В момента чета... 34

• 53 743
  • 748
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря за отговора, Александра!
Мислех, че
Скрит текст:
хан Крум си е бил в България преди да стане хан.  Blush

# 601
  • Кърджали
Скрит текст:
И аз така мислих... И да не казвам, че средата на книгата се усетих за кой Крум става дума Simple Smile

# 602
Как можах да попадна на 2 книги, които не можах да довърша.

Първата - "Пържени зелени домати". Беше ми толкова объркана, не можех по никакъв начин да различа героите, а картините се сменяха толкова бързо, че ми призляваше. Стигнах до 50-тата страница и нямах никакви сили за повече .
Втората -  "Зимата на нашето недоволство" . Действие развито толкова постно и скучно. Герои, които са не повече от 3-ма, значещо , че много голяма част от романа е монолог. Интересно написана, но нищо повече. Напъвах се още в началото, дадох и шанс 2 пъти, но стигайки до 110 стр. се предадох и не исках да си губя времето. За мен е излишно да е над 300 стр. ,като цялото действие може да се развие в 50 стр.

Не ги препоръчвам,защото за мен бяха бавни, трудни и натоварващи....
 Сега си довършвам "Просяк, крадец", която очаквам да е много приятна. Simple Smile

# 603
  • на североизток от Рая
Allexiss, при мен двете споменати от теб книги са една върху друга в един шкаф. И двете ми ги подариха. Доматите не съм я чела още, но пък свекърва ми я чете и много я хареса. А  "Зимата на нашето недоволство" не  е за всеки. Чела съм я, исках непременно да я имам. Ще я чета пак. Обаче аз имам по-особено отношение към Стайнбек, разбирам какво ми казва, така да се каже, затова оценявам високо всичко, написано от него. Има читатели, на които идва сух, скучен, затова мисля, че той не е за всеки вкус. За мен е най-добрият. Peace

И какво прочетох аз в последните два дни: "Хора от Рая" - Петър Христозов, "Хроники от една лудница" - Любомир Велков, "Моят най-добър учител" - Уейн Дайър. Започнала съм друга. Първите две са си просто запълване на времето, поне така ги възприех, не бяха мой тип романи, макар че атмосферата ми е добре позната, наша си. Третата ми е скъп подарък за Коледа от Зори, снощи я четох да късно, но я завърших с едно особено чувство. Зори, благодаря ти за това бижу!  Hug

Ще си чета с кеф тези дни , време-бол.

# 604
- Имате ли гъби у вас?  Laughing

Чета Снежния човек. Увличаща е.

# 605
  • на североизток от Рая

Току що направих гювечета с гъби вътре. Това брои ли се?  Mr. Green

Много съм заинтригувана от тази книга, толкова се споменава. Явно ще я чета през идната година.

# 606
Аз като прочетох откъса си помислих за съвсем друг вид гъби (вагинални), то се оказа, че за други гъби идело реч.

# 607
  • Кърджали
Аз днес си самоподарих "Човек на Име Уве". Докато чаках пред кабинета на зъболекаря, се зачетох. Не спрях да се усмихвам. Чак момичето до мен ме попита какво толкова чета  Laughing Обмислям да хвана и на таблета да хвана да чета паралелно нещо, та да може да не изгълтам "Човек на име Уве" на един дъх...

# 608
Честита Коледа, момичета и (тук-там) момчета!

"Черни рози" на Мери Хигинс Кларк ми напомня много на Гришъмовите съдебни трилъри, като са спестени подробностите от съдебната зала. Което ми напомня, че скоро не съм чела нищо на Гришъм. Искам да кажа, че Розите са малко по-различни от другите й романи. Почти съм сигурна (след ок. 250 стр.) кой е убиеца, само дето за мотива още не съм сигурна Wink Абе все има за какво да чета до края  Mr. Green

Дочетох я! Оказах се права за убиеца.  Mr. Green Щях да се разочаровам, ако бях загубила баса със себе си  bowuu

Сега се чудя какво да зачета. Предложете нещо - да не е чиклит, да не са ужаси, да се намира електронно и да става за четене на работа, да не е и фентъзи или фантастика (че това не са моите жанрове)  Crazy

# 609
  • Belgium
"Сентръл парк", Гийом Мюсо - великолепен, високоволтов трилър. Екшънът не спира нито за сричка, компактен адреналинов ритник, побран в 300 страници. Мюсо определено си остава едно от най-добрите ми открития за 2014  Heart Eyes

Типично в негов стил историята изглежда направо невъзможна, граничеща със свръхестественото, но накрая има съвсем логично обяснение. Имам една-две съвсем леки забележки, но те изобщо не могат да засенчат възторга ми от книгата. Няма да разказвам сюжета, за да не развалям удоволствието от четенето, само ще кажа, че действието започва със събуждането на двама непознати оковани с белезници един за друг в Сентръл парк...

