Непланирана бременност?

• 15 678
  • 187
  •   1
Отговори
# 105
Масово жени си правят връзване на тръби

У нас не е нито масово, нито толкова лесно. Доколкото знам, тръби се връзват само по изключение и то след родени 3 деца.
Друг е въпросът дали е възможно да се направи при естествено раждане. Аз не съм чувала, ама знам ли, може пък да е възможно...

Мамасита, вдигни малко поглед от прекрасния си пъп и се опитай да проумееш, че не всяка жена е твой образ и подобие, нито че ти ще си същата на 40 или на 50 години, както сама си вярваш сега. Това за контрацепцията, но и по принцип.
Не всеки контрацептивен метод е подходящ за всяка възраст, нито пък човек цял живот е в идеално здраве. Ако 10 години една жена се е предпазвала например със спирала, на 11-та съвсем ненадейно може да се окаже, че трябва да се откаже от този метод по чисто здравословни причини. Хапчета също не бива да се пият след една определена възраст. Тогава какво? "Пай се" или презерватив? Манастир, може би?

# 106
  • София
При ранна бременност нали се прави с вакуум, за какви усложнения говорите?

# 107
То щото при раждане няма усложнения и не мрат родилки...

# 108
  • София
Това за трите деца е най-най-глупавата сентенция. И го казвам през погледа на човек, който има три планирани.
Така е. Има жени, които партнират на мъжете си и споделят отговорността. Има и други, които се увисват на нечий врат и после, то където две, там и три и други подобни.

Човек, който е свикнал да носи отговорност и да постига резултати не разсъждава така. Та оттам идат и дългите постове, и вазектомията и цялото бльа-бльа....

Как Сийка, мъдра както винаги  Simple Smile

# 109
  • Пловдив

У нас не е нито масово, нито толкова лесно. Доколкото знам, тръби се връзват само по изключение и то след родени 3 деца.
Аз сериозно съм проучвала. Не знам дали го правят само при жени с 3, просто не ми е хрумвало да питам лекаря. Но се прави. Особено при секцио изобщо не е проблем да вържат тръбите. Напоследък е възможно и лапароскопски, съвсем щадящо.

# 110
  • София
Рибозом, ще се справиш, сигурна съм Simple Smile Колкото до усложненията - ами де да знам, всичко може да се случи... Вярно е, че се правят с вакуум абортите, това го бях изключила, ама... Но хайде да не съм толкова черногледа, в крайна сметка, това наистина не е толкова сложна операция.

# 111
  • София
Скрит текст:

Аз сериозно съм проучвала. Не знам дали го правят само при жени с 3, просто не ми е хрумвало да питам лекаря. Но се прави. Особено при секцио изобщо не е проблем да вържат тръбите.
Напоследък е възможно и лапароскопски, съвсем щадящо.

Това не го знаех. Но, колкото и да е щадящо, нямам желание да го правя, предпочитам други видове предпазване. Ако с тях стане фал, ще направя аборт.

# 112
  • София
Вакуум нали се прави до 6-та седмица, ако  тя е разбрала 10 седмици след събитието със скъсания презерватив и ще й го правят другата седмица дали се води достатъчно малка седмица за този вид аборт?
Иначе  няма интервенция, която рискове да не крие и да не могат да станат усложнения.

# 113
Как'Сийка, моите разсъждения са по-скоро принципни, а не ситуационни. Да, може да не съм същата на 40 или 50, но принципите ще си останат същите, нали?

Аз лично бих предпочела да платя с дискомфорта от една лапароскопска операция. За да не допусна с това да плати потенциален човек.

# 114
Де, бре, хора, тук не става въпрос за жена с 5 деца и 15 аборта. Абсолютно на всеки може да се случи подобно нещо случайно. Връзването, лапароскопията и т.н. са доста крайни мерки, не ги изключвам, но и не бих апелирала да се прилагат като първи избор. Рибозом, ако си й истински приятел, уважи решението й и бъди до нея в този труден момент, който с адекватно взети навременни и професионални мерски ще си остане "момент". А след това може да последват съвети за по-надеждно предпазване, за да не се окаже в подобна ситуация пак. От прочетеното дотук рабрах, че дамата използва предпазни средства, така че не е по дифолт безотговорна, така че станалото-станало, както и последвалото решение не са чак толкова осъдителни.
Стана ми любопитно, макар че едва ли някой ще си признае - колко души са прибегнали до т.н. "трайни" мерки за предпазване от нежелана бременност?

