В момента чета... 34

• 53 962
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Приключих с триологията Скъпоценни камъни на Керстин Гир. "Смарагдовозелено" направо ме разби наистина зашеметяващ финал Wink накара ме още повече да заобичам тази авторка  Heart Eyes започнах "Изборът" на Кийра Кас, едни приятелки ми подариха първите две книги за РД. Казаха, че е много интересна триология. Ще видим Wink ами това е от мен за сега Wink

# 481
Аз си прочетох "Светлина между два океана" като не можах да я оставя. Проникна в душата ми и ме остави натъжена и същевременно изпълнена с надежда. 
https://www.goodreads.com/review/show/1132362820
http://plantabook.in/%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BB%D0%B8%D0%BD% … 1%86%D0%B0%D1%82/

Продължавам с още една книга на български автор, този път жена - Албена Стамболова с нейната книга "Авантюра, за да мине времето". Наскоро на Софийския литературен фестивал имах възможност да чуя откъс от книгата и ме заинтригува. Ще видим как ще ми се отрази, предвид, че авторката е психоаналитик ....  #Crazy 

Петя, кажи моля те още няколко думички за "Лунният камък", аз след "Жената в бяло" съм фен на Колинс, скоро след като я прочетох си взех от Славейков и "Лунният камък" и той сега ме чака чинно сред всички други непрочетени книги ...  ooooh!  Laughing

Ellah, "Чудовището от Флоренция" си е задължителна направо. Малко по-различно е поднесена информацията в нея, но си заслужава всяка страница  Peace

# 482
  • София
Bubbly . . . , в обратна последователност рещих да ги чета аз. Първо "Лунният камък", а след това "Жената в бяло". Поради това не мога да направя аналог между двете книги (все още). Какво да кажа още, без да издавам нищо от "Лунният камък"? Хареса ми много. Има и особености на различните класи в Англия (висше общество, обслужващия персонал, взаимоотношения и характерни неща), има и любов, има преди всичко криминална линия, която държи в напрежение и увлича, не случайно този роман поставя началото на целия жанр. На мен не само ми беше интересна, но и ми повдигаше духа. Има нещо в стила на автова, което кара човек да погледне по-глобално на нещата, да не се вкисва за дребни неща и да поддържа добро настроението си.Simple Smile

# 483
Прекрасно го описа, точно такъв е и в "Жената в бяло", а така ме е омагьосал с тази книга, че задължително ще придвижа и "Лунният камък" по-напред, благодарение и на твоето мнение за него  Peace
Благодаря  Hug

# 484
.♥.Петя.♥. , Bubbly . . ., аз също отдавна съм решила да прочета двете книги на Уилки Колинс, та също благодаря, че ме подсетихте!  bouquet Но съм запомнила, защото ми беше интересно и мислех да чета първо "Жената в бяло", всъщност точно защото се смята за един от първите романи в криминалния жанр.
.. "Лунният камък" .. има преди всичко криминална линия, която държи в напрежение и увлича, не случайно този роман поставя началото на целия жанр.
Така че, хронологически "Лунният камък" излиза по-късно, съответно би тярбвало и да е по-добър в този аспект. Wink Не че има голямо значение, факт е, че авторът е сред основоположниците, но реших да проверя да не би аз да бъркам. Hug

# 485

_dexter_, започнах Шмит и естествено от първата дума ме зарадва, впечатли, запали, мисля че това ще е поредната негова книга, която много ще ми хареса. Hug

# 486

_dexter_, започнах Шмит и естествено от първата дума ме зарадва, впечатли, запали, мисля че това ще е поредната негова книга, която много ще ми хареса. Hug
И аз много се радвам, че миналата година открих Шмит, като че ли най-много ме впечатли "Концерт в памет на един ангел". Но всичките му разкази са удоволствие за мен, изключително ми е драго, че и други споделят моята радост  Hug.

Аз чета "Невиждани академици" на Пратчет и много се забавлявам  Grinning!

# 487
  • Belgium
Боже, Шмит - мога да напиша цяла ода за него  Heart Eyes

Който не е чел "Оскар и Розовата дама", трябва да се поправи моментално.

# 488
Bubbly . . . , в обратна последователност рещих да ги чета аз. Първо "Лунният камък", а след това "Жената в бяло". Поради това не мога да направя аналог между двете книги (все още). Какво да кажа още, без да издавам нищо от "Лунният камък"? Хареса ми много. Има и особености на различните класи в Англия (висше общество, обслужващия персонал, взаимоотношения и характерни неща), има и любов, има преди всичко криминална линия, която държи в напрежение и увлича, не случайно този роман поставя началото на целия жанр. На мен не само ми беше интересна, но и ми повдигаше духа. Има нещо в стила на автова, което кара човек да погледне по-глобално на нещата, да не се вкисва за дребни неща и да поддържа добро настроението си.Simple Smile
Подкрепям мнението на .♥.Петя.♥. - много точно написано.
Чела съм първо "Лунният камък" в тинейджърските си години, а в по-късни времена "Жената в бяло.
Харесвам подобен род книги, например "Панаир на суетата". Там няма точно криминална линия, но всичко друго от казаното от .♥.Петя.♥.  се съдържа и там.

# 489
Сбогуване във Венеция - Барбара Бредфорд

# 490

Можеше и по-бързо да се развива действието. Таен ръкопис, лошите искат  да го вземат, а главната героиня е обикновено момиче. На моменти прилича на чиклит, има и малко обяснения тип Дан Браун или Матю Райли.

# 491
Прочетох Домът на Мис Перигрин:

Очаквах друго, то какво излезе.. интересна фантасмагория, но тийнейджърска книжка. Бързо се чете. На моменти се чудех с мен ли нещо не е в ред - изреченията бяха прекалено дълги, губех връзката, връщах се няколко пъти...?!

Започнах С дъх на чаени листа  Heart Eyes

# 492
  • София
Продължавам с Джеръм Джеръм и "Празни мисли на един празен човек".
...
Joy  Всеки път, когато препрочитам "За изкуството да вземаш решение" донякъде разпознавам себе си.

# 493
  • София
Аз напредвам с "Приливът". Харесва ми, точно така очаквах да върви един техно-трилър, друг е въпросът, че не всички термини са ми познати  Mr. Green. Описват се сложни (поне за мен) физични и други процеси, но книгата е интересна и динамична.

# 494
  • Belgium

Започнах С дъх на чаени листа  Heart Eyes

Скрит текст:

Много приятна книжка  Laughing

Аз напредвам славно с моите две мрачни, но прекрасни произведения. Скоро очаквайте чаршаф, посветен на тях  Laughing

Мислех след тях да почна "Крадецът на шоколад" за малко изглаждане на мозъка, но вчера ми подариха автобиографията на Motley Crue, та ще видим дали няма да хвана нея  Party

Общи условия

Активация на акаунт