За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

• 107 498
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
В ядене в нас не се харесва. Сладко отпада като вариант/заради диета/.
Та ще пробвам като краставички, да видим.
Иначе за зимата аз ги съхранявам неизмити в найлонова торба вързана. Не се спаружват.

# 406
Моля за изпитани рецепти за сладко, сироп (които зимата да се разрежда с вода) и компот от малини Praynig
Ако са написани като за начинаещи ще е прекрасно Grinning

# 407
компот - пълниш буркана с плод - количество - както обичате, ако обичате с повече плод, напълни го поне  1/2.  На компотен буркан - 4-5 лъжици захар. Ако пиете само сока от компот - слагай за аромат плода - 1/3 най-много от буркана. Доливаш с вода, запечатваш бурканите, стерилизираш - в съд, покрити с вода - 2 см. да има над капачката - от момента, в който заври водата засичаш 10 мин. Достатъчни са им. Изваждаш бурканите - с щипка, или вадиш водата, тогава ги хващаш и с кърпа, обръщаш на капачката и оставяш така да изстинат.

Сироп - слагаш плода в голям съд.  наливаш вода - тук на око, после и на  вкус ще разреждаш. На около 1кг плод - 2л вода.  Преценяш водата според количеството ти малини. Вариш ги за ок 10-15 мин. Прецеждаш - през тензух, или 2 пласта марля, изстискваш - да ти останат семките извън сока. Прибавяш захар - на 1 л вода - може 1кг захар, , може и половин кг захар. Пълниш в бутилки, или бурканчета, запечатваш и пак стерилизираш за капачка -  Сега Simple Smile ако сложиш кило захар на литър сок, после ще разреждаш с повече вода и няма да ти е толкова ароматен сока за пиене.  Преценявай Simple Smile

Сладкото  - тук вече ползвам химията на д-р Йоткер, защото не ми е по-бързо и не ми се стои около котлона . Пък и правя малки колечиства, няма да прекалим с химиите. Ползвам Гелфикса 2/1 - 2 части плод, 1 част захар - не стават отровно сладки. Спазвам указанието на пакетчето, лесна работа са http://pep-4o.blogspot.bg/search?q=%D0%B3%D0%B5%D0%BB%D1%84%D0%B8%D0%BA%D1%81

# 408
Пепчо, мнооого ти благодаря bouquet

# 409
моля  Grinning   В неделя  ще идвам към вашенско, мога да мина да проверя какви си ги свършила  Laughing
Върнах се да добавя - сетих се за още нещо с малини, което много харесваме в къщи   Blush http://pep-4o.blogspot.bg/2012/08/blog-post_29.html Малинов оцет.

# 410
Жесток е този малинов оцет. Непременно ще пробвам! Благодаря, пеп-4o  bouquet

# 411
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
нямаме малини Sad иначе и аз бих опитала Hug

не можах да се сдържа Blush направих сладкото от червени чушки  Blush
никой не позна от какво е. подозирам, че двете бурканчета бързо ще свършат  Blush

благодаря, Пеп-4о Hug

# 412
а обеща да не поглеждаш там Mr. Green така е, не познават.  Аз ще правя повече дози тази година, че трите от лани заминаха много бързо, но ще чакам нашите червени чушки. Имам лоши чувства към купените зеленчуци, откакто една година всичките печени червени чушки бомбираха в бурканите и изхвърлихме.

# 413
Аз пък ги слагам във фризера и не бомбират hahaha

# 414
ами не може всичко там. ПРедпочитам мЕсото да е вътре, пък  голямата част от зеленчука - в буркани.

# 415
Разбира се, че е така, аз се шегувам, но наистина слагам чушките опечени , обелени, но с дръжките във фризера. После вадя, панирам или правя просто с подправки, много са хубави Hug. Основната причина са бомбиране на буркани и на мен ми се е случвало, а в един буркан има поне килограм капия Peace

# 416
о, да.  Голяма хамалогия са чушките и ще е грешно да се хвърлят. С домашните нямам проблеми, купени също, посолявам, добре отцеждам и тогава затварям. Но онези вероятно са били обилно торени и заминаха.  Одеве се сетих, че същата година и краставичките ни станаха меки, пак купени от там (борсата в Плодовитово), а винати варим за бърже - 6-7 мин.

# 417
Пепчо, майтапиш се ти, ама мен сценична треска ме тресе Joy  Hug Да взема да ти пратя едно бурканче за оценка?  Grinning

Добри, да ти пратя едно килограмче малинки? Hug

# 418
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
Пепчо, майтапиш се ти, ама мен сценична треска ме тресе Joy  Hug Да взема да ти пратя едно бурканче за оценка?  Grinning

Добри, да ти пратя едно килограмче малинки? Hug

Mr. Green аз нищо не отказвам. а и на място да си го взема не бих отказала. Whistling

Скрит текст:
лятната почивка и тая година глътна въздух.
пак ще почиваме чак септември  Confused
може би...

моите обрали прасковите, раздали половината и сега сме с една щайга попрезрели праскови. ще ги изчистя довечера и май ще са на нектар  ooooh! в буркани, че бутилки с капачки нямам.

обрали са и част от сливите. те пък са зелени  Crazy и не стават за мармалад. то и никой не го яде де. та и тях има да мисля.

пеп-4о, аз по сладкото от чушки се запалих от предния път. и вече не те поглеждам, че както ми е слаб ангела... а имаме килца в повече... ще стискам очи, да знаеш  Sunglasses

бащицата позна сладкото по ...
Скрит текст:
две промъкнали се в буркана семки.
ама пак го хареса и ще го довърши, знам си аз.

# 419
Момичета, стерилизирате ли бурканчетата предварително и как?
Потапяте за секунди във вряла вода, или ги нагрявате във фурната, или нещо друго?

Общи условия

Активация на акаунт