# 115
  • Tам през Атлантическия океан

Друг е въпросът дали е възможно да се направи при естествено раждане. Аз не съм чувала, ама знам ли, може пък да е възможно...

Мамасита, вдигни малко поглед от прекрасния си пъп и се опитай да проумееш, че не всяка жена е твой образ и подобие, нито че ти ще си същата на 40 или на 50 години, както сама си вярваш сега. Това за контрацепцията, но и по принцип.
Не всеки контрацептивен метод е подходящ за всяка възраст, нито пък човек цял живот е в идеално здраве. Ако 10 години една жена се е предпазвала например със спирала, на 11-та съвсем ненадейно може да се окаже, че трябва да се откаже от този метод по чисто здравословни причини. Хапчета също не бива да се пият след една определена възраст. Тогава какво? "Пай се" или презерватив? Манастир, може би?

Ми тук не е задължително да имаш три деца . Приятелката ми има 2 до 30тата година ги е родила и е минала през тази интервенция .

Доктора при който съм  също ме пита дали искам  Simple Smile и второто ще раждам мормално.

Вакуум нали се прави до 6-та седмица, ако  тя е разбрала 10 седмици след събитието със скъсания презерватив и ще й го правят другата седмица дали се води достатъчно малка седмица за този вид аборт?
Иначе  няма интервенция, която рискове да не крие и да не могат да станат усложнения.
На мен ми направиха в 9г.с. поради мисед.

Но тук всичко е различно  Rolling Eyes
като родиш нормално те изписват от днес за утре  Grinning и след секцио не държат като в Бг по 7 дена родилката в болницата.

Последна редакция: вт, 18 ное 2014, 17:26 от Desss

# 116
  • България-Швейцария
Малко off, но все по-вероятно ми се струва, че тук в държавните болници държат най-вече заради пътеките.
В частна клиника и след артроскопия (в случай, че въстановяването не предполага пълно обездвижаване) стоиш 2-3 часа, след което нарамваш системи, дренажи и там каквото ти е навесено по телесата и си тръгваш. После може и с месеци да се налага да ходиш всеки ден на контролни прегледи, превръзки и т.н., но не лежиш на място.

# 117
  • София
Desss - различно е да, иначе те изписват на много места, щото нема пари да те държат. Иначе е по-добре малко наблюдение, ако се получи някое усложнение, никакъв плюс не е да те пратят  вкъщи.

# 118
  • София
Моят съвет е да оставиш жената сама да си решава, какво значи някой да те съветва дали ще абортираш или не или дали ще кажеш на мъжа си или не???
Това са неща, които се решават само и единствено от самия човек и само и единствено в семейството...говоря за нормално взето решение от разумен и мислещ човек...явно във случая за да те попита такова нещо точно на кафе и да ти излага точно тези доводи и да ти казва, че ще скрие от мъжа си щото той можел да иска дете....именно за това "може да иска дете" не трябва ама изобщо да даваш никакви съвети.
Остави я сама да решава - и без това дори и да и кажеш да каже на мъжа си тя ако е решила да абортира без да му каже ще го направи.
Такива въпроси се задават с цел конфорт на решението - ако случайно посъветваш това, което си е намислила вече да направи, се успокояват и си казват - щом и тя ми го казва значи е правилно.
Въздържай се от съвет, това е моя съвет!

# 119
  • София
До 6-7 седмица не е подходящо да се прави аборт, защото е малко рано. Може да не се изчисти добре, да остане част от ембриона или въобще да не се извърши аборта. 
След аборт обикновено ти вливат една система, полежаваш си и те изписват след 2-3 часа.Говоря за такъв, в ранна седмица примерно. Вече в по-късна сигурно е по-сложно и тежко за организма.
Моят го направиха с пълна упойка, някъде към 10 и 30 и в 1 ме изписаха и ходих да ям, както казах  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт