Зима наближава, в мене МАЙ-ско бебче се разшава! - Тема 7

• 27 154
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
Често ставало така при деца на такава възраст. Майките с дете имали ли са такъв проблем? Имам чувството, че трябва да я приспят, не дай боже. Че той ако я заболи съвсем зъба, тя тогава изобщо няма да даде. Не търпи и това е. Страшно човече! Обяснявах, говорих, с добрата, с лошата, ей няма и това е.  Crossing Arms

С моят син сме по зъболекари от както е станал на 2год. (просто проблемни зъбки) Спомням си, че първите няколко пъти като ходихме не са му правили нищо- само се запознаваше с различните уреди за да може да свикне с тях.  После вече няма никакъв проблем с правенето на пломби, лекарства, машинки и т.н. Само упойка не дава да му слагат защото го бодат и си е болезнено.

# 91
Добро утро и от мен!  Hug
Хубав ден ви желая, мили мами, макар, че е такъв мрачен...
Първо, искам да пожелая успех на Elle днес е много важен ден за нея, затова ще се моля всичко да е наред!!!  Hug
Синя птичка на никого не ги пожелавам тези болки, но явно аз нещо съм се повредила с предната Б- откакто родих, по гръб не мога да лежа повече от 15 мин, също и да стоя приведена... С кръста също е така, от многото стоене е ад, място не си намирам, а навеждането...чувстяам се като нялоя баба, защото го правя много бавно и предпазливо. Мисля си, че колан, сложен отсега, може да помогне на гърба ми да понесе по- лесно и постепенно натоварването, затова и се бях зачудила...
Момичета, искам да питам нещо- на вас предписаха ли ви глобулки, без причина- само за профилактика и прочостване? Защото на мен, последният път ми дадоха но може да е заради това, че в началото имах и гъбки? Доки, някак шеговито ми каза да не му обръщам внимание на течението ми( което, между другото си влача цял живот), щом резултатите от секрета не са притеснителни. Само че започнах да се замислям, дали пък не би могло да навреди на бебчето? Даже сега, след боледуването, като че ли се е позасилило Sad
И друго питане имам...ама то е малко смешно... Вие "събирате" ли въздух там отдолу...отпред?  Blush Тази сутрин пак го забелязах, като се размърдах и той взе да излиза. Много странно нещо, на какво би могло да се дължи? Преди ми се случваше съвсем преди да ми дойде, дали пък сега не съм около датата на цикъла и затова?

# 92
Привет на всички!

Sabrina_, аз след боледуването имах доста секрет, вкл. и зацапване, което мина де, но обилният секрет беше в продължение на седмица. Докато стигна до преглед и той се беше изчистил. Тези глобули, не вярвам да ти навредят, ама защо пък да си ги слагаш, ако нямаш пролем, се чудя? Shocked

Момичета, на мен все още не са ми взимали секрет обаче и разните му там тестове за токсоплазмози, спин и т.н. не са ми пускани, а си спомням, че с предната бременност ми ги назначиха веднага!  Има ли други, които още не са им ги назначавали? Не че се притеснявам за нещо, просто мисля, че като че ли попаднах на много натоварена докторка, и колкото и да е добра, се притеснявам, че в хаоса от пациенти, може нещо да ме пропусне Embarassed

sinq pti4ka, моят син, набор на твоята щерка  Mr. Green, се каня да го заведа на зъболекар от 6 месеца, не за друго, ами едното предно горно зъбче изведнъж почна много да му прихлупва другото зъбче. Обаче, срам ме е, толкова съм несериозна, все не стигам да му запиша час. Мисля, че е нормално да се страхуват, особено на тази възраст, дето нито са бебета, нито големи деца! Може би съвета на Никки и на RosMar е доста подходящ, даже ще гледам да ги запомня и за моя младеж! Стискам палци!

Афро, може ли малко инфо? Дали са сложили украсата вече във Виена и да са отворили коледните базари? Че аз нали пристигам в петък и ми е много мерак да заваря коледното настроение:)

Хубав ден на всички, и стиснати палчета за тези, които са на прегледи или болни или с болежки!  Hug

# 93
привет и от мен на всички !
май е излишно да казвам колко е прекрасна новата ни тема ....  Hug

аз отдавна минах ранния БХС и фетална морфология, а едва днес ходих на изследвания за спин, васерман и тн. И секрет ми взеха - но доки каза да донеса всички резултати чак на прегледа, който е на 04.12 - мисля да помоля в лабораторията да ме насочат дали всичко ми е наред, че грам не разбирам от всички тези показатели на пълна кръвна картина и тн.  Дано всичко е наред  Praynig

