За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

• 107 467
  • 739
  •   1
Отговори
# 420
Сос за спагети с босилек някоя изпитана рецепта, ако може да дадете

# 421
Дали ако направя нектари и сок от домати мога да ги съхраня в бирени бутилки? Имам доста голямо количество бутилки, но се притеснявам дали ще издържат. Иначе капачките ще са нови 🙂
И още един въпрос мога ли да направя нектарите само с плод и малко вода без захар? Понеже са за малко дете, та ако имате и други предложения споделете моля. 🙂

# 422
Едно време соковете и нектарите точно в бирени бутилки се държаха. Капачките щом са нови действай смело.

# 423
Чак пък без захар? Дали ще ги пие?
За мен бирените бутилки са много подходящи за целта, и за двете.
Какво дали ще издържат? Винаги заварявам всичко, слагам легнали докато изстинат. Ако имам каси в касите на обратно с капачката надолу.

# 424
Всичко ще ти стане в бирени бутилки. Едно време нямаше други бутилки и всичко що е течно слагахме в бирени и такива от швепс от 1 литър. Проблеми никакви само трябва да ги стерилизираш.

# 425
Чак пък без захар? Дали ще ги пие?
Ако детето е над 2 години, може при наливането в чаша да се добави лъжичка мед. Ще стане хем сладко, хем полезно.

# 426
Консервирала съм круши и тиква поотделно без захар. Тиквата предварително сварена, обелена, а крушите сурови и обелени. Натъпквам и наливам съвсем малко вода, колкото да се запълнят празнините. Стерилизирам 20 мин. През зимата си комбинирах за различни нектари, като добавях сироп от бъз и вода. Супер вкусно става.

# 427
Консервирала съм круши и тиква поотделно без захар. Тиквата предварително сварена, обелена, а крушите сурови и обелени. Натъпквам и наливам съвсем малко вода, колкото да се запълнят празнините. Стерилизирам 20 мин. През зимата си комбинирах за различни нектари, като добавях сироп от бъз и вода. Супер вкусно става.
Без захар може да се консервира, но да се пие, не вярвам.
Даже и в подчертаното има добавка сироп, а по горе мед /то и медът колко е мед, никой не знае, но да речем, че е истински/.

# 428

този си правя http://pep-4o.blogspot.bg/2013/09/blog-post_5.html

Барелина, не стерилизирам бурканчетата предварително. Трябва си време, място......... Макар и прибрани измити в шкаф, или кашони, измивам преди пълнене отново с  веро. За мен е достатъчно.  Баба все кги е истерилизирала  Laughing

# 429
А като има плодове почти целогодишно за какво да стерилизирам, по добре да замразя...

# 430
защото  хората обичат да си ги ползват на сладкиши, на компоти, а един фризер за какво по-напред да е Simple Smile Целогодишно има, но хубавите праскови са само през юли/август; ягодите от май - до юли, боровинки юли-август........ през другите месеци ни вкус, ни цена  Grinning

# 431

Много босилек, зехтин, чесън, пармезан, кашу=Песто Дженовезе. В хладилника издържа много, не се стерилизира. Някои слагат и авокато, но тогава предполагам не може да се съхранява.

# 432
през другите месеци ни вкус, ни цена  Grinning
И аз така мисля. Голяма разлика има.

# 433
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
отчет от деня:

крушите нарязани, поръсени със захар (не много), печени във фурната до карамелизиране и затворени в буркан от компот. единственото число не е грешка  Blush
сливите, нацепени на половинки, поръсени със захар и печени заедно с крушите - 6 бурканчета, като за лютеница
прасковите никой не даде да ги печем и варим, в хладилника са и ще се изядат  Blush

детето щастливо се хвали на всички, че вече имаме зимнина - зимата може да идва. Mr. Green

# 434
Здравейте! Имам няколко въпроса и се надявам да ми помогнете. Ще консервирам пюрета за бебе от различни плодове. Доколкото прочетох може и без захар, така ли?
 Преди като сме правили сокове със соковарка и тези със захар се запазват, а останалите, които са без- образуват леко мухъл отгоре. Разбирате, че това обаче е недопустимо за бебешко пюре и затова не знам да рискувам ли да е без захар или да добавя малко стевия, като по- здравословен вариант.   Също какво количество е редно да се добави? Четох, че тя е 5пъти по- сладка от захарта. И последен въпрос- колко време се варят бурканите, за да се стерилизира(плодовете вероятно ще бъдат сини сливи, круши и пъпеш, поотделно приготвени.)? Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт