Брекети - къде, какви, за колко? - тема 5

• 140 591
  • 811
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте! И аз се интересувам от темата брекети ии по-точно лингвални брекети. Някой може ли да сподели повече информация, ориентировъчни цени - знам че с точност не може да се каже, но горе-долу?? Аз съм от София, прочетох хубави коментари за Др.Хунджев - някой има ли опит с него? Благодаря ! Heart Eyes

# 601
  • София
Здравейте! И аз се интересувам от темата брекети ии по-точно лингвални брекети. Някой може ли да сподели повече информация, ориентировъчни цени - знам че с точност не може да се каже, но горе-долу?? Аз съм от София, прочетох хубави коментари за Др.Хунджев - някой има ли опит с него? Благодаря ! Heart Eyes
Алагьозова ми обяви цена от 3000 евро за лингвални, което е доста приемлива цена.

# 602
Здравейте!

Има ли някой,който е сменил ортодонт в края на лечението си? Не съм доволна от моята лекарка и вече нямам нерви да търпя #Cussing out 

Дали друг специалист би ме приел ?

Аз смених моя ОД, но съвсем в началото на лечението и много се радвам, че го направих. Излезе ми по-скъпо, нямаше как, все пак новият ми ОД ми махна брекетите и залепи нови, но ти си в края, няма да е кой знае какво.
Няма причина да не те приеме друг специалист. Успех Peace

# 603
  • вече в собствен дом
Моите са лингвални, само на горните зъби ще ми излезнат около 3000лв.

# 604
Синът ми носи брекети почти три години,сега сме вече на ретайнъри долния е залепен,агорния се маха когато се храни,ще ги носи още една година.Цялата процедура ни излезе 3000 като включим ваденето на мъдрежците и разкриване на кучешки зъб.Сега всичко е перфектно,много сме доволни.

# 605
Здравейте!
На 26г. съм и при последното ми ходене на зъболекар се установи,че съм с два млечни зъба.Имам изникнал постоянен кучешки  зъб от небцето,който не ми създаваше проблеми и не се забелязваше особенно...но явно сега се опитва да си направи място и започва да си личи и имам растояние между предния ми зъб и др постоянен....Направих консултация с ортодонт и панорамна снимка...нямам зародиш за др.кучешки зъб.Според д-ката трябва да извадя млечния си зъб ис прекети да издърпаме напред постоянния...а за др.страна да сложа мост,когато падне млечния..знам,че при всеки ситуацията е индивидуална,но колко време евентуално би отнело едно такова изтегляне на зъб...зъбите ми си бяха идеално подредени и мн си харесвам усмивката,но мисля да направя втора консултация с др.ортодонт...макар че по думите на моя стоматолог,никой ортодонт не би се съгласил да се извади здравия ми постоянен зъб(с едни от най -дългите корени) и да сложа импланти...И ако някой е пробвал един от двата варианта каква сума би излязло грубо...извинявам се за малко хаотичния ми разказ,но съм мн притеснена и наистина е трябвало мн по рано да взема мерки по отношение на този зъб...Благодаря предваратилно за отделеното време.До скоро!

# 606
Здравейте!
На 26г. съм и при последното ми ходене на зъболекар се установи,че съм с два млечни зъба.Имам изникнал постоянен кучешки  зъб от небцето,който не ми създаваше проблеми и не се забелязваше особенно...но явно сега се опитва да си направи място и започва да си личи и имам растояние между предния ми зъб и др постоянен....Направих консултация с ортодонт и панорамна снимка...нямам зародиш за др.кучешки зъб.Според д-ката трябва да извадя млечния си зъб ис прекети да издърпаме напред постоянния...а за др.страна да сложа мост,когато падне млечния..знам,че при всеки ситуацията е индивидуална,но колко време евентуално би отнело едно такова изтегляне на зъб...зъбите ми си бяха идеално подредени и мн си харесвам усмивката,но мисля да направя втора консултация с др.ортодонт...макар че по думите на моя стоматолог,никой ортодонт не би се съгласил да се извади здравия ми постоянен зъб(с едни от най -дългите корени) и да сложа импланти...И ако някой е пробвал един от двата варианта каква сума би излязло грубо...извинявам се за малко хаотичния ми разказ,но съм мн притеснена и наистина е трябвало мн по рано да взема мерки по отношение на този зъб...Благодаря предваратилно за отделеното време.До скоро!

Пълен абсурд е да си вадиш здравия кучешки, само за да не го изтеглиш в правилната позиция, както е още по-голям АБСУРД да си правиш мост, когато ти падне млечния зъб от другата страна! Като падне ще си сложиш имплант. Няма да си изпиляваш два здрави зъба. А и тричленен хубав мост няма да ти излезне по-евтино от имплант. Ти си на 26 години и трябва да направиш само най-доброто за усмивката и зъбите си!

