Професионални серии за коса - тема 71

• 60 897
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Пръво да споделя за поръчките, ненужни в по-голямата си част, но като са ми слаби ангелите - кой ми е виновен. newsm78

От Арлен поръчах за сестра ми на Чи един лосион за термична защита, а от Рибката доста неща - на Напура, Лореал Митик Оил и Лакме.
 На Напра поръчах Подхранващо масло-маска;  Шампоан за допълнително израстване на косата;Терапия за възстановяване на фоликулите; Терапия за растеж на косата.
 На Лакме малката разфасовка на Двуфазния лосион L2 ; Защитно олио за скалп; Концентрат за увредена коса; Предпазващ лосион преди боядисване;
 На Лореал Митик Оил Грижа преди шампоан /за тази ампула имам много добри отзиви, но не я бях поръчвала, като сега е добър повод/ и за сестра ми терминото мляко с черен кимион.

Сега за вчерашния експеримент  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

След като се сдобих със студено пресовано масло от чиа, реших да направя експеримента, който ми хрумна от споделено в една друга тема от Дивиана  Heart Eyes
Понеже последните десетина миенета на косата са винаги със силно протеинови серии,  заради нуждата на краищата от протеин, реших, че е време за по-хидратираща серия, за да не става много твърда косата и да има плавно натрупване на протеин.
Като маска преди измиване: Смлях на брашно 1 с.л. семена от чия, сложих я в едно стъклено бурканче, изсипах отгоре 50 мл. гел от чисто алое и оставих да набъбне и да стане каша. След около 30 минути сложих масло от чия и Ямайско черно рициново масло и намазах обилно косата, като наблегнах на корените и скалпа. Стоях около 2 часа и измих с Kérastase Discipline,  сложих от уплътняващия серум на Loreal-professionnel SE SERIOXYL,  постоях 5 мин., измих обилно и нанесох маска Kérastase Discipline. Преди изсушаване използвах, както и миналия път двата серума SE SERIOXYL - този за уплутняване и този за гъстота. Изсуших съвсем леко със сешоар и оставих да изсъхне сама.
Резултат:
Още с отмиването на маската Чиа /така я наричам за удобство/ косата се усещаше гладка и омекотена. Маската се отми малко по-трудно от обикновено, заради семената от чиа, които набъбнаха много от водата, но с внимателно разресване се отми напълно.  След шампоана косата се усещаше сякаш няма нужда от нищо повече.  Много гладка и сякаш напоена от маска.  Мисля, че се дължи най-вече на алоето. Когато сложих уплътняващата грижа косата отново се втвърди и стана като стъклена /описвала съм това усещане и преди/,  а след маската Discipline мекотата и гладкостта се върнаха.
Когато косата изсъхна усетих най-добре хидратиращата сила на продуктите /макар че Discipline е балансирана серия - с повече хидратация, но и с протеин в състава /. Косата беше по-мека от предишния път, имаше обем, но по-малко /нещо нормално при хидратиране на косъма/,  без да е смачкана косата, беше гладка, плътна /по-малко твърда от предишния път,  когато използдах Densifique / и най-важното нямаше стърчащи краища, от което се опасявах, заради обезцветените краища на косата, които още плачат   hahaha за протеин и от хидратиращ продукт следва да са изпръхнали и хвърчащи. Като цяло съм многооооо доволна.

Нямаше кой да ме снима за да показвам, а аз не успях да го направя, защото нещо не се получаваха снимките, така че да се види добре косата. По-нататък ще показвам   bouquet

# 376
Magnolia, много интересен разказ. Чак почнах да си представям стъпка по стъпка действието.  Mr. Green Би ли споделила после как ти се отразява шампоана за допълнително израстване на косата?

Tedi76, и аз се чудих дали да си взема този шампоан, но за жалост не можах да намеря отзиви в старите теми.  Sad

Ще може ли също Cutie_Honey да споделиш мнение за шампоана за силен косопад за нормална коса на Напура и *Biskvitka* за комплекта за възстановяване на кератина на Напура?  Praynig Praynig Praynig

Иначе аз минах през магазина направо и си взех шампоана и маската против косопад на Лакме. Нямам търпение да ги пробвам довечера Mr. Green Mr. Green Flutter Единствено една забележка имам, че шампоана не беше плътно затворен, както и в маската върху вътрешния капак имаше малко от продукта. Май са отваряни преди. :/

Последна редакция: пт, 28 ное 2014, 13:38 от DaenerysTargaryen

# 377
Аз се отбелязвам със скромна поръчка от рибката на похваления в предишните страници лак за коса на Напура. Надявам се и на моята тънка и мека коса да може да задържи прическа  Praynig

# 378
  • Живее на Луната
Магнолия, може ли да обясниш за серума SE SERIOXYL - този за плътност, с какви продукти да го съчетавам - протеинови или хидратиращи? Аз си мислех че е по-скоро протеинов продукт, но гледам че ти си го ползвала за хидратация  newsm78

Последна редакция: пт, 28 ное 2014, 14:37 от Bell@

# 379
И аз да се отбележа с новите покупки Flutter

дълбокопочистващ ш-н на Чи

безаерозолен лак за ултра силна фиксация на Напура - http://www.zlatnaribka.com/napura/napura-stilizanti/napura-nxt-i … -fiksaciya-250-ml

спрей за финален блясък на Напура - http://www.zlatnaribka.com/napura/napura-stilizanti/napura-nxt-l … len-blyasak-15-ml

крем за обем и плътност с фиксация 3 на Лакме - http://www.zlatnaribka.com/krem-za-obem-lakme-kstyle-cool-body-shaper-250-ml

