ЛОНДОН - 7

• 85 715
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Смятам да купя трансфер с Easybus от летището на Лутън до Лондон. Но ако самолетът закъснее билетът ще изгори ли или може да се хване и следващ? И с другите превозвачи ли е същото?

noshtna_ptica
Това ни се случи, няма проблем, хващате следващия, но...
Easybus гарантира това до час и 30 минути след резервацията или преди нея.
И качването може да се осъществи само ако има места.
При неизползвана услуга, пари не се възстановяват.

# 691
  • Sofia
Благодаря, Bled!  Hug
Купих го билета - 1лира е, ще я прежаля  Wink
Но ако няма места какво се случва? Да купувам ли и за друг час, докато са евтини билетите?
А бусовете пълнят ли се обикновено? Става въпрос за слаб сезон - началото на декември.
А при National Express по същия начин ли стои въпросът - до час и половина и само ако има места?

# 692
  • No Line On The Horizon
И аз гледам сайта на Easybus и видях, че има нова услуга от Станстед http://www.easybus.com/en/london-stansted
Ще има нова спирка пред терминала Express Set Down, която ще е за експресна линия до Baker St или City (Old St)

Защо само някои опции за спирка имат цена. Това гарантира ли ми резервация на място?

Последна редакция: ср, 07 окт 2015, 22:27 от fros

# 693
  • София
Благодаря, BledHug
Купих го билета - 1лира е, ще я прежаля  Wink
Но ако няма места какво се случва? Да купувам ли и за друг час, докато са евтини билетите?
А бусовете пълнят ли се обикновено? Става въпрос за слаб сезон - началото на декември.
А при National Express по същия начин ли стои въпросът - до час и половина и само ако има места?

noshtna_ptica
При слаб сезон няма проблем, ще се качите.
Няма да купуваш билети за всеки следващ нали?
В краен случай ще купите там.
Последно сменяхме летища с National Express, те са по сложни.
При тях ако добавиш Flexible Fare/струва 5 лири/, срока доколкото си спомням става 12 часа. Билета е валиден 3 месеца.
А и имаш възможност да сменяш дата без такса. Също така и да анулираш билета.
Ако нямаш тази екстра и закъснееш, можеш да се качиш, но вече срещу допълнителна такса.
Но спокойно, а и може въобще да няма закъснение, което ти пожелавам.

# 694
  • Sofia
Дано наистина самолетът не закъснява и всичко да е наред.  Hug
Но ми стана интересно това с National Express и Flexible Fare, но признавам, че не съм чела сайта.
Та си мисля следното: В момента се намират билети по 5 лири + Flexible Fare прави 10. По тази логика е безсмислено да се купуват билети над 10 лири, а те повечето са такива  newsm78

# 695
Здравейте, имам два въпроса и моля за съдействие Simple Smile Планувам престой в Лондон в началото на ноември, измежду традиционния туризъм, имам желание да хвърля око и по магазините, та кои магазини да посетя с цел пазаруване на намаление или изгодни, дрехи, козметика и тн. Simple Smile Също се интересувам къде в София да закупя английски лири на най-изгоден курс ? Благодаря Simple Smile

# 696
  • София
Здравейте, имам два въпроса и моля за съдействие Simple Smile Планувам престой в Лондон в началото на ноември, измежду традиционния туризъм, имам желание да хвърля око и по магазините, та кои магазини да посетя с цел пазаруване на намаление или изгодни, дрехи, козметика и тн. Simple Smile Също се интересувам къде в София да закупя английски лири на най-изгоден курс ? Благодаря Simple Smile
Курсът на лирата в момента е сравнително добър, аз винаги си купувам валута от ТAVEX.
По отношение на пазаруването, не зная да има намаления в този период. Евтин и хубав спортен магазин е SPORTSDIRECT, /този на Oxford street e много удобен и голям. В аптеките BOOTS миналата година имаше огромно намаление на парфюми, а по отношение на дрехите, ако не държиш на  марка ти препоръчвам PRIMARK.

# 697
За Primark не бих се сетила.
Дори и да няма голямо текущо намаление, в Debenhams, M&S, пък и на други места винаги има щендери с много намалени неща. Ако изберете за шопинг дъждовен ден, бих препоръчала този търговски център https://uk.westfield.com/ на Shepherds Bush , почти всичко има там, без TKMaxx. По High Street Kensington има M&S, Gap, TKMaxx, H&M, Clarks, Boots и др. и ги няма тълпите от хора по Oxford street. Може да разгледаш сайтовете на съответните магазини и да се ориентираш.

Кола под наем с дебитна карта?

# 698
Здравейте, малко се пообърках отностно транспорта, май от много четене....Каква е разликата между Ойстер И травълкард ? Доколкото разбрах и двете важат за метро и автобуси, за седмица за 1-2 зона едни цени ли са ? Кой вариянт да избера ?

# 699
Здравейте, малко се пообърках отностно транспорта, май от много четене....Каква е разликата между Ойстер И травълкард ? Доколкото разбрах и двете важат за метро и автобуси, за седмица за 1-2 зона едни цени ли са ? Кой вариянт да избера ?
Ето много хубаво обяснение за разликата между oyster, travel card и (новите) contactless payment cards. Според това колко дни ще се използва и колко пъти на ден ще се пътува определя коя е най-изгодна.
Според инфото в този сайт, ако ще сте за повече от 6 дни и в зона 1-2, травъл картата е по-евтиният вариант.
https://www.londontoolkit.com/briefing/travelcard_oyster.htm

# 700
  • Sofia
Може ли един въпрос към познаващите Лондон?
Възможно ли е пеш придвижване от Тауър бридж до Бъкингамския дворец и колко е това във време?

# 701
  • София
Разбира се, че е възможно. Може и 50 км. пеша да минеш в града.
А тук километрите са само 5. Simple Smile

# 702
  • Sofia
Разбира се, че е възможно. Може и 50 км. пеша да минеш в града.
А тук километрите са само 5. Simple Smile
Май ще се вади безконтактна карта... Може и дебитна, нали?

# 703
  • София
ние бяхме с комбиниран транспорт. С ойстер кард - за 4 дни- изразходвахме по 26 лири на човек и биг бус за 72 часа- 33 лири на човек. Лондон е огромен град, а ние не обичаме да се чувстваме като онзи древен грък дето изминал разстоянието от 42 км. и.....  Sad
най-дългото пешеходно разстояние, което изминахме бе между метро станциите Marble Arch и Oxford Circus по Оксфорд стрийт. Grinning около 1км. , но почти всички магазини бяха на по няколко етажа, така че го умножавам поне по три разстоянието.
И въпреки постоянно използвания транспoрт вечер като се прибирахме в апартамента качената на смартфона ми програма за измерване на изминатото пеша разстояние показваше 10-11км.
Всеки решава за себе си, но нали съм отишъл да се порадвам на красотите на града, а не да се самоизмъчвам, поставяйки рекорди по ходене пеша.
Не рискувахме да плащаме валидирането в метрото с безконтактна дебитна или кредитна карта.
Накрая си върнахме ойстер картите и останалата сума в тях на машините на метро станция Виктория Simple Smile 

# 704
  • Sofia
Благодаря, ще помисля.  Hug
Пътуването ще е само едно, а времето - ограничено. Ако ставаше въпрос за няколко дни, нямаше да питам. Желанието беше да се види и Тауър Бридж, и района около Бъкингам, но може и да не се получи. Ще го мислим.

Последна редакция: ср, 14 окт 2015, 00:13 от noshtna_ptica

Общи условия

Активация на акаунт