относно възглавницата за бременни - аз имам, една приятелка ми даде нейната. За сега не я ползвам, защото някак не ми е особено удобна, свикнала съм да спя на ниска възглавница и като я навия около мен и имам чувството, че спя права  Grinning предполагам занапред, като ми порасне повечко корема, че я ползвам да я слагам между краката си или да подпирам тумбака  Joy само, че ММ каза, че ревнува от тая възглавница, защото не гушкам него, а нея  Joy Joy Joy

не знам за вас, но мен много ме боли кръста - даже понакуцвах миналата седмица, но като си полежах активно събота и неделя, тази седмица съм сравнително по-добре. Предполагам, че е заради стоенете пред компютъра по цял ден и липсата на движение. Дано отмине по бързо. Доки каза, че се разширявал таза и било напълно нормално ..

малко се улях с писането ...
хубав ден, макар и толкова мъглив  newsm51

# 94
Добро утро,
Суити благодаря за темата и труда който полагаш  bouquet  bouquet
Не съм писала от няколко дни , но няма и какво да споделя , чета ви редовно иначе, добре дошли на новите майчета , лека и спокойна бременност на всички! Виждам , че обсъждате възглавниците за бременни, аз още не съм си взела, но засега малко ми личи коремчето  и си спя нормално както преди , може би по нататък ще си взема. Чакам с нетърпение следващият преглед , който е декември междувременно съм си в къщи,готвя чета книжки, чувствам се като ученическите години през зимната ваканция Mr. Green . За съжаление тук не се усеща коледното настроение кой знае колко, няма и почивка за коледа , само един ден на връх нова година и това е Crossing Arms  ще го преживеем..
 Хубав ден на всички и успешна седмица на работещите!

# 95
Добро утро и от мен минавам на бързо както се казва  smile3535 че след 4ас и нещо сме на доктор ,стискайте палци всичко да ок .Да видим бебо как ще го наричаме и болничния да си взема ,резултатите от миналия път да ми разчетът дълга и широка .После до работа да нося болнични ,и да видим какво ще измислим за зет ми .а бе дълга и широка . Hug Hug Hug
Добре дошла Rose Rosy

# 96
  • София
Sweety Както винаги темата е страхотна. Чак ми се прииска вече да е Коледа:) Нямам търпение да си поседя вкъщи.

Rose Rosy, добре дошла!

Отдавна не съм писала, но сега наваксвам какво сте писали.
Днес влизам в 4-ти месец Simple Smile  Heart Eyes
Другата седмица в четвъртък съм на преглед и се надявам да ми кажат предположения за пол.
Хубав ден ви желая, макар лошото време!

# 97
Привет, мамчета!!!
Днес ми е последния ден от 3-месечния изпитателен срок, толкова съм развълнувана, че всичко мина ок и договора ми преминава в безсрочен!!! Simple Smile От друга страна съм много гузна, че ще съобщя на шефа ми, че ще ги напусна по майчинство. Той до сега не се е вяснал от 15 септември при мен, сам си е виновен хихи, аз го търсих 2 пъти и го каних да дойде да поговорим..е, не благоволи.
Днес ще празнувам повода, а и ММ има имен ден, макар, че той пък ще е на мач австрия-бразилия, но по-късно ще наваксаме да се поздравим един-друг Wink

Dudunski, Виена е украсена, но ми направи впечатление, че миналия уикенд още не бяха пуснали големите светлинни украси по пешеходните улици -Кертнерщрасе и Грабен. Надявам се от този уикенд да грейнем Simple Smile а базарите са отворени още от края на октомври хаха, не пропускайте този на кметството! Много, много весело и романтично предколедно изкарване ви пожелавам!
Elle, успех на теб!! Мисля те!!!

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 11:52 от Aphrodivina

# 98
Привет уважаеми дами,
Заповядайте на следващите срещи на Училище за бъдещи родители „Чакам бебе“!

19.11.2014 г. (сряда) от 10:30 часа в Paradise Center

Първи грижи за новороденото

ЛЕКТОР: Елена Борисова, Неонатология Токуда болница София

Къде: мол Парадайс, бул. Черни връх 101, ет. +2, PlayKids 

20.11.2014 г. (четвъртък) от 10:30 часа в City Center Sofia

Кърмене - съвети и препоръки за успешен старт

Лектор: ак. Мая Бонева, I АГ болница "Св. София"

Къде: CCS (Сити център София), бул. Арсеналски 2, ет. 3, срещу хотел Хемус
НАЧАЛЕН ЧАС: 10:30 ч.
Може да подготвите предварително своите въпроси към лекторите по поставените теми!
Всяка среща завършва с томбола и раздаване на награди сред присъстващите!

