За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

• 107 403
  • 739
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Салата от тиквички

1. тиквички 4кг
2. захар  1ч.ч.
3.сол        1/2ч.ч.ч
4.копър    2връзки
5.чесън    3-4 глави
6.олио 100мл.
7.оцет 300мл.

Тиквичките се нарязват на кубчета ,като за мусака,разбъркват се със солта и захарта и се оставят да престоят 2часа.Изцеждаме ги от водата така ,че да изхвърлим водата ,но да не ги смачкаме и добавяме олиото и оцета+скилидките чесън нарязани на ситно и копър на вкус.Разбъркваме всичко и пълним в буркан.Варим само 3мин. за капачката.Поради тази причина правя само една доза,страх ме е да не се развалят ,въпреки ,че има захар.
Последно време всеки който идва в къщи иска от тази салата и за това се престраших да я пусна и тук.
Източника е една приятелка Simple Smile
Салатата не е сладка!

Не съм гледала в началото на темата дали я има тази рецепта.Моля да ме извините ,ако я има.

Като всяка година на вилата едвам смогваме на тиквички! До сега нещо не съм попаднала на "моята" рецепта, та ще пробвам тази салата!
Само не ми стана ясно- като се сложат тиквичките в буркан, долива ли се някаква течност в буркана?
И това със "заваряване на капачката "за 3 минути също не ми стана много ясно!
Ще съм благодарна на някакви пояснения!

# 151
Правих салатата от тиквички. Не се долива вода. Стерилизират се бурканите само 3 мин. Моите може би ги варих малко повече, примерно 7-8 мин. ММ каза, че нямало да яде такава салата, но през зимата ще иска и допълнително. Wink Сигурно ще направя една доза и с краставици, вместо тиквички.

# 152
alys вече е писала ,но да отбележа и аз ,стерилизира се 3-4мин колкото за капачката,за да останат тиквичките хрупкави.И не се долива течност,никаква!

# 153
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
и аз, като черна станция  Blush
много са вкусни, на мен ми идват малко солени, но половинката и компания ги харесаха  Hug
благодаря, Скела  Hug

# 154
  • София
Благодаря за разясненията, момичета!
Ще я пробвам още утре! Много обичам тиквички и като са пресни ги приготвям по всевъзможни начини, но за консервиране имам само една рецепта, която ми харесва, а градината ражда толкова много тиквички, но ми е жал да хвърлям!

# 155
alys, може ли рецептата за оцет с мая?   bouquet

# 156
alys, може ли рецептата за оцет с мая?   bouquet

Рецептата е на Пеп-4о, на първа страница - ябълков оцет. Маята е само съставна част.

# 157
Някой правил ли е имуностимоланта от бъзак,който се реди ред бъзак ,ред захар?Интересуваме бърка ли се или се оставя без бъркане?
Аз  направих на 21.08 два буркана ред бъзак ред захар и до сега не съм ги бъркала и един буркан бъзак и захар разбъркан още в началото.Този разбъркания ферментира много бързо,а другите два се слегнаха и не са мръднали.В нета има много противоречива информация за бъркането и,небъркането и дните  за които става сиропа.
Споделете ,ако сте правили този сироп!

# 158
  • Балчик
Готова съм с лютеницата и пиперено-патладжанените истории.

# 159
Аууу, Джема, страхотно вкусно изглеждат!

# 160
Някой правил ли е имуностимоланта от бъзак,който се реди ред бъзак ,ред захар?Интересуваме бърка ли се или се оставя без бъркане?
Аз  направих на 21.08 два буркана ред бъзак ред захар и до сега не съм ги бъркала и един буркан бъзак и захар разбъркан още в началото.Този разбъркания ферментира много бързо,а другите два се слегнаха и не са мръднали.В нета има много противоречива информация за бъркането и,небъркането и дните  за които става сиропа.
Споделете ,ако сте правили този сироп!

ние да, всяка година правим, около 10-на вече.  Не се бърка. Ред семена - само добре узрели, без зелени, ред захар, по ок 2 см. стои така 20 дни и тогава се прецежда.  Вярвай на мен  Wink т.е. на Стоев

# 161
пеп-4o много благодаря.Само да знаеш ,тъкмо навреме прочетох мнението ти,че бях се засилила да ги разбъркам вече бурканите. Hug

# 162
ние го правим по рецепта на Петър Димков и наистина добре работи имуностимулатора. Сетих се, че Мариета го беше публикувала (аз ако се сетя другата седмица като го правим ще) и е по неговата рецепта също http://passionscooking.blogspot.com/search?q=%D0%B1%D1%8A%D0%B7 
Само за оронването - не е нужно с ръце да се пипат з зърната, като  се измият китките, с вилица добре узрелите много лесно се събарят от китката и всичко е чисто.

# 163
Аз също го правя, миналата година направо си вкисна, но аз се оперирах и седях почти месец в болница и не го прецедих на 21 - я ден, а може би на 40 - я.  Да ви кажа пак си боледувахме въпреки, че го пихме. Като ни хвана един грип , та месец и половина и двамата с мъжа ми. Тази година пак четох разни статии за бъза и тотално се обърках от кой се прави този сироп, от черния бъзак, дето е по-нисък и е храст или от свирчовината дето е като дърво, тя също като узрее има черни плодове. От нея съм си правила сироп от цветовете, те миришат хубаво.. Кажете вие какво знаете.  Hug

# 164
от ниския, дребен, който го има край пътищата навсякъде. Кози бъз май се казва.
А онзи белия, свирчовина, от него се прави сока през пролетта, който се пие като ... абе сок за пиене си е.
 sisitons, мъж ми е почти цяла зима в гората и първите години като тръгна на лов много често се разболяваше. Сега вече държи - не настива толкова лесно, да не кажа, че не е поне в близките три години, да чуквам на дърво, че ай вдигне Т и хремяса, всички го обикаляме  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт