За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

• 107 466
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
според мен, ако се стерилизират достатъчно не би трябвало да има мухъл, независимо със или без захар са. Peace

само внимавай със сливите и крушите - разхлабват  Blush

# 436
+1 за стерилизирането.

# 437
Когато стерилизирате буркани и бутилки, кога ги вадите и как ги оставяте?

# 438
  • густо майна Филибето
На първа страница има таблица.
Аз бурканите ги обръщам с капачките надолу докато изстинат. Проверяват се като се чука по капачката.
Да се оплача, напоследък ми е много трудно да намеря свестни капачки. Всички се въртят. Sad

# 439
Да се оплача, напоследък ми е много трудно да намеря свестни капачки. Всички се въртят. Sad
Има едни, на които пише "Етрополе". Не са зле.

# 440
  • густо майна Филибето
Миналата година купих едни с пчелички и цветя (вероятно за мед), по-скъпи бяха от другите, но пък нямат грешка!

# 441
Благодаря!
Иначе аз точно за разхлабване искам да имам ако се наложи след като им мине сезона.

# 442
Благодаря!
Иначе аз точно за разхлабване искам да имам ако се наложи след като им мине сезона.

Blush свари си и компот от дренки, когато им дойде сезона.  Peace пак без захар  Peace

# 443
Според мен проблема не е в капачките, а бурканите, защото са много стари. Аз съм най-доволна от Етрополе, които са 82мм и Нова Ловеч 82,3мм.

# 444
Благодаря!

Blush свари си и компот от дренки, когато им дойде сезона.  Peace пак без захар  Peace
дренките запичат бе хора....
http://www.zdrave.ws/50887/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D1%82- … 1%82%D0%B2%D0%BE/

# 445
Благодаря!
Blush свари си и компот от дренки, когато им дойде сезона.  Peace пак без захар  Peace
Да има за всичко, де запечен, де разстроен Joy Joy hahaha hahaha!

# 446
Откакто заливам капачките с вряла вода, непосредствено преди затваряне, повечето се затварят добре. Купувам Нова Ловеч.

# 447
Откакто заливам капачките с вряла вода, непосредствено преди затваряне, повечето се затварят добре. Купувам Нова Ловеч.
Интересно, никога не съм го правила. Каква е идеята, смисълът?
Аз днес затворих 50 броя, двата се отхлюпиха и всичко в казана.Явно не съм запечатала добре. Купувам различни, обикновено на промоция които са.
На село мъжът ми затваря на майка си, един се счупи, но то е от варенето.

# 448
Интересно, никога не съм го правила. Каква е идеята, смисълът?

Това ще трябва да питаш някой, който е по-добре с физиката от мене. При нагряване веществата се разширяват, оттам уплътнението омеква и се затваря по-добре. Така си го обяснявам. Когато правим пуканата туршия, просто слагаме за няколко секунди капачката върху печката с гладката страна надолу и като стане гореща, запечатваме. Ако се забавиш, уплътнението се разтопява и става негодно.

# 449
Благодаря!

Blush свари си и компот от дренки, когато им дойде сезона.  Peace пак без захар  Peace
http://www.zdrave.ws/50887/%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D1%82- … 1%82%D0%B2%D0%BE/

Peace точно това е идеята: да има и за "другия" случай.
най-малкият вече порасна, но във фризера си държа дренки, ей тъй,  "да има". случаи всякакви  Peace

Общи условия

Активация на акаунт