Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 140 352
  • 811
  •   1
Отговори
# 555
  • Варна
И аз съм с  пародонтит, но на мен зъболекарите ми казаха че изкривяването на зъбите е следствие от него.
Брекетите и после ритейнърите "държали" зъбите. Така твърди ортодонта.

# 556
  • София
Аз също имах парадонтит и на всеки 6 месеца пиех лекарства за стягане на венците. С брекети съм от 1 година и 5 месеца и не съм пила нищо за това време, защото няма нужда. В моя случай брекетите подействаха много добре на венците - нямам кървене, болка или лош дъх от образуващите се преди джобове и гниенето на събралата се вътре храна.

# 557
  • Sofia
Някой носил ли е брекети и да е имал проблеми с венците? Аз имам пародонтит, който не е прогресивен, само понякога се обостря и имам изкривяване на зъбите в следствие на това. Според зъболекарката ми брекетите не биха ми помогнали, а може да доведат до разклащане на зъбите. Имате ли опит с подобен проблем?
На база начина по който действат брекетите би трябвало да има позитивен ефект върху венците. При хора, останали без зъб или повече, венеца се отдръпва в тази зона и понякога се прибягва до поставяне на брекети с цел премахване на свободното пространство и в същото време се постига ефективно лечение без нужда от поставяне на имплант.

При мен парадонтит не е имало, но имам известни разстояния между зъбите, както и леко изкривяване. Лечението което правя не е само с естетическа цел, но и с цел да нямам проблеми със зъбите и венците с течение на времето. Т.е. лечението беше препоръчано от зъболекар с превантивна цел.

Конкретно, дали ще ти помогне на теб или не зависи от степента на проблема. Ако костното вещество е твърде малко, вероятно ще е нужно оперативно поставяне на изкуствено такова и стискане на палци организма да го приеме и абсорбира. Това е една от причините поради които ортодонта изисква няколко рентгенови снимки - той ще прецени дали си подходяща за лечение или не.

Тъй или иначе, основна причина, които се изтъква за получаване на парадонтит е хроничното, непълно почистване на зъбите и/или дълго нелекувани зъби, в следствие на които се получава възпаление на венците и съседните тъкани.

С други думи, преди започване на лечение при ортодонт задължително се коригира този проблем с правилно и редовно почистване на зъбите, провеждане на лечение на венците, с цел премахване възпалението и излекуване на всички болни зъби.

# 558
  • София
Дарила, желателно е да са в добро здраве зъбите, въпреки че може и брекети да се провежда лечение. Аз имам корони с брекети, няма проблем с тях.
Халеси, много бързо! Направо ме обнадежди, че и аз може да ги сваля по-рано от предвидената година! А защо са ти сложили ритейнъри толкова рано?

# 559
  • София
Благодаря за мненията за пародонтита! Значи може би има надежда да се видя с прави (мои) зъби някога Simple Smile Предстои ми запълване с костно вещество на едно място и често почистване с ултразвук, може би вадене на един мъдрец и след това ще мислим ортодонтските неща.

# 560
Дарила, желателно е да са в добро здраве зъбите, въпреки че може и брекети да се провежда лечение. Аз имам корони с брекети, няма проблем с тях.
Халеси, много бързо! Направо ме обнадежди, че и аз може да ги сваля по-рано от предвидената година! А защо са ти сложили ритейнъри толкова рано?