Днес в магазина беше л у д н и ц а ooooh! Опашката за касата стигаше до вратата Mr. Green

Вчера докато се наканя да поръчам Forme Fatale от Арлен и то взе, че свърши Shocked А уж не беше намален. Сега на негово място грабнах набързо тоя крем на Лакме. Да видим дали ще ми свърши работа Thinking

Това масло с маракуя на Биосилк и аз го загледах и много му се чудих. И така, докато си се чудя, и него го изкупиха Grinning

Последна редакция: пт, 28 ное 2014, 16:55 от bellisssima

# 380
Благодаря, Магнолия, но в описанието на термозащитата на Чи шише че се нанася на суха коса, т.е. за да я изсуша трябва още една термозащита преди да стигна до Чи. Това има лигика когато се ползва преса, но аз ползвам предимно само сешоар.

# 381
  • София
Благодаря, Магнолия, но в описанието на термозащитата на Чи шише че се нанася на суха коса, т.е. за да я изсуша трябва още една термозащита преди да стигна до Чи. Това има лигика когато се ползва преса, но аз ползвам предимно само сешоар.

Права си, няма да ти свърши работа. От гелообразните или кремообразните термозащити, които имам /на Алтерна, на Керастаз, на Лореал, на Напура/ не виждам някоя със втвърдяващо действие, освен може би един гел -крем с лека Фиксация на Алтерна, но цената му е такава, че не си заслужава според мен /подарък ми иначе не бих го купила/.
Термозащити с втвърдяващо действие са пяните за коса. Всички на Керастаз и Алтерна имат термозащита, макар и в по-ниска степен, отколкото кремовете, които са точно термозащити. Но при сушенето със сешоар по принцип топлината не е толкова голяма.
Поръчах си един термозащитен крем на Чи и после ще споделя дали втвърдява косата, до сега не съм го ползвала, но другата термозащита на Чи, която ти препоръчах, както и спрея за обем втвърдяват и уплътняват.
-----------------------------------------------

На 3 декември чакам да си получа пресата за терапии. Поръчах си я преди доста време, защото нямаше никакви налични по българските сайтове. Обадиха ми се, че са дошли 10 бройки от една нова серия с регулиране на инфрачервената светлина за различни коси. Веднага я заплюх, макар, че е по-скъпа е от другите със 70 лева. Ще видим какъв ще е резултата от нея Simple Smile

# 382
Да, и аз имам кремообразни предимно Цимент термика на Керастаз и Про-кератина на Лореал и като защити може би си вършат работата, но исках и малко стилизиране. Не ползвам лакове и гледам колкото може по малко продукти на веднъж да ползвам, за да не ми утежняват newsm78, а може би един хубав лак ако си взема дали няма да е добре, но ежедневно да го ползвам пък не ми се иска. Та затова исках термозащита с фиксация....
Благодаря ти безкрайно, че разсъждаваш по моя въпрос   bouquet

# 383
Спрея Айрън Гард на Чи, според мен има фиксация Peace Преди го имах и съм го ползвала и преди и след сешоар, поне при мен определено втърдяваше  Peace Мисля, че и други момичета са споделяли същото за него   bouquet

# 384
  • Пловдив
И аз да дам отчет за моята поръчка Flutter
Комплект арганова серия с тигров орех - арган,шампоан и балсам с подарък преса за коса Flutter
http://kosaistil.bg/index.php?id_product=935&controller=product Heart Eyes

# 385
  • Belgium
Ох, значи не бях влизала 1 седмица и сега хоп - заръчах си шампоана Дисциплин с намаление, който от толкова време отлагах  Crazy

Но пък още удържам за новата серия за уплътняване на Лореал. Да видим до кога.

# 386
  • София
Магнолия, може ли да обясниш за серума SE SERIOXYL - този за плътност, с какви продукти да го съчетавам - протеинови или хидратиращи? Аз си мислех че е по-скоро протеинов продукт, но гледам че ти си го ползвала за хидратация  newsm78

И аз се присъединявам към питането Simple Smile Поръчах си този серум за уплътняване и ми е интересно с какви продукти да го ползвам и изобщо какво му е действието? Simple Smile Май трябваше първо да ми е питанката, преди покупката, но...не се сдържах..и се притеснявах да не се изкупи, след като е толкова хвален продукт. Laughing Blush

# 387
Ех, момичета много сте пъргави  Mr. Green Сега получих обаждане от ЗР, че увисвам без Lakme L2-300мл., ще ми пратят само 100 Confused че е свършило голямото. Иначе поръчах на майка ми серията на Напура - ш-н и балсам с кератин, надявавм се да и е подходящо, тя се боядисва и поради изтощение на косата сега е леко късичка, но тя пък и работи в Майчин дом и от стрес също май и е по-изтощена. Някой има ли отзиви за тази серия. Както и на Label ш-н и балсам за гъстота и обем.  

# 388
  • Живее на Луната
@ddicted_to_  и аз като теб постъпих  Laughing Даже исках цялата серия да си взема, но цената ме спря. Имаше момичета, които са го ползвали и дадоха положителни отзиви, дано се включат да разяснят.

# 389
  • Варна
И аз да дам отчет за моята поръчка Flutter
Комплект арганова серия с тигров орех - арган,шампоан и балсам с подарък преса за коса Flutter
http://kosaistil.bg/index.php?id_product=935&controller=product Heart Eyes
Страхотна покупка Heart Eyes  продуктите са със сходен аромат и действие като Орофлуидо Peace

Общи условия

Активация на акаунт