НОЕМВРИйската дружинка става на годинка!

• 52 886
  • 684
  •   1
Отговори
# 570
Телевизора е постоянно включен, ММ като си е вкъщи задължително пуска и компа. Боби се заглежда единствено ако му хареса песничка на някоя реклама и почва да танцува. Bаby TV съм му пускала два пъти, но не прояви никакъв интерес. Другия момент, в който гледа тв, е когато докопа дистанционното и иска да види какво става като натиска разни копчета Laughing Случва се да му пускаме музика през YouTube, и тогава също се заглежда за кратко в монитора, но предимно си танцува. Аз на телефона имам 1-2 игри за неговата възраст, но той взима моя пръст и ме кара аз да ги играя, така че скоро ги изтрих.

# 571
Александра гледа ТВ  Embarassed BabyTV, реклами, музикални канали...и на таблета и телефона "играе". По-скоро се забавлява как се променя нещо, когато пипа с пръстче. По лаптопа предимно иска да натиска копчетата, не я интересува много какво има на монитора. Честно казано, вредно е сигурно, но по този параграф не се чувствам много виновна, защото не прекаляваме. Те растат в такова време. Разбира се, гледам да я ограничавам, но в никакъв случай напълно. Всъщност предпочита да си играем с играчките, да се заиграва сама.

Относно плановете за пътувания - предполагам, че през Април ще отидем до В. Търново при баба ми и баща ми, както и до Стара Загора при едни приятели. На есен пак до Търново и така. За съжаление нямаме възможност за повече :/ Иначе нали сме на морето, през лятото пък посрещаме гости Simple Smile

KuKumqlka, моите съболезнования  Sad Представям си какво ти е...  Hug

# 572
При нас тв е пуснат по цял ден. Рекламите задължително ги гледа. Даже да е в другата стая, като чуе че има реклами пристига. Като му се доспи лягаме на дивана дваматаи той втренчен в тв заспива. Иначи на телефона се е случвало да гледа снимки. Baby tv нямаме в пакета програми и по-добре, че много му е интересно и сигурно щях да се изкушавам да му пускам, за да свърша нещо.

# 573
Вкъщи следобед е пуснат телевизора,но Адриан не се заглежда. Обикновено е пуснат на радио...и да е нещо детско ще е максимум 10 секунди.До колкото съм чувала не само тв,но и като цяло фоновия шум също пречи на развитието на малките мозъчета.
Стефи,хич не ти я препоръчвам Норвегия по това време..представям си колко е приятно в Малта..няма чорапогащници,дебели жилетки,космонавти....
Към кърмещите....по колко често се будят дечицата ви?

# 574
  • София
От кърмеща отговор : зависи, случва се и да не цока през нощта- това много рядко, обикновено цока 3-4 пъти до сутринта.

# 575
С този тв и ние имаме "проблем". Много му е интересно да гледа: реклами, бейби тв, всичко. Опитвам се да го ограничавам, но нещо май не ми се получава и ми е много гузно. Дори да пусна музикален канал, Паруш отива до тв-то и не отделя поглед.
Проблемът при нас е .че аз съм свикнала по цял ден да ми бучи телевизора. Не го гледам, но да е включен.
Но вече започнах да го изключвам,че иначе не става.
Паруш много харесва това:  https://www.youtube.com/watch?v=fT2PH-13uto

Кукумялка, моите съболезнования! Кураж....

Момичета,давате ли киви на децата?
Аз днес направих сок на малкия - мандарина,ябълка и киви. Много му хареса.

# 576
  • София
Кукумялка,  съболезнования!
И ние имаме проблем с телевизора. И аз по цял ден сэм свикнала да работи. Не че го гледам, ама...и аз съм от майките с гузна съвест, но ииначе не мога да направя нищо. Занимава се много и с телефони,таблети и всякакви такива с копчета.  Не гледа филмчета или песнички. Интересно и е да натиска или плъзга с пръстче и да види щакво ще стане.  Яде само с телефона и детски,предимно babytv. Но не съм и сънувала, че ще яде всичко,  каквото и дам, цялото количество и сама си иска-отваря устата и вика ам-това докато гледа. Тя е доста динамично дете и явно е проблем да седи толкова време просто така, докато яде.
Иначе, лека диария продължава. Спрях АМ, глутен съдържащи и млечни продукти, с изключение на малко сирене. и е на диета - само ориз, картофи, моркови и т.н. давам и лечебна хумана. включвам по малко, като при захранване спрените видове храна.  Но се наложи да и дам АМ защото искаше и плака през нощта, та нямаше как. И на другия ден на обяд пак. И пак се получи разхлабено коремче. Дано не е алергия към лактоза.  Ще изчакам колкото мога без АМ и ще го сменя с друго нормално и ако се наложи с безлактозно такова. Мн сложно. Педи не дава мн акъл. Та ще видя още някой ден и ще я заведа на друг доктор. Но така без АМ всичко е ОК, даже има и апетит, сама си иска, за разлика от преди. Нали и дишането и не било чисто миналата седмица като бяхме при педи. Каза че си кара вирус някакъв без други симптоми. Ама разхлабено и къркорещо коремче от преди празниците...мн дълго е.
Ние все правим планове къде ще ходим и все тук си стоим... та лятото ще видим.  Най-вероятно Гърция - най-джстъпно за нас и чисто. Че като си спомня миналото лято в Созопол и стомашния вирус дето лепнах...
хайде, че се улях в писането... лека нощ!

