В момента чета... 34

• 53 909
  • 748
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Дочетох "Миниатюристът". Със смесени чувства съм, не знам дали да я препоръчвам или не.
Слагам в скрит текст, защото е дълго, няма спойлери
Скрит текст:
Много ми хареса идеята да чета мрачна, мистериозна книга, ситуирана в Амстердам /през декември просто не мога да понеса да чета за щастливи хора, които се припичат по плажове/. Освен това се надявах да прилича на "Момичето с перлената обица", която много харесвам, но приликата се оказа съвсем повърхностна и само в началото.
Тази книга прилича на театрална драма - героите са ограничен брой и повечето сцени са в една и съща къща, през цялото време си представях приглушени стъпки, промъкващи се силуети и сенки.  Прилича ми и на сапунена опера - по обратите и шокиращите изненади /поне две от тях обаче предвидих, явно съм гледала много сапунки  Simple Smile/ Ритъмът ми се стори неравномерен, започва минорно и приглушено и после се отприщват някакви събития. За езика съм раздвоена, на места ми харесваше, на други ми идваше претенциозен и маниерен. На места губех интерес, на други ме увличаше. Дочетох я с облекчение, че свършва. Очаквах основната загадка да е от съвсем различен характер, да е свързана с миниатюриста, а то...

# 541
  • Пловдив
Ellah, Aлекcандрa - още съм в самото начало може би след ден-два ще дам мнение.

Пустинно цвете ми е в списъка, но още не съм стигнала до нея.

# 542
Прочетох "Бавният валс на костенурките" и определено ми хареса. За това ще дам шанс и третата книга от поредицата.
Сменям жанра и започвам "Кървав лабиринт" на Вал Макдърмид.

# 543
Снощи довърших "Копринената буба".Хареса ми.Днес започнах "Смъртта е моят занаят" на Майкъл Конъли.

# 544
Снощи довърших "Копринената буба".Хареса ми.Днес започнах "Смъртта е моят занаят" на Майкъл Конъли.
Това беше първата книга на Майкъл Конъли,  която прочетох и ме направи верен читател на всичките му книги.

# 545
Буквално изгълтах "Пустинно цвете". Без претенции за изключително художествено майсторство, но изключително простичко и истински разказана история. Потресена съм! Точно така се чувствах, докато четях "Снежно цвете и тайното ветрило" и доста след това. Уви, описаното в "Пустинно цвете" се случва и в наше време, за разлика от бинтоването на краката Sad  Това, естествено, не го прави по-малко ужасно  #2gunfire

Сега не знам какво да чета. Празници идват, не ми се четат тъжни и апокалиптични истории. Зачетох анонса на "Черни рози" на Мери Хигинс Кларк. Тя винаги успява да ме спаси от "литературните дупки"  Mr. Green

# 546
  • Берковица
Започнах "Пустинно цвете" от Уерис Диъри

[img]http://bgbook.dir.bg/bookimg/40660.jpg[/img
Сигурно съм единствената, която не я е чела  Crazy
Междувременно зачетох "Кодексът на маите" и така до към 50-та стр. Или не съм на такава вълна, или това не е моята книга

Не си само ти и аз я отлагам....

# 547
  • USA, Steak State
Започнах я

# 548
Получих подарък книгата  " Човек на име Уве" , надявам се да ми хареса.

# 549
Аз започнах с:

иИиИИиии многа да кажа, че мнооогГгОООоо ми харесва и смятам следващата ми книга да са "Дневниците"

# 550
  • Ямбол
Прочетох "Слугинята" на Катрин Стокет. Не е лоша книгата, допадна ми горе-долу, обаче останах с усещането, че авторката просто се плъзна отгоре-отгоре по тези иначе болезнени въпроси.

# 551
Прочетох "Момичето, което бях", Джоджо Мойс, 4/5, реално 3,5... предвидима ми беше, но се чете бързо и е приятна история.

Неусетно минах и една трета от първата част на "Под купола". Харесва ми, отдавна исках да я прочета. Между двете части мисля да разнообразя със "Снежния човек" на любимия на Миж  Hug Ю.

# 552
Между двете части мисля да разнообразя със "Снежния човек" на любимия на Миж  Hug Ю.

О!  Heart Eyes
Ще очаквам отзиви! Дано да ти хареса  Hug

# 553
  • На планетата Земя
Завърших "Снежния човек" - голям кеф! Такова напрежение и екшън!  Peace

Сега съм на "Да чуеш ритъма на сърцето" на Зендкер.

# 554
  • Пловдив
desigeorgievaa, очарована съм от Рай, Дневниците не ми харесаха  Peace
Сега чакам продължението на Рай.

Общи условия

Активация на акаунт