За консервирането, или как да си приготвим зимнина! 6-та Тема

• 107 546
  • 739
  •   1
Отговори
# 315
Случвало ни се е подобно нещо с череши. Бях оставила ММ да вари сладкото Simple Smile)). Ако имаш още гроздов сок, можеш да разредиш сладкото. Слагаш буркана (без капачка, разбира се), в МВ, за да се загрее и втечни. Изливаш в тенджера, добавяш сок, кипваш и си готова. После пак в буркана, докато е горещо и затваряш.

# 316
Да попитам и тук.
Правих сладко от грозде по тази рецепта
http://traianaskitchen.blogspot.bg/2011/10/blog-post_29.html.
Стана много вкусно, но като изстина се втвърди. Сигурно съм прекалила с печенето Thinking. Не съм слагала ром, заради децата.
Моля, ако някой знае как да го поправя, нека сподели.
На мен едно от праскови така ми се втвърди. Изсипах го в една тенджера и долях малко вода-на око. После още малко ще ги посвариш и готово, няма да му се промени вкуса бъди спокойна. Simple Smile

# 317
  • in Wonderland
Здравейте, мисля да правя Царска туршия по рецепта на Джема от 1стр. Тъй като ще ми е за пръв път да правя туршия, искам да попитам има ли нещо важно, някоя тънкост, която е важно да не пропусна??

# 318
Имам много зелени домати - няма да им се получи вече узряването  Laughing, моля за изпитана рецепта за туршия, досега не съм правила от домати. Благодаря!  Hug
5кг.зеленчуци предимно зелени домати се нарязват за консумация.Прибавя се и 1 глава чесън –белени скилидки
МАРИНАТА:1каф.чаша мед,1каф.чаша захар,1каф.чаша сол,1каф.чаша олио 0.500гр.оцет,0.600гр.вода,бахар,даф.лист- след като заври сместа,се заливат зеленчуците и след 2-3 дни е готова за консумация. .(аз бахар и дафинов лист не обичам и не ги слагам)
Втора доза направих и тя свърши... изглежда няма да е за последно тая година...

Препоръчвам с две ръце тази рецепта!  bouquet Не сложих мед, защото нямам, зеленчуците бяха зелени домати, моркови и чесън. Днес ще купувам още за втора сесия  Laughing Само скилидките чесън някак странно посиняха, дали не са били стари newsm78, но и сини стават за ядене.

# 319
  • SHOOT ME 10 $
Montessori
Цитат
Препоръчвам с две ръце тази рецепта!  bouquet Не сложих мед, защото нямам, зеленчуците бяха зелени домати, моркови и чесън. Днес ще купувам още за втора сесия  Laughing Само скилидките чесън някак странно посиняха, дали не са били стари newsm78, но и сини стават за ядене.
Изпробвана е много пъти. Даже тази година и стерилизирах няколко буркана - опитах ги - идеални!! Тази година аз правих на три пъти по доза и половина. Първо тя се изяжда. На всичко върви.

# 320
Здравейте ,моля за помощ ,някъде из форума бях чела рецепта за сладко от киви  ,записах я уж ,купих киви ,нооо рецептата я няма,върти ми се в главата за киви +банани или греша,моля някой да пусне линкче ,ако се сеща. bouquet

# 321
Здравейте ,моля за помощ ,някъде из форума бях чела рецепта за сладко от киви  ,записах я уж ,купих киви ,нооо рецептата я няма,върти ми се в главата за киви +банани или греша,моля някой да пусне линкче ,ако се сеща. bouquet

http://www.chefkoch.de/rezepte/549341152549782/KiBaSe-Kiwi-Banan … t-Konfituere.html

Ползвай транслейтор.

http://recepti.--reklamen-spam--/r-5918-%D0%A1%D0%BB%D0%B0%D0%B4 … D0%B8%D0%B2%D0%B8

http://www.edimdoma.ru/retsepty/59959-momentalnyy-konfityur-iz-k … i-banana-ekzotika

# 322
Благодаря ,може да пробвам някоя от тези рецепти,но тази която търся е от този форум,изпробвана и написана от съфорумка.

# 323
За сладкото от киви виж в тази тема - Лабрекс е дала рецепта за сладко, а има и рецепта за нектар с банан. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=154568.0

# 324
За сладкото от киви виж в тази тема - Лабрекс е дала рецепта за сладко, а има и рецепта за нектар с банан. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=154568.0
ALIS,благодаря ти,аз снощи четах ,мислих и направих събирателна рецепта-6 кивита,1 голям банан,1 карамфил,250 гр. захар,постоа 20 мин.,варих 30-40 мин. на по слаб огън и когато ми хареса на гъстота добавих направо в горещото сладко 1 ч.л. желатин,от това количество ми излезе 1 буркан-тип бъчонка,500 гр./високо 11 см. и почти толкова широко/,много ми хареса сладкото,ще пробвам и с портокал.

# 325
  • ВАРНА
Montessori
Цитат
Препоръчвам с две ръце тази рецепта!  bouquet Не сложих мед, защото нямам, зеленчуците бяха зелени домати, моркови и чесън. Днес ще купувам още за втора сесия  Laughing Само скилидките чесън някак странно посиняха, дали не са били стари newsm78, но и сини стават за ядене.
Изпробвана е много пъти. Даже тази година и стерилизирах няколко буркана - опитах ги - идеални!! Тази година аз правих на три пъти по доза и половина. Първо тя се изяжда. На всичко върви.
Набавих си зеленчуците и я почвам. Но искам да попитам нещо. Смятам да я объркам цялата наведнъж в по-голям съд/бидонче/. И кога да я разпределя по буркани-след като е готова ли?

Направих я но не е ли малко маринатата? Или като омекнат зеленчути си пускат сок и слягат?

Последна редакция: чт, 05 ное 2015, 16:53 от megivarna

# 326
  • София

Набавих си зеленчуците и я почвам. Но искам да попитам нещо. Смятам да я объркам цялата наведнъж в по-голям съд/бидонче/. И кога да я разпределя по буркани-след като е готова ли?

Направих я но не е ли малко маринатата? Или като омекнат зеленчути си пускат сок и слягат?
Като преседят доматите пускат сок. Съвет от мен, разпределяш в буркани и веднага ги стерилизирай. Аз изхвърлих цялата доза, не ги стерилизирах и за две седмици ферментираха.

# 327
  • ВАРНА
Наистина днес е слегнала доста и има достатъчно сок. Благодаря за съвета за стерилизирането, но мисля че ще й видим сметката по-бързо.

# 328
 Момичета дайте съвет,опитах да правя домашен оцет от домашно червено вино,стой вече 3 месеца и днес го прецедих,мирише на оцет ,стоя с марля,но е много мътен и на вкус не е толкова кисел,някъде пишеше че се слага на 5 л.вино -700 мл.оцет и готово,имаше утайка ,а отгоре плуваха едни розово червени парцали,какво да го правя,да го хвърлям ли,не знам дали като вино е било пресичано с някакъв консервант,а и не смея да питам ,че баща ми го е правил и да не се обиди,че виното му е на оцет,има претенции ,че прави мн. хубаво вино но понякога не се получава,както и да е,какво да го правя????най вероятно има някакъв стабилизатор. Sad

# 329
  • Sofia
Вече трябва да има изкарано зеле за кисело зеле на пазара, нали?

Общи условия

Активация на акаунт