Ами да, трябваше 1 година, а ще ги махам за 9 месеца. А на колежката трябваше 1 год и пол. и тя ще ги маха след 10 месеца носене. Ритейнърите, не знам, честно не питах защо, но то са 2-3 седмици преди да се махнат брекетите... а защо не съм питала... де да знам Simple Smile Тях ще ги нося 1 път и половина, колкото съм носила брекетите. Това се сетих да питам Simple Smile И на двете така ни ги сложи. Сега чакаме 3 дена да видим тя как ще е и после е мой ред. И послеееее .... трябва да се полее с много ухилени снимки Simple Smile

# 561
  • София
Чакам снимки, да знаеш! И аз днес съм на преглед, че няма да ги има две седмици от 26-ти. Трябва да са ми поръчали някаква по-особена дъга за долната челюст, която щяла да ми свърши страхотна работа, макар че и ривърса действа добре. А горната челюст ми е готова след няма три месеца, направо не мога да повярвам колко бързо се случват нещата

# 562
Оооо ще има снимки, как Simple Smile Знам, че няма да ги има, аз иначе сигурно и по-рано щях да ги сваля Simple Smile Колежката каза, че вече не може да спи... ще я видим утре как ще е Simple Smile)) И после - снимкииии Simple Smile

# 563
  • София
Помоли я и нея за снимки преди-след, много обичам да гледам такива! Аз съм със стоманени дъги вече.

# 564

Ами да, трябваше 1 година, а ще ги махам за 9 месеца. А на колежката трябваше 1 год и пол. и тя ще ги маха след 10 месеца носене. Ритейнърите, не знам, честно не питах защо, но то са 2-3 седмици преди да се махнат брекетите... а защо не съм питала... де да знам Simple Smile Тях ще ги нося 1 път и половина, колкото съм носила брекетите. Това се сетих да питам Simple Smile И на двете така ни ги сложи. Сега чакаме 3 дена да видим тя как ще е и после е мой ред. И послеееее .... трябва да се полее с много ухилени снимки Simple Smile

Khaleesi,
При кой ортодонт си (сори за досадния въпрос)? Направо ме уби ... Само 9 месеца  Party
На мен ми казаха 10 - 12 месеца, но някак не вярвам още. Явно може и да стане  Hug

# 565
При мен минаха вече 6 месеца от както нося горните и само 1 от както нося долните,но при долните за 1 месец има огроооомна разлика (всеки път се снимам за да видя прогреса) докато при горните има още работа Sad..
След като се наместят зъбите колко време стоят в статично положение преди да се свалят брекетите?

# 566
  • София
Писала съм и преди време, че според моето лаишко мнение зъбите на сина ми са подредени отдавна. На 27 април ще стане 1 година от поставянето на горните брекети. В средата на май ще му слагат ритейнърите, а при следващото посещение ще му махнат и брекетите.

При него имаше много работа - имаше свръхбройни зъби, някои постоянни не бяха поникнали и ги чакахме.
Обещавам да покажа и аз снимки.

# 567
  • Варна
Аз вече съм питала, но някой правил ли си е бондинг на предните два горни? Вярно ли е, че колкото и добре да е направен през 2-3 години трябва да се подменя? Също четох, че постоянно трябва да внимавам как отхапвам, защото може да падне и на втората седмица Sad И последно вярно ли е, че за да се направи се отнема част от истинския зъб? Ако някой знае ще съм му безкрайно благодарна.

# 568
  • Пловдив
Аз съм писала доста пъти - и снимки съм показвала  Peace

Направиха ми го 1-2 дни след махането на брекетите /03.09.2014 г./ и досега съм си със същия - не се е налагала подмяна засега.
Внимателна съм с отхапването, но се свиква. Отхапвам спокойно сандвич, краставица и т.н. С твърди неща като примерно цяла ябълка само не смея.

# 569
  • Варна
Аз съм писала доста пъти - и снимки съм показвала  Peace

Направиха ми го 1-2 дни след махането на брекетите /03.09.2014 г./ и досега съм си със същия - не се е налагала подмяна засега.
Внимателна съм с отхапването, но се свиква. Отхапвам спокойно сандвич, краставица и т.н. С твърди неща като примерно цяла ябълка само не смея.

Не знам - цял живот да се съобразявам как да отхапвам е ужасно Confused Но другият вариант е да ми ги изпилят, което ще отнеме от дължината. Уфф въобще не знам какво да правя ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт