Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 140 350
  • 811
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Не е никак тежко и трудно това съобразяване, защото се отнася до доста малко храни... Колко повече съм се ограничавала през времето на брекетоносене  Mr. Green

При мен и без това бяха малко къси и просто нямаше да е хубаво да се изпилят - същото го мислехме с моята стоматоложка преди да ми го направи. Дори и аз не мога да видя къде е бондингът в момента.

# 571
  • Варна
Не е никак тежко и трудно това съобразяване, защото се отнася до доста малко храни... Колко повече съм се ограничавала през времето на брекетоносене  Mr. Green

Да, ама с брекетите ще се съобразявам 3 г., а с бондинга цял живот Sad

# 572
  • София
змейковица, каква беше при теб цената на бондинга за двата предни зъба? И болезнена ли е процедурата? Аз съм с идентичен случай и искам да съм предварително подготвена.

# 573
  • Пловдив
змейковица, каква беше при теб цената на бондинга за двата предни зъба? И болезнена ли е процедурата? Аз съм с идентичен случай и искам да съм предварително подготвена.

Изобщо не е болезнено - то е изграждане с фотополимер.
Моята  стоматоложка ми взе по-малко от обичайното за такава фина процедура  - 80 или 100 лв. беше, доколкото знам по принцип е към 150 лв.

# 574
Khaleesi,
При кой ортодонт си (сори за досадния въпрос)? Направо ме уби ... Само 9 месеца  Party
На мен ми казаха 10 - 12 месеца, но някак не вярвам още. Явно може и да стане  Hug

При д-р Видев, както и absolutpartystar, и още някой имаше Simple Smile Моя случай даже не е толкова фрапиращ, колежката ако даде разрешение, ще постна нейните снимки, че ще е много яка разликата Simple Smile

# 575
  • вече в собствен дом
Бих искала да попитам на някой случвало ли му се е ортодонтът да му отлепи нарочно 2 брекета , селд това да залепи нови два и за това естествено да си заплатиш нови брекети. Причината е, че трябвало препозициониране на 2 брекета. Много се учудих ,защото не ми беше споменато за тази процедура, нито в първоначалния план на лечение го има.

# 576
  • София
На мен ми се е случвало да ми се отлепят сами и да изчакаме 2-3 седмици, докато ми залепят нови, но такива подмени са си включени в цената.

# 577
  • Карлово
Моето дете от няколко дни сменя ластици отдолу за наместване на долните зъби. Болките са си болки, НО сподели, че ченето и излизало напред и започвала да изглежда като с обратна захапка.
Някой да ме успокои, а? Praynig

Аз още не съм я виждала, не е при мене.

# 578
  • София
Това ортодонта трябва да го прецени и да смени подхода, ако се налага. Ако мога да те успокоя с това, че долните ми зъби бяха редки, прави и пораснали, а със започване на лечението станаха криви, но сега пак са почти прави Simple Smile

# 579
Бих искала да попитам на някой случвало ли му се е ортодонтът да му отлепи нарочно 2 брекета , селд това да залепи нови два и за това естествено да си заплатиш нови брекети. Причината е, че трябвало препозициониране на 2 брекета. Много се учудих ,защото не ми беше споменато за тази процедура, нито в първоначалния план на лечение го има.

При мен се е случвало 2 пъти. Като първият път беше на 3-тия месец от лечението. Напълно нормално е, понеже понякога се налага брекетите на някои зъбчета да се залепят неправилно, за да се наместят околните зъби и когато те се подредят, се репозиционират въпросните брекети. Разбира се, това зависи от случая, не е задължително да се прави при всеки. Но на мен ортодонтката пари не ми е искала за репозициониране на брекети.  Wink

# 580
  • вече в собствен дом

При мен се е случвало 2 пъти. Като първият път беше на 3-тия месец от лечението. Напълно нормално е, понеже понякога се налага брекетите на някои зъбчета да се залепят неправилно, за да се наместят околните зъби и когато те се подредят, се репозиционират въпросните брекети. Разбира се, това зависи от случая, не е задължително да се прави при всеки. Но на мен ортодонтката пари не ми е искала за репозициониране на брекети.  Wink
Да, разбирам , че това беше нужно. Но се ядосах , защото ми иска 52 лв. по 26 лв за все едно 2 нови брекета. Не ми харесват хора, които злоупотребяват и сега аз искам не искам ще трябва да й ги платя.

# 581
А като махне тези брекети, не може ли да залепи същите. При мен, понеже съм със сапфирени, повечето пъти се чупят при махането, но ако останат здрави, няма проблем да се залепят наново.
Или й е по-лесно да поиска допълнително пари? Confused

# 582
Здравейте,
искам да попитам, случвало ли ви се е да ви се отвори брекет???
на мен един ми се отваря непрекъснато.. затварям го но след около няколко часа пак сам се отваря
надявам се правилно да съм се изразила.. Нормално ли е? или трябва да се притеснявам?  Praynig

# 583
  • вече в собствен дом
А като махне тези брекети, не може ли да залепи същите. При мен, понеже съм със сапфирени, повечето пъти се чупят при махането, но ако останат здрави, няма проблем да се залепят наново.
Или й е по-лесно да поиска допълнително пари? Confused
Да, явно й е по-лесно да писка още пари. Вече 8 месеца съм с брекети и досега ми е допадало отношението й, но сега да си кажа ме разочарова.

# 584
  • Варна
Laura B, aко не те притеснява би ли споделила кой е ортодонта ти?

Общи условия

Активация на акаунт