В момента чета... 34

• 53 852
  • 748
  •   1
Отговори
# 165
Аз не харесах " Къща от карти". Не знам защо, но очаквах повече от книгата. Забелязала съм, че много хвалените книги не успяват да ме грабнат. Измитам ги, но всичко върви мудно.
В момента чета "Шепотът на мъртвите" на Саймънт Бекет.... Типично отпускарски четиво, особено ако навън има буря

# 166
  • USA, Steak State
Започвам

# 167
Нещо "По пътя" не ми върви, а и на хоризонта се появи една книга, на която нямаше как да не обърна внимание. Бях на представянето й, точно защото ме грабна изключително много от един откъс в интернет, ето го и него - http://liternet.bg/publish28/galin-nikiforov/lisicata.htm#4a  

Книгата се казва "Лисицата" и е на Галин Никифоров. Не знам дали ви е познато името му, има още 5 книги, аз не бях чела нищо от него, но този откъс ме впечатли много и реших, че искам книгата.
Днес си я закупих, бях прочела вече откъса, той съответства до 42 страница на романа, четох и още малко през деня и мога да кажа, че много лесно се влиза в историята и стила, много добре пише този автор, не се усеща как минаваш страничките, а същевременно си все повече и повече изумен  Peace
Та, в момента чета нея, ето и корицата й (която според мен също е много добра) -

Ще напиша подробно мнение, когато я приключа  Peace

Представянето беше вчера (26.11.) в Сиела Ректората и беше много приятно, с изключение на досадните клиенти на книжарницата, които непрестанно си говореха, шумяха, пазаруваха си и нямаше никакво съобразяване със събитието. Да не говорим, че малкото хора са си показателни за това колко се чете българска литература у нас (аз също рядко чета и много ме е срам от този факт) ... Но писателят говори много хубаво, много интересни въпроси засегнахме за неговият процес на писане и бях много приятно впечатлена  Crazy

# 168
Bubbly . . , благодаря за Галин Никифоров, не ми беше познат.

Започнах:

# 169
  • София
Вдович, приготви се за разтърсване из основи  Hug.

Аз започнах съвсем случайно един чиклит, чете се приятно и неангажиращо

# 170
  • вятър в маслините, вятър над хребета
"Вила Тъга" я имам от не знам колко време, и още не съм я прочела. А е една такава малка книжка..предполагам, че се чете за броени часове. Може тези дни да й отделя малко време. Simple Smile
Бавно ми върви на мен. Много е преописателен Модиано, леко досаден чак.

# 171
  • Варна
Аз продължавам да съм на британска вълна, но си оправям вкуса след "Къща от карти" с романите за висшето общество на Джон Брейн.
За съжаление Сиела правят лоши и неадекватни издания с глупави обяснения под черта и нелепи грешки в превода.
Но все пак, трудно се развалят добри творби.

Какво ти е мнението за "Къща от карти"?

Недобро.
Много повече очаквах и като завръзка и като описания и като език. Оказа се обикновен булеварден трилър с плоски герои. Всичко се случваше обидно лесно в тази история, която обаче има претенциите за достоверност. Може, но не и на държавно ниво, не и в тази страна...

# 172
Благодаря, за споделените мения за "Къща от карти". Аз така или иначе съм си я купила и мисля скоро да й дам шанс. Политическите трилъри ми допадат, но няма да тръгна с големи очаквания.

# 173
Зарязах "Дворецът на бълхите" , въпреки че го правя изключително рядко ,в този случай след 130 страници монотонност и нищо съществено не случващо се нямах нервите да я изтрая .

# 174
Започнах с "Все по-близо всеки ден" навместо терапия  hahaha.

Ревю в "Мениджър" за книгата.

# 175
"Вила Тъга" я имам от не знам колко време, и още не съм я прочела. А е една такава малка книжка..предполагам, че се чете за броени часове. Може тези дни да й отделя малко време. Simple Smile
Малка е наистина, но това не ми попречи да я зарежа на 50-ата страница. Не мога да се насилвам да чета каквото и да е, дори и авторът да е носител на Нобелова награда.

# 176
Хм, за "Вила Тъга" вече два отрицателни коментара...засега ще я оставя. Ако съм в настроение по-натам може и да я прочета.

# 177
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Цвети, аз съм в началото още, не ме отчитай като отрицателна засега Peace.

# 178
И на мен "Вила Тъга" не ми върви. Към 50-та стр. съм и дотук Нобеловият лауреат за секунда не можа да ме грабне. Мудно, тегаво, с някакво безсмислено изреждане на имена на улици и сгради..но ще дерзая още малко.

# 179
Зарязах "Дворецът на бълхите" , въпреки че го правя изключително рядко ,в този случай след 130 страници монотонност и нищо съществено не случващо се нямах нервите да я изтрая .
И аз тъй, само че ти си по-упорита, аз я зарязах още на около 30-та страница Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт