За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

• 107 369
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Колко време варите печен пипер?

# 136
  • Балчик
20 минути.

# 137
Благодаря!
Тази година имам повечко, та реших да сложа в буркани и настана спор колко се вари?
Преди време правих с оцет и олио, но само със сол ще го направя този път.
Слагах и във фризер, но ми стои "дървен" някак си, а майка ми го обожава така.
Май е и въпрос на вкус.

# 138
Пеп-4о, правя ябълков оцет, но съм забравила как трябва да изглежда течността. Сега е след първата фаза на ферментация и прецеждам. Остава да добавя захар и да оставя да ферментира. Течността е мътна. Така ли трябва да е? Правих го по-миналата година и изобщо не помня как изглеждаше. Да не съм объркала нещо... На едната доза добавях суха мая. Да не би нещо с нея да не е станало както трябва?
П.П. Четох коментарите и май така трябва да е. И въпрос за черния хляб - ръжен ли се има предвид и ако изпека, мога да го ползвам, нали? 100% ръжен ще е трудно, но не невъзможно, макар в купешкия да има около 20% ръжено брашно. Понеже падат ябълки, та ще залагам още оцет.

така е, мътен е, после се избистря.
И да, може домашен, с ръжено брашно, купения сама си си отговорила, че едва ли има и 20% ръжено  Peace

# 139
  • Балчик
Така е. И на мен изобщо не ми харесва от фризер. Предпочитам да си го стерилизирам натурален. С оцет пък - абсурд, това е маринован. А аз не го ползвам само за салата, а и за кьопоолу, миш- маш през зимата, паниран, бюрек и т.н.

# 140
Джемма, ползвала ли си суха мая при направата на оцет? Ще купя кубчета, но за всеки случай питам. От фризера изобщо се отказах. Ползвам само камерата на хладилника за дребни неща.

# 141
  • София
http://www.oetker.bg/bg-bg/produkti/dobavki-za-konservirane/pika … ladko-kisela.html
 на никой ли не му се струва странно горното описание? Нещо аритметиката му силно куца

# 142
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
http://www.oetker.bg/bg-bg/produkti/dobavki-za-konservirane/pika … ladko-kisela.html
 на никой ли не му се струва странно горното описание? Нещо аритметиката му силно куца

конвертора им е намалил малко  Laughing да изглежда по-диетично
http://www.rapidtables.com/convert/energy/kj-to-cal.htm

Скрит текст:
Blush за мен Йоткер, Маги. Пикантина и другите фиксове са малко... менделеева таблица, но всеки е с правото си да ползва каквото реши  Peace

# 143
  • София
Бе аз не ползвам фиксове по вкусови причини, но някои неща са странни в горния линк-не може от 2 гра в нещо дето е в 100 гр да има 34 грама примерно в нещо дето е кило,Или от нула % мазнини да има такива в готовия продукт-малко като алхимичното злато от слама  Simple Smile

# 144
Винаги когато консумирам това се подувам на сутринта яко и вече не ги ползвам. Ползвам една друга рецепта слагам оцет до ръба на буркана, може и по-малко, на мен ми стават кисели с толкова оцет, една лъжичка захар, една лъжица сол равна или по-малко, ако не сте любители на солта, един аспирин е оригиналната рецепта, аз слагам половин за всеки случай. Подреждам продуктите, каквито си искам аз и каквото ядем. Сварявам вода и я сипвам вряла върху продуктите, затварям и завивам или слагам в тава в гореща фурна на 50 градуса , после на 100 и изключвам. С капачките надолу, те вакумират. Ами това от мене, тази туршия ми седи и по две години. Hug

# 145
  • Балчик
Джемма, ползвала ли си суха мая при направата на оцет? Ще купя кубчета, но за всеки случай питам. От фризера изобщо се отказах. Ползвам само камерата на хладилника за дребни неща.

Ааа, аз оцет не съм правила никога. Naughty

# 146
По-вкусен оцет не съм опитвала никъде. Получава се много ароматен. Имах притеснения, че късно го слагам, но вече имам опит, че може и по това време на годината.

# 147
Момичета снощи правих сладко от смокини. Всичко точно, затворих си бурканчетата, но днес се сетих че не съм сложила лимонтозу. Сега ще има ли проблем?

# 148
Момичета снощи правих сладко от смокини. Всичко точно, затворих си бурканчетата, но днес се сетих че не съм сложила лимонтозу. Сега ще има ли проблем?
Аз  понякога не слагам лимонтозу, не съм забелязала да има проблем. Peace Но винаги заварявам бурканчетата за 10-тина минути.

# 149
Лимонена киселина се слага, за да не се захароса сладкото, ако ще го ядете за една година нямаш проблем и то никакъв.

Общи условия

Активация на акаунт