Да, ама не е точно така. един от добрите доктори в Сф - Сигридов каза, "Превантивно серклаж не се прави". Наблюдаваха ме, сега съм 29та седмица и съм без серклаж. Надявам се да изкарам до колкото се може по-късна седмица, но категорично без основателни причини - серклаж не бива да се прави. Има си рисковете като всяка друга манипулация....

# 673
Благодаря за отговорите, и доктора каза че не е привърженик на серклажа, но шийката се скъсявала пък и съм с двурога матка. Но има риск от инфекция. В 12 седмица съм.

# 674
На мен доктора като разбрахме че са близнаци искаше да ми направи серклаж.Но се оказа,че имам полип на шийката и не може да го зашие.Тогава каза че шийката е дълга и трябва да издържи.И вече съм в 8-ми месец и за сега държи.

Отдавна не съм писала тук.
Относно серклажа. Моята докторка искаше да ми направи, за да се презастрахова (имах две прокървявания в началото), но аз си направих углушка.  Joy И така прехвърлих момента, когато трябваше да се прави. Просто го карах по-бавно и не се натоварвах, направо да кажем забавих ритъма и се излежавах. Накрая бебешоцжите не искаха да излизат и към края шийката беше цели 4 см!!!
Но ти прецени и сама какво е положението и се довери на себе си и на добър лекар.

Общи условия

Активация на акаунт