# 99

Купих си като черния от снимката.Много е удобен.

# 100
Добро утро на всички!  Hug
Elle, и от тук ти пожелавам успех!  Hug
Rose Rosy,Добре дошла!  Hug
Ники,много добра идея за Чук и Пук!И ние я имаме в къщи и като малки доста я четяхме.  smile3529
Sabrina_ ,за въздуха там долу  Blush аз имах след като родих.При всяко ставане от леглото или повдигане на краката се чуваше  Joy .На лекар не съм ходила но си го обяснявах от факта че след раждането е уголемена.  Embarassed
Сега за мен! Joy Връщам се от преглед при акушерката.Вече съм +4  Joy водя класациите.... hahaha Иначе имам сериозен проблем с венците.  Praynig Ако не се подобри положението до края на месеца ще трябва антибиотик.Уфффффф!  newsm45
Слушахме тоновете....така силно биеше сърчицето,милото. Two Hearts
Отивам да се залавям с домакинската работа  newsm64  newsm75  clean и ще хвърлям по едно око ,че днес много мами имат прегледи.

# 101
  • Варна
Elle, пожелавам ти много успех и кураж днес! Мисля те и аз.

При мен се върнаха гаденето, неразположението, постоянно ми е лошо. Мислех, че вече трайно са преминали, но уви. Влача се без никакви сили втори ден и дори сега пак полегнах. Не е лесна тая работа.

# 102
Здравейте и от мен !  food010 Напоследък взех да се излежавам много...събуждам се в 9:20 и до сега голямо лежане Simple Smile Като по чудо и ми се допи кафе днес.Не съм пила кафе от 3 месеца ,само от време на време 3 в 1 ,но то...кафе ли е Simple Smile
Днес смятам да започна да украсявам в нас.Купувах вчера играчки и гирлянди та да стане още по-цветна елхата.
Що се отнася до килограмите не се оплаквайте мисля че аз ще бия класацията +5 съм.Сладко не ям почти или ако ми се дояде е на седмицата веднъж и то малко шоколад.Хляб се старая вече да не ям ,защото в първите месеци когато ми се гадеше и повръщах ми се ядяха само филийки със сирене и по цял ден това ядях в продължение на почти месец Sad Сега не ям тесто ,но.... е малко късно вече съм си качила килограмите.
Успех днес на Еlle ,много добре я разбирам какво й е .

# 103
Здравейте, момичета!
Аз до сега не се бях обаждала, а само кротичко си ви четях и макар че вие не ме познавате, аз си ви чувствам близки вече Simple Smile
Чета редовно и всичко и забелязах, че има майчета, които са все още с повръщане, а някои и със сърцебиене... Аз имам същите оплаквания и се включвам главно, за да ви кажа, че тези гадории могат да бъдат симптоми на проблеми с щитовидната жлеза или поне леки отклонения от нормалното и функциониране. (както се оказа при мен) Док се усъмни и заедно с БХС миналия месец ми пусна изследвания на ТСХ и се оказаха леко завишени стойностите.

За протокола: Казвам се Станислава, на 26 съм, от София, това ми е първа бременност. Странно, но док още не ми е казал термин, по интернет-калкулаторите излиза 6 май.  Hug

Поздрави на всички от мен!   bouquet
Лека бременност и хубави емоции Hug

# 104
  • В градината...
Elle, успех и от мен  Hug Praynig Praynig

Сабрина, аз си слагах по 6 утрогестана и 6 естрофема вагинално. От тях бях получила ужасен сърбеж, чак не се траеше. Мислех, че са гъби, но се оказа просто алергична реакция. Тогава док. ми се скара защо изобщо съм ходила на кожен, след като дори и да се установи нещо, не мога да предприема нищо. Т.е., до трети месец - без никакви средства за борба с гъбичките. Защото до тогава се формират всички органи и системи. Обаче останах с впечталението, че след това може. Аз пък вече спрях вагиналните лекарста и ми спря сърбежът и течението. Сега ми се появи обаче едно ново, което се проявява при по-голямо физическо натоварване. При вас има ли подобно? Принципно високите нива на прогестерона и есторгените  водят до формиране на идеалан среда за гъбичките.
Станислава,  ТСХ -то си го знаем по дифолт, всеки го пуска още при започване на опити за забременяване  Peace

Общи условия

Активация на акаунт