Непланирана бременност?

• 15 653
  • 187
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ама Мамасита и аз така си мисля...Дявол го взел,все едно сме заклали човек и сега го крием,така се чувствам.Направила ми е голямо добро,за това съм задължена.Малко като в "Кръстникът"съм.Поискаха ми услуга.

За направеното добро, си ѝ задължена да помагаш да направи нещо лошо, така ли? Аз, на твое място, ще се опитам да я разубедя да прави аборт, но ако категорично е решила - да си ходи сама. Не е малка, че да има нужда от придружител.

# 61
Извинявам се, че нямам възможност да прочета темата, вероятно ще повторя част от постовете.
Това си е нейно решение, не се меси. Аз съм много близка с мъжа ми, но точно това е единственото нещо, което никога не бих му казала. Не виждам смисъл цял живот да ме гледа и да се сеща. А дали да износи и роди, дали е по силите й, единствено тя знае и никой, абсолютно никой друг няма право да й казва какво да прави. Да, детето е общо, но нейното тяло ще прави всичко.

# 62
  • София
Нали е ясно, че след тази услуга повече няма да има истинско приятелство?
Уу, какви драматични глупости!
Виж, ако откаже, или недай боже каже на мъжа й, тогава няма да има приятелство.

# 63
  • София
  Живота е неин и тя си решава.И как само го казвате бременност, раждане, все едно с това приключва всичко.А след раждането започват и грижите.Щом се чувства уморена и,че не може повече, защо е нужно някой да я укорява.Тя, предполагам се чувства достатъчно зле,от това, че трябва да го направи.

# 64
След като нещата стоят по този начин- жената е взела решение, приятелката не я подкрепя, мъжът ѝ не би я разбрал, аз бих я посъветвала да изчака няколко дни, ако не е сигурна. Ако пък е сигурна, че никой няма да разбере и това решение няма да ѝ повлияе зле на живота- да отиде и да го свърши сама. Моята майка ме е родила на г/д същата възраст и никак не се чувстваше млада и здрава, докато ме отгледа. Хиляди пъти съм си мислила за това. Щом жената не се чувства добре, за да роди и отгледа още едно дете, значи няма и на никого не дължи обяснение. Ако пък е моя приятелка, никога не бих отишла да я портя пред мъжа ѝ, каквото и да реши. Желая ѝ дълъг и щастлив брачен живот, да се радва и на внуци след няколко години.

# 65
Рибозом, съчувствам ти за ситуацията, в която се чувстваш толкова тежко, но вече си решила и за бога, помоли да ти изтрият темата! Ти не си анонимна в този форум, пускала си снимки, разказвала си доста от живота си. Аз не те познавам, но със сигурност има хора в реалния живот, които те познават тук, а от разказаното за приятелката ти, могат да познаят и нея. Предвид максималната дискретност, която търси тя, и всички проблеми, които може да и донесе нарушаването и, стоенето на темата във форума е ужасно.

# 66
Аааа,моля,моля!Жената знае за темата,знае всичко.Това братовчедка,не значи онова братовчедка.Да мен може да ме разпознаят,но нея не.Постарала съм се достатъчно.Няма значение дали ми е чинка,щуранайка или вуду водач.Имам аз проблем и питам.Вече реших за себе си как ще постъпя.Нека си седи темата.

Аз прочетох много и различни мнения.Помогнаха ми за това да не съдя само от моя гледна точка.Малко по малко я разбирам жената.
Да я изпортя няма да се случи.Рибозомът може да си държи езика зад зъбите.Може да ми е терсене,ама ще мълча до гроб.Това не е моя тайна.

# 67
  • Стара Загора
Рибозом , не можеш да носиш отговорност за чуждите решения . Така решила братовчедка ти - така ще направи . Ти можеш, като истински приятел да си до нея .Тя ще има нужда от подкрепата ти , така както ти си получила нейната преди време .

# 68
Тя ми каза същото като Не се сърди човече,с малко по-други думи.Каза ми-тялото си е мое.Аз за себе си не мога да рискувам с още една бременност,заради себе си и заради децата които имам.Не мисля,че физически ще го понеса.

В началото като ми го каза,си викам-тази пък какво се превзема.Казах си го от позицията на здрав и в добра физ.кондиция човек.Ама колкото повече го мисля,се осъзнавам,че това ,че аз на близка до нейната възраст се чувствам добре нищо не значи.

Ще ида с нея и освен да се моля нищо да не се закучи няма какво друго да сторя.Брр,самата мисъл,че може нещо да стане ме плаши.Явно съм голяма бъзла.Ако беше за моя си живот нямаше да го мисля,ама на- с чуждия ми е притеснено!

# 69
  • София
Какво чак толкова може да стане? Да не би да прави криминален аборт, че животът ѝ да е застрашен? Повечето българки имат внушителна цифра аборти зад гърба си, накои от по-старото поколение - двуцифрена.

# 70
Аз до колкото бях чувала сега след аборт е почти задължително да се лежи един ден в болницата , тя какво ще каже на мъжа си?
и аз съм на мнение , че всеки решава сам за живота си , аз съм млада имам едно дете и ако забременея сега и не се чувствам готова сигурно ще го махна , пък кой каквото иска да си говори.и аз имам позната махнала детето си без да каже на мъжа си , той още и не знае  , а минаха 7-8 години.просто не искаше да мине през"Ада"на бременността и раждането , защото едва не е умряла при раждането.разбирам я , че не иска друго дете , това не е грях.

# 71
Ако почти съм умряла при раждане, а мъжът ми настояваше за още деца, сигурно и аз не бих му казала. А сигурно не бих искала и повече да му бъда жена.

# 72
А сигурно не бих искала и повече да му бъда жена.

О те имат ужасно много проблеми за това ,че той иска още едно дете , а тя не.присъствала съм на скандали , като той пийне и започне да плаче , става ми жал за него , защото не иска любовница , не иска друга жена иска просто да бъде отново баща.но разбирам и нея  и като жена заставям зад гърба й , защото мъжете искат ама  , то тяхното е само това -искам , а после жената понася товара на бременността , раждането , след родилната  депресия , безсънните нощи брррр и  мен това ме спира честно да имам още едно дете.мисля , че сегашните мъже са баси търтеите и вместо да имаш едно дете гледаш две.

# 73
  • София
Няма изискване да се стои един ден след аборт. Зависи предполагам, ако има усложнения.
Но поне при моят, който беше по медицински причини, ме упоиха с пълна упойка, седях 2 часа в болницата и след това си тръгнах. Даже ходихме след това да ядем в заведение. Не е кой знае какво като физическо преживяване.

# 74
Няма изискване да се стои един ден след аборт. Зависи предполагам, ако има усложнения.
Но поне при моят, който беше по медицински причини, ме упоиха с пълна упойка, седях 2 часа в болницата и след това си тръгнах. Даже ходихме след това да ядем в заведение. Не е кой знае какво като физическо преживяване.

Възможно е  Peace бях чула нещо такова , не твърдя , че е истина.

Общи условия

Активация на акаунт