# 607
  • София
Аз тегля кучешки постоянен зъб, който се намира в небцето вече 1г и 5мес. Всички околни зъби от неговата страна се разместиха влизайки навътре, но това е ясно имайки предвид физичния закон за действието и противодействието. Два пъти ми правиха операция за разкритие, която е доста ... неприятна. Нямам идея кога ще приключи всичко, но като гледам няма да е скоро. Сега зъбите ми са доста по-криви отколкото в началото. Слагам по 5 ластика в различни позиции за да се предотврати кръстосването на захапката, пълна съм с бутончета (4 на брой), кукички , телчета и пружинки... Не знам колко ще съм доволна след като зъба излезе и се намести в зъбната редица, но , ако знаех какво ме чака в началото - не знам дали щях да започна.

# 608
  • Sofia
Пазете си зъбите! Не ги пилете, вадете и т.н. при условие, че за здрави (т.е. не са умъртвени). За това са ортодонтите - да ги наместят и само в краен случай да се вадят. Правенето на мост е супер инванзивна процедура. По-добре имплант. А, ако се държи да е мост - то да е адхезивен - по-скъпи са, но поне не се пилят съседните зъби.

# 609
Пазете си зъбите! Не ги пилете, вадете и т.н. при условие, че за здрави (т.е. не са умъртвени). За това са ортодонтите - да ги наместят и само в краен случай да се вадят. Правенето на мост е супер инванзивна процедура. По-добре имплант. А, ако се държи да е мост - то да е адхезивен - по-скъпи са, но поне не се пилят съседните зъби.
Аз искам да помоля за мнение тъй като и аз съм пред горе-долу такава дилема - нямам втори горен зъб, и сега с брекетите отваряме място за такъв и след като ги махна трябва да реша дали да сложа мост (адхезивен, за мен на този етап другият не съществува) или имплант, но за импланта знам,че трябва време да зарасте и се ходи без зъб половин година примерно, което е доста време да ходиш без преден зъб..
Почти безапелационно се бях спряла на адхезивен мост, но сега малко се замислям, че винаги ще трябва да внимавам с него, как отхапвам..тоест едва ли ще смея даже..Не знам какво да правя..

# 610
Мине ли ямр-то на щерката, й слагам брекети. Реших се, ако иска-да протестира.
Дъвкането й е трудно, ще си развали стомаха с тази недосмляна храна, от лошия контакт.
Щом иска да си пази петите млечни, да си отговаря за тях. Вадя й кривия мъдрец и точка.

# 611
  • Sofia
а импланта знам,че трябва време да зарасте и се ходи без зъб половин година примерно, което е доста време да ходиш без преден зъб..
Звучи неприятно, но в момента тъй или иначе си се подложила на това лечение и малко по малко ще отваряш разстояние за този зъб. Т.е. тъй или иначе този визуален проблем ще съществува поне за няколко месеца.

Единия вариант за адхезивен мост е: http://www.triodent.com.pl/uploads/implanty/friadent/_thumbs/9_4b8f83.jpg
Какво ще кажеш за варианта, да потърсиш евтин, временен адхезивен мост? Става дума, такъв изработен в лаборатория от металокерамика, а защо не и от тези "пластмасовите"? Идеята е, да ти поставят имплант и докато зарастне да поставиш за 6 месеца подобна зъбна конструкция? Ако имаш добър зъболекар вероятно ще може да ти предложи нещо подобно на изгодна цена.

За мен лично проблема с всички мостове е факта, че под него нямаш зъб, който да натиска зъбната кост, а усилие се получава при дъвчене само на двата зъба държащи самия мост. Моето разбиране по въпроса е, че зъбния имплант е по-добрия вариант.

# 612
  • Бургас
Здравейте,на някой случвало ли му се е да има натрупване на венеца между 2 зъба/венеца е леко е покрил зъба/ стои като излишна тъкан.По принцип се получава това натрупване по този начин на венеца когато са вадени зъби,за да се направи място,но при мен няма.Получи се при мен на единия кучешки,при извъртането му с брекетите.Как сте се справили с това?

# 613
  • Варна
Здравейте,на някой случвало ли му се е да има натрупване на венеца между 2 зъба/венеца е леко е покрил зъба/ стои като излишна тъкан.По принцип се получава това натрупване по този начин на венеца когато са вадени зъби,за да се направи място,но при мен няма.Получи се при мен на единия кучешки,при извъртането му с брекетите.Как сте се справили с това?
На мен ми се случи същото при наместването на единия кучешки. Моята ОД ми препоръча да го мажа с тази паста (дори да спя така) и постепенно се оправи.

# 614
  • Бургас
На мен ми се случи същото при наместването на единия кучешки. Моята ОД ми препоръча да го мажа с тази паста (дори да спя така) и постепенно се оправи.

Благодаря.Аз ползвам от тази серия гела,но той е за кратка употреба.Ще взема и пастата.ОД ми каза,че след лечението можело да се изреже малко от венеца,за да се оправи.Това за мен не е вариант.надявам се да се оправи от пастите и геловете да се стегне.В какъв период имаше резултат и колко пъти на ден си слага от пастата?

Общи условия

Активация на акаунт