# 577
Magnet,благодаря за отговора. Ние нямаме нощ без ставане...зъби ли е,глад ли...или май навик...но е вече много изморително...
Момичета,калявате ли децата?

# 578
Kami,  аз съм от некърмещите майки.
-Откакто Паруш се роди , има само около 7-8 вечери, в които да е спал спокойно  и да не се е будил.
Преди пиеше мляко, отдавна вече не пие, но пак се буди.
Даже по едно време се чудих дали да не давам Дормикинд, но се отказах.

# 579
  • София
Не правя целенасочено каляване, но вкъщи е доста леко облечена, стои само по боди, някакво тънко долнище и често боса.

# 580
Добро утро! Ние снощи имахме гости до късно и днес гледам ето така  Shocked, но пък беше хубаво.
До преди няколко месеца малката много гледаше Baby Tv, но на мен хич не ми харесваше това и реших да се опитам да коригирам това. Просто 2 седмици телевизора стоеше изключен през деня и го пускахме само вечер за нас - новини, филми, а на нея това не ѝ е интересно. Първите дни ходеше да блъска по телевизора, но всичко отмина. Сега пускам филмчета на компа, само докато яде, защото иначе не яде  Simple Smile  Надявам се и този период да отмине скоро.
Киви яде още от 10 месечна и това е най-любимият  плод. Всеки ден се изяжда по едно киви.
Ние също сме от активно пътуващите и планове съм направила доста за годината, някои пътувания са вече платени, а други чакат някои  детайли. Само да сме здрави...

# 581
Откакто стана на годинка започнах да давам цитруси. Киви много обича и яде спокойно по едно цяло. Също обича мандарини, портокали и грейпфрут от скоро. Преди го плюеше. Според мен е важно да хапва всеки ден заради витамините.
Миналата зима правех разни конкретни неща за закаляване. Сега вече не. Гледам да не го навличам. Вкъщи аз съм по къс ръкав, а на него слагам дълъг. Навън си го обличам, че сега е доста студено. Слагам чорапогащник под панталончето, яке, дебела шапка, шал. Докато е в количката слагам ръкавички и чувалче на количката, че тук обикновено духа вятър. Преди баня го оставям да поседи по памперс. Много му е щастливо така.
Вчера внезапно започна до ходи и да прегръща баща си. Като  му кажа гушни мама, пак ходи при тати  Laughing Също и целува само него. Също измисли някакъв нов танц. Аз го държа под мишниците, а той подскача с крачета все едно играе ръченица  Mr. Green
Забавлява ни постоянно.

# 582
Никол яде киви от преди да стане на 1г -яде портокал,лимон,мандарина,даже и ягоди въведох .
Закалявам с това ,че не я обличам много,вечер я оставям да тича малко голичка  Simple Smile и боса ,спи само по боди тс голи крака .Тук лятото закаляването е отлично-чист морски въздух,слънце и морски бани всеки ден.

# 583
Момичета, попаднах на една статия, която честно казано ме притесни. Ето я:
https://setlans.wordpress.com/2015/01/14/kakva-tayna-krie-tsvetn … -pastata-za-zabi/

Проверих пастата на Паруш. На Астера е, хомеопатична за 0+. Но ивичката е черна.
Та искам да попитам вие каква паста за зъби ползвате за децата?

# 584
Аз ползвам на Чико, 6м +, сега видях, че е със синя лентичка.
Киви съм предлагала, но не го харесваше. Скоро ще предложа пак.
Калявам го, като не го навличам много - блуза с дълъг ръкав и панталон за вкъщи. За навън слагам и едно боди с къс ръкав отдолу.

Общи условия

Активация на акаунт