Много се радвам, че я прочетох по празниците, когато човек има повече време, за да я изгълтам наведнъж. Но и тя се чете адски бързо.

# 610
  • София
Аз завърших "Истината за случая "Хари Куебърт". Книгата е страхотна! Много динамична, с остроумни диалози и действие, а аз харесвам такива четива.
Лу, специално искам да те питам нещо, понеже зная, че си я чела:

Скрит текст:
Единственото нещо, което не ми се върза или просто не съм чела внимателно, е следното: Оказа се, че Нола си е писала писма с обезобразения шофьор, а си е мислила, че й пише Хари. Обаче как става тоя номер, като Хари и шофьора имат различен почерк? Предполага се, че Нола е познавала почерка на Хари, защото е печатала ръкописите му? Аз ли четох лакомо и нещо пропуснах или е някаква недомислица?

# 611
Свърших с "Харем" на Фалконър - хареса ми, но не е нещо впечатляващо. На моменти според мен имаше явни пропуски, като например това, че исторически Мехмед е първият син на Хюрем и Сюлейман, така е и в книгата уж, до един момент, в който се говори за Селим като първороден и (малък спойлер)
Скрит текст:
заченат от онзи евнух, когато Хюрем отчаяно се опитваше да заеме място до султана. Добре, но това дете следва да е първородният Мехмед, тя после не е изневерявала с евнуха  Crazy
. Направи ми впечатление, че като че ли нямаше положителен образ, всички бяха негативно наситени по някакъв начин. Султанът беше представен като доста мекушав човек, завладян изцяло от интригите на една жена, които пък според мен бяха плоско изградени. Едва ли не законодателната му инициатива е породена от нежеланието му да ходи на война и за да оправдае стоенето си до полите на Хюрем. Ами не е съвсем достоверно и други неща имаше които ме смутиха. Но като се абстрахирам от тях ми хареса повествованието, увлекателна беше и бързо я прочетох, докато "Роксолана" не успях. Аз всъщност затова и се захванах с "Харем". 3* е максимумът, който мога да дам  Peace

И започвам "Снежния човек" на Несбо, там съм с големи очаквания. Започнала съм и "Трънски разкази", но книгата я взе мъжа ми, ще я чета по-натам, той е в началото, но го е заинтригувала силно, а него книги обикновено го хващат от средата натам.

# 612
  • Belgium
Вени, радвам се, че ти хареса "Хари Куебърт" след като ви проглуших ушите с него  Laughing

По въпроса
Скрит текст:
тоя момент с писмата ми е много смътен (старост-нерадост). Това бяха бележките, които Нола намираше на прага на къщата на Хари, нали? Те не бяха ли напечатани  Thinking

# 613
Честита Коледа на всички, които пишете тук, една от най-уютните теми в бгмамма!  Hug

Тъкмо си бях заредила на четеца това (някъде тук бях мяркала положителни отзиви), но видях, че се води чиклит. Какви са ви впечатленията? Става ли за четене  Rolling Eyes

Довърших

Харесва ми как пише, но нещо ми куца като сюжет. Скучна ми беше. Втора среща ми е с автора и май няма да има трета.

...
Който не е чел "Оскар и Розовата дама", трябва да се поправи моментално.

Поправих се  Hug
Четох я точно на Бъдни вечер, а като си знам каква съм ревла, последната 1/3 умишлено я оставих за като заспят всички  Blush

Последна редакция: пт, 26 дек 2014, 19:20 от Не се сърди, човече

# 614
  • София
Вени, радвам се, че ти хареса "Хари Куебърт" след като ви проглуших ушите с него  Laughing
Честно казано, очаквах книгата да е по-друга..., опасявах се да не прилича по нещо на "Тайната история" на Дона Тарт  Mr. Green. Много приятно се изненадах от романа и беше голямо удоволствие да я чета! Благодаря на теб за препоръката и на Миж, че ми я зае  Hug.

Скрит текст:
Ха, сигурно е било точно така! Напечатани трябва да са били, няма да ходя да преравям лист по лист отново книгата, мисля че си права  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт