Професионални серии за коса - тема 71

• 60 870
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Желая мнение, Руса мама и благодаря!  Hug От всичко, което съм чела за тривитаминола, макар че е имало и положителни мнения, не бих си го сложила на главата! А и идеята ми не е нещо за стимулиране на върл разтеж, ясно ми е че няма за 1 месец да дръпне 10см. Grinning просто искам наистина качествена грижа, с която поддържайки хубава коса, да мога да разредя подстригването, та да вземе да дръпне малко повече. Единственото, което засега съм избрала за мен е ей това http://www.zlatnaribka.com/stilizirane-i-blyasak/stilizirane-i-b … y-polisher-177-ml , понеже наистина повечето проф. козметика като гледам е за третирана коса, а моята не е по никакъв начин, освен, че като ме налегне студ и вея хаотично със сешоар без четкане с цел оформяне на прическа Simple Smile
Разбрах, че не третираш и не боядисваш косата. Освен това- каква е дължината и; на колко време се подстригваш; какъв е косъма- тънък, нормален, дебел; гъстота; какви корени и дължини- нормални, мазни,сухи?

# 76
  • София
Дълги години преди да започна да използвам професионална козметика исках да имам дълга коса, но каквито и масла и евтини шампоани да използвах резултата беше ужасен. Подстригвах се на 3-4 месеца, но косата беше пършива, постоянно цъвтяща и с проскубани краища.
От около 3 години използвам само професионална козметика, отново се подстригвам на 3-4 месеца, но косата си израстна дълга, здрава и жива - нещо, което съм сигурна на 100%, че с предишните грижи няма как да стане. Ползвала съм тривитаминоли, Икаров и какво ли още не - без резултат!

# 77
Дълги години преди да започна да използвам професионална козметика исках да имам дълга коса, но каквито и масла и евтини шампоани да използвах резултата беше ужасен. Подстригвах се на 3-4 месеца, но косата беше пършива, постоянно цъвтяща и с проскубани краища.
От около 3 години използвам само професионална козметика, отново се подстригвам на 3-4 месеца, но косата си израстна дълга, здрава и жива - нещо, което съм сигурна на 100%, че с предишните грижи няма как да стане. Ползвала съм тривитаминоли, Икаров и какво ли още не - без резултат!
Това все едно аз го напишах. Винаги съм се старала над косата си, но само с масла, домашни бъркочи и евтина козметика нещата не се получават. И не е напразна хвалба- аз върло вярвах, че всичкото е маркетингов трик да ти вземат парите. Дори когато навлизах в проф. козметика избягвах скъпите неща и се втървах към евтиното. И пак след 2-3 месеца разликата се виждаше. Помня какво усещане имах след серума на Лакме дийп- беше нечовешко нежно усещане на косъма. Преди това ползвах "скъпия" серум на Елсев за 12лв. и разликата между него и Лакме беше огромна. Сега този серум на Лакме не ми е любимец и намерих къде-къде по-добри! Ноооо, професионалната грижа си е професионална!!

# 78
Да помоля и мен да консултирате, предварително благодаря, използвам продуктите на Лореал, розовият шампоан за боядисвана коса, и маската също розовата, и имам един серум за цъфтящи краища, отново на Лореал.
Косата ми е боядиядисвана, сега в тъмночервената гама, преди бях на руси кичури/ много я изтощиха/, в момента няма дължина и до раменете. Боядисвам на месец и половина, на толкова и се подстригвам. Мазни корени, сухи краища, мисля е тънка косата, не много гъста, средна хубост......какво още инфо трябва да напиша?
Благодаря, и моля, ако ми препоръчвате продукти, ми давайте линк, за да знам от къде да ги поръчам, че всичко ми е ново.

