Непланирана бременност?

• 15 673
  • 187
  •   1
Отговори
# 120
Аз бях в ситуацията на Рибозом.Един ден приятелка ми звънна много притеснена.Каза ми, че е бременна и иска да го махне.Тя също има 2 пораснали деца, едното на 20г.Тя в никакъв случай не искаше бебе, аз не съм я разубеждавала по никакъв начин.Отидох с нея.Искаше всичко да мине бързо, понеже мъжа и я караше да го остави.Познавам я добре и за мен тя постъпи правилно.

# 121
  • Австрия
Мисля ,че жената трябва да каже на съпруга си и двамата да вземат общо решение

Абсолютно! Такова е и моето мнение.

Ако двамата вземат решение за аборт - е, тогава ще я подкрепя и помогна с каквото мога.

# 122
  • София
.... и след секцио не държат като в Бг по 7 дена родилката в болницата.
Преди близо 18 години ме държаха 6 нощи в Тина Киркова. Преди 10 години - 4 нощи. Наскоро позната роди секцио и от любопитство питах мъжа й колко дни ще стоят - каза ми 4 нощи. Та предполагам, че в момента по-скоро това е ориентира.

Споменавам го само в името на прецизността. Иначе и аз съм безкрайно против изкуственото лежане по болници, защото това е излишно раздуване на бюджетите и сградния фонд, а и не вярвам много хора да се чувстват по-добре в болница отколкото в къщи. По-добре парите да отиват за качество отколкото за излишни и остарели подходи.

# 123
Ако ще го маха, да го направи без да споделя със съпруга си. Но трябва да е наясно, че това е тайна, която трябва да държи в себе си цял живот. Никога, при никакви условия не трябва да споделя за това с никого. А самия факт, че го е споделила с теб ме кара да мисля, че няма да може.

Така че, да зареже фигурата и каквито там други глупости е изброила и да сподели с партньора. Защото иначе е фигурата срещу брака и. Може да звучи нереалистично, но е точно така. Ще го изтърси някога и ще остане съвсем сама. На много повече от 39 години.

Във всеки случай, трябва да вземе решението, с последствията от което ТЯ ще може да живее до края на живота си. Ние тук можем да изходим само от нашата си ситуация. Но няма да живеем с нейните последствия.

# 124
Малко егоистично ми се струва това да махне бебето без да споделя със съпруга си,това е сложно и трудно решение,а и детето е на двамата трябва според мен да говори с мъжа си  и заедно да вземат решение  newsm78 Rolling Eyes
Лично аз ако бях попаднала в такава ситуация,като в твоя случай,не бих поела такава отговорност и да нося този товар цял живот бих я подкрепила в решението и,но когато то бъде обсъдено и споделено с партьора,тогава вече бих и подала ръка и бих отишла с нея за подкрепа ако трябва да се стигне до този гаден за мен край  Rolling Eyes
Относно не мисля,че е стара на 39 да започне на ново да гледа бебе,а и щом дъщерите и са по-големи малко или много ще помагат.
Сега аз съм на 24 и в момента съм майка на едно месечно бебе и не бих си представила дори да бъда загубила това невинно същество,но всеки сам преценява,но със сигурност трябва да бъде добре обмислено и споделено  Heart Eyes

# 125
  • Пловдив
Ако мъжът ми иска още едно дете, а аз не искам - НИКОГА няма да му кажа, че ще правя аборт. Говоря теоретично, дано не ми се налага да правя.

# 126
  • София
Аз също бих казала на мъжа ми, най-вече защото ми е най-близък и ще ми е нужна подкрепата му.
Но тя има вече две деца, не всички жени се привързват към нероденото дете веднага след двете черти.За някои, въпреки голямата обич към другите им деца, една бременност по-скоро ще е тежест-физическа, емоционална, финансова.
Майка ми е на 44, има си приятел. Ужасява я това да има бебе сега, защото тъкмо е постигнала някаква независимост, децата и са големи и не се налага да ги гледа, издържа.Сега (и от няколко години) и е времето лично за нея си.20 години е гледала деца, време е да гледа себе си.
Предполагам и тази жена се чувства така.

# 127
За да не казва на съпруга си, значи е сигурна, че той ще е против аборта. Според мен няма и смисъл да му казва. Вярно, че е нечестно, но по-добре така, отколкото той да се съгласи на аборта, от нямане накъде, но в него да остане горчиивина и разочарование от решението й. Неминуемо ще се отрази на отношенията им за в бъдеще.

# 128
Тя каквото ще да съчинява.Аз ще си мълча до гроб.Самия факт,че не съм казала даже на съпруга си е в плюс.Мито на моя ще кажа,нито на нейния.Пак казвам-това не е моя тайна.

# 129
Рибозом, ти на цял форум казa бе 4овек Embarassed
Не си толковa анонимнa колкото сi мислис.
Аz бих подкрепила приятелката.  Всекi сi отговаря за ресениятa сi. 
Имa лi номинации за кралица на драмaтa да ти номинирам.
Извинетe за грескитe писa оt таблет.

# 130
  • Tам през Атлантическия океан
Преди такива теми бяха присъщи за Шанталче  Wink

# 131
  • София
На мен ми се струва, че темата е пързалка.

# 132

А какво стана с нея , не съм я засичала да пише newsm78

Хм какъв ще е този мъж дето , ако тази жена направи аборт и той да я остави.моя съпруг винаги ми е казвал , че решения за моя живот и моето тяло мога само аз да решавам , никой на никого не може да се налага.ако сега на тия години и след 2 деца вземи да и обърне гръб заради това , не мисля , че държи на нея  Thinking

BTW- аз си мисля ,че Рибозом е бременна , но не иска детето и иска мнение как да постъпи Wink

# 133
  • Tам през Атлантическия океан
На мен ми се струва, че темата е пързалка.

E , поне добре се получи темата  Grinning
и не е от някакъв трол  Wink

А какво стана с нея , не съм я засичала да пише newsm78

Тук е но с нов акаунт , но и аз напоследък и с новия облик не съм я засичала.

# 134
.

Последна редакция: ср, 19 ное 2014, 02:25 от принцеса_Фиона

Общи условия

Активация на акаунт