Есен златна тук е налице,бременните от ИБ с трепет чакат всяко бебенце-тема 23

• 40 118
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря за пожеланията за мен и Деничка
Влизам набързо, че съм с двете деца вкъщи  Crazy Мъча се да обръщам поече внимание на Влади, но малката не ме оставя, защото непрекъснато цоцка (няма на кой да се метне  Rolling Eyes). Влади е малко странен, не идва пре ман ако съм гушнала бебто и май е малко тъжен. Много ми е жал за него. Само му повтарям колко го обичав и го гушкам, но определено чувствам че не е достатъчно  Cry

Честито на ravvenr и victorychild да са им живи и здрави душичките.
Иренчето също роди  Васиана - 3 кг. , 49 см, нормално на 16.11. Честито и на нея и тук

Ето ви и моя разказ, не съм навлизала в най-големи подробности за последната част и мисля, че няма да искате да четете. Мамите, които ще раждат скоро мое и да го пропуснат разказа, въпреки че не е много живописен

Скрит текст:
Тук съм вече. Родих 10 дни след термин. Бях приета в патологията за следене на 09.11, на 10.11 в 2:00 ми започнаха контракциите през 5 мин., до сутринта бях с 3 см. разкритие, отлепиха ми леко мехура, контракциите си продължиха регулярни на 5 мин до към обяд, от обяд почнаха на 2-3 мин. и до 18-19:00 вече имах 5 см. разкритие, слезнах в родилна контракциите си продължиха и продължиха и още и още....... към 4:00 на 11.11 вече бях с 8 см. разкритие и разреждащи се контракции, спукаха ми водите и контракциите почти спряха, включиха ме на окситоцин и от тук нататък не ми се разказва, не ми се припомня и искам бързо да забравя. В 7:45 на 11.11 извадиха малката със секцио. И така имах моето 30 часово раждане, което се оказа повече от травмиращо  Confused
Повече от 8 см. разкритие не направих. Същото разкритие направих и на предишното раждане. явно при мен нещата стигат до там и повече развитие няма, но трети път няма да правя опит, за да си потвърдя теорията.

# 61
  • В градината...
Момичета, я и тук да ви питам - при бременност вие какви изследвания пускахте от тези плюс листериоза
http://www.genicalab.com/bg/tests/13-%D0%A2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0 … %D1%82.html#kremi
Преди инвитро имам правена хламидия, хив, спин, хепатит Б. Но нищо друго, та сега се чудя  Thinking

# 62
  • гр. София
Ренди, измъчила си се, но се радвам, че вече си вкъщи с децата и се радвате взаимно.  Hug Hug Hug

Честито, на мама Иренка. Да е жива и здрава бебка.    bouquet  bouquet  bouquet

# 63
  • до едно тепе
Да е жива и здрава Васиана и много да радва мама и тате  bouquet
Перу пусках си само това, което ми беше по касата- хив, васерман(сифилис), токсоплазмоза, австралийски антиген(хепатит Б) и ПКК и урина. Е мен ме следяха и за антитела към бебето та и Кумбс имаше двукратно. С отрицателен резусфактор съм,а мъжо е положителен. Имах и една микробиология,по собствено желание пуснах още една в 36 седмица,че имах някакво гъсто течение,но МБ не показа нищо newsm78
Ренди трудно е било,но си заслужава крайния резултат Hug

# 64
Ренди, пожелавам ти скоро да забравиш всички премеждия, които си преживяла около раждането  Hug Hug Hug
Ирене, честита дъщеричка   bouquet

# 65
  • NE
Ренди Много се радвам, че сте вкъщи и малката суче. Много изстрадан разказ, но е важен крайният резултат. Влади ще свикне. Hug
Честита рожба на мама Ирене. Да е жива, здрава, щастлива и игрива малката Васиана.  bouquet
Перу Изследвала съм рутинните изследвания от ЖК - микробиология,хепатит, васерман,спин, ПКК и хемоглобин, а на своя глава съм пускала листериоза и токсоплазмоза в IV месец. Peace

# 66
  • до едно тепе
Фейче тя токсоплазмозата си е от задължителните в края на първия триместър. Друг е въпроса дали лекаря не си го е спестил. Между другото моя ме попита искам ли да ми ги пуска. Изглежда тези са по желание на пациентката. Предполагам, ако не желае някой да се изследва за спин,васерман и т.н не могат да го задължат, обаче раждането не е в общата родилна, а в специална-изолатор и ги държат отделно с бебето  Rolling Eyes

# 67
  • В къщурката на хълма на феите
Ренди след окситоцина на никого не му се разказва Mr. Green радвам се, че и двете с дребосъчката сте добре, няма значение, че отново секцио е било раждането .. Hug

# 68
  • NE
Поспаланчо Вярно, че така беше, ама не ми се занимаваше да чакам и с листериозата го пуснах.
П.П. Макар окситоцина да ми скъси много времето на раждане, тези мигове са осеяни с бели петна в съзнанието ми. Досега не ми се беше случвало. Rolling Eyes

# 69
  • до едно тепе
Мдаа окситоцина е гадост неземна. Преди да ми го включат бях с неболезнени контракции през 3-4 мин и 4см разкритие. След това болката беше една и непрекъсната. Помня само,че лежах настрани със затворени очи,свита и дишах дълбоко. След час започнаха напъните и най-гадното беше да ги удържам докато стигна пълно разкритие. Спомням си само, че бяха пуснали някакъв ТВ с БТВ и акушерката гладеше чаршафите, на които беше спала, за да си ги прибере обратно да се ползват ooooh!
Живи и здрави да стигнем до там пак ще им се опъна за системата.  Crossing Arms

# 70
Абе и аз съм раждала с окситоцин, Влади като го раждах цялото раждане бях закачена и то доста повече часове, отколкото сега, но тогава се преживяваше

# 71
  • shumen
Ренди,страхотен разказ.Радвам се,че всичко е свършило добре макар и със секцио да си родила.
Ирене,да е жива и здрава малката Васиана и много да ви радва.

# 72
Ренди, хич да не си се измъчила Sad Радвам се, че сте добре и двете  Hug
За киселините- и мен много ме мъчат, пия газирана вода, помага за сега

# 73
  • Германия
Не съм ви чела днес, по късно ще го сторя.
Голямо мрънннн. Кръвния тест за захар е доста завишен, сега ще ме пращат на диетолог и там ще правя разширения тест. Само диабет ми липсва.

# 74
Глухарче, с диета ще се оправят нещата, по-важно е че сте го хванали, защото тук в БГ това не е задължително изследване, а трябва ! В половината свят се прави задължително на бременни, а тук никой дори не го препоръчва.

Общи условия

Активация на акаунт