# 79
 Професионалните продукти за коса са по-скъпи, но определено си заслужават...  Peace Някои се оплакват от определени серии, но не защото не са хубави, а защото не са правилно подбрани. Избора е труден... Аз единствено с Абсолют рипеър на Лореал не можах въобще да се "сработя", а самата серия е много хвалена тук във форума.  Иначе с другите пробвани серии от мен, не съм имала проблеми. Засега любими са ми Tigi за боядисана коса, балсама от аргана на Наши и ботокса на Лореал...Препоръчвам... Peace

# 80
Благодаря ти   bouquet А аз на предната страничка по-подробно съм писала и бях споменала, че около месец или малко повече изхабих един стимулант на Икаров смесен с още няколко вида масла и правех маски преди всяко миене, т.е. на 2-3 дена, но като че ли в един момент просто ми дойде в повече, защото ми се изгуби съвсем обема и плътността на косата, а тя принципно е с хубав обем. Затова искам да почина малко от маските и същевременно пак да я обгрижвам качествено.
Хубаво е да се използват маслата по веднъж седмично. Примерно аз си мия косата в Неделя и Сряда. В Неделя слагах директно в корените на косата тривитаминола и седах 2 часа и миех, а в Сряда Стимуланта на Икаров пак така в корена, но седях само 10- 15 минути и не съм имала такъв проблем с обема. Ама аз попринцип си нямам много обем :p

# 81
Аз пак да си задам въпросчето ако може  Whistling
За принципно нормална коса, без боя, лакове, стилизанти, сушене и т.н. каква професионална грижа бихте ми препоръчали, тъй като досега не съм ползвала никаква, а доколкото съм разгледала златна рибка повечето продукти са за я увредена, я косопад, я третирана и т.н. Иска ми се просто да я подхранвам и поддържам здрава, за да я отгледам по-дълга, явно досегашните грижи - шампоан и балсам от масовите козметики, не са достатъчни, че все се налага кръцване на 2-3 месеца...
Благодаря  Hug

Между другото, бях ти отговорила. Освен това ти зададох и въпроси, с които да допълниш описанието на косата си, но отговор не последва. Явно не си ми видяла поста.

# 82
  • София
MargaritaIlcheva, за коя зелена серия питаш, Volumetry за обем ли?
Да за нея питам.

Аз я харесвам за лятото, супер освежаващ аромат има и почиства добре косата. Балсамчето омекотява добре, а спреят не прави невиждан обем, но с него си изсушавах по-добре корените. Трябва да се ползват заедно и не са подходящи за сухи, изтощени коси.
Когато се чудя с какво да се измия, посягам към тях. На мен лично ми е приятна серия. Peace

# 83
  • Бургас
Четох по назад в темата че една съфорумка е доволна от серията за обем на Матрикс , някой друг доволен има ли от нея ? В рибката има само балсам, ще чакам и шампоана да получат ако споделите добри впечатления от серията

# 84
  • София
Това все едно аз го напишах. Винаги съм се старала над косата си, но само с масла, домашни бъркочи и евтина козметика нещата не се получават. И не е напразна хвалба- аз върло вярвах, че всичкото е маркетингов трик да ти вземат парите. Дори когато навлизах в проф. козметика избягвах скъпите неща и се втървах към евтиното. И пак след 2-3 месеца разликата се виждаше. Помня какво усещане имах след серума на Лакме дийп- беше нечовешко нежно усещане на косъма. Преди това ползвах "скъпия" серум на Елсев за 12лв. и разликата между него и Лакме беше огромна. Сега този серум на Лакме не ми е любимец и намерих къде-къде по-добри! Ноооо, професионалната грижа си е професионална!!

+1
Абсолютно съм съгласна! Косата ми се промени коренно откакто спрях да ползвам тези бъркочи с майонеза! Sick В момента косата ми е с тази дължина, която се опитвах да постигна с години и с добре изглеждащи краища  Hug

# 85
Да помоля и мен да консултирате, предварително благодаря, използвам продуктите на Лореал, розовият шампоан за боядисвана коса, и маската също розовата, и имам един серум за цъфтящи краища, отново на Лореал.
Косата ми е боядиядисвана, сега в тъмночервената гама, преди бях на руси кичури/ много я изтощиха/, в момента няма дължина и до раменете. Боядисвам на месец и половина, на толкова и се подстригвам. Мазни корени, сухи краища, мисля е тънка косата, не много гъста, средна хубост......какво още инфо трябва да напиша?
Благодаря, и моля, ако ми препоръчвате продукти, ми давайте линк, за да знам от къде да ги поръчам, че всичко ми е ново.
Да се самоцитирам, и добавя, суша със сушоар след измиване, винаги.

# 86
  • София
Четох по назад в темата че една съфорумка е доволна от серията за обем на Матрикс , някой друг доволен има ли от нея ? В рибката има само балсам, ще чакам и шампоана да получат ако споделите добри впечатления от серията

Не съм ползвала нито един техен продукт. Но в предните теми имаше добри отзиви за тях. В този сайт не са ли им по-добри цените?-
http://www.enzo.bg/?gclid=CjwKEAiAnLGjBRCk_I-y_4iAmB0SJADGjWWzN_ … 6L3883RoCbI3w_wcB

# 87

Linnda, на първо място, щом наблягаш доста на маслените маски и очевидно шампоанът, който ползваш не се справя добре с отмиването на маслата, щом като косата ти стои утежнена, ти препоръчвам да си вземеш дълбокопочистващ шампоан Peace Винаги след маслена маска използвам такъв, понеже аз ги държа понякога повече от 2-3 часа на главата си и после няма отмиване това нещо Laughing Или даже и да се справя с някой от другите си шампоани, то ще трябва да измия поне 2-3 пъти, при което ще изхабя безсмислено много продукт. С дълбокопочистващия маслата се отмиват доста по-ефективно. Аз ползвам този на Редкен. Други добри и коментирани в темата са тези на Label.m, на Joico, на CHI. Който и да избереш, няма да сбъркаш.
Относно косата, какъв ти е косъма - тънък, дебел? Какво целиш - приглаждане, отнемане от обема, уплътняване, повече мекота, повече твърдост? Ако само искаш да я почувстваш "по-жива", както си написала, без някакви по-специфични изисквания, това, за което първо се сещам и от което съм била най-доволна относно постигането на ефект "жива коса", е Kerastase Discipline - шампоан и маска Peace  Но тук вече идва въпроса за цената, която си решила да отделиш.

Много се извинявам, наистина не съм го видяла този пост, в следствие на няколкото последвали  Hug Благодаря ти! Ами косата м ие нормална, косъма също - не е нито тънък, нито дебел, средна хубост. Предполагам, че от това че не е боядисвана и третирана е в прилично състояние, най-вече измита, защото има хубав обем, но на втория ден стои ужасно слегнала, не знам дали е от маслата, вече две измивания не правя маска с масла. Дали не съм я подхранила или овлажнила много с тях - изобщо не съм запозната на 100% кое как какво и т.н. Може би значи искам да стои по плътна косата със не хвърчащи, а здрави краища... ама как се изразих, дано ме разберете  Praynig

# 88
Вече почнах да завиждам...благородно разбира се! Точно това искам да постигна и аз и ви благодаря за отзивите и насоките!  Hug

# 89
Linnda, възможно е да си прекалила с хидратацията и затова да ти се лепва по главата. Ако косъмът се разтяга много при опъване и после не се връща в същата форма, значи имаш нужда от повече протеин за заздравяване на косъма. Ако пък не е такъв случая и косъмът е еластичен, но при разтягане не става като локум, а се къса, в същото време като плъзнеш пръст по повърхността му стои гладък, а не грапав, значи косъмът е здрав, с балансирани нива на хидратация и протеин и това от което имаш нужда е по-балансирана серия, за да поддържаш доброто състояние.
Предполагам по описанието на косата ти, че попадаш във втория случай. При това положение можеш да се насочиш например към Денсифик (балансирана, с повече протеин, отколкото хидратация, за уплътняване), Дисциплин (пак балансирана, но с превес към хидратация), може и да ги съчетаеш (ш-н Денсифик + маска/балсам Дисциплин), можеш да съчетаваш и който и да е протеинов ш-н (любим мой такъв е Редкен Екстрийм) с хидратиращи маски (напр. някой от балсамите на Philip Kingsley - Moisture Balancing, Remoisturizing или най-силно хидратиращия Moisture Extreme; може и маска Митик ойл, или маска Макадамия, или балсам/маска Редкен Diamond oil). Въобще комбинации много Peace Изредих ти просто някои, за които веднага се сещам. Истината е, че трябва да започнеш отнякъде и да пробваш. Всяка коса си има своите индивидуални особености и характерни нужди, така че и най-компетентната препоръка може да не се окаже подходяща за теб.

Общи условия

Активация на акаунт