Домакини 45/ Навън е шарена есен, на нас всичко ни е песен

• 41 821
  • 728
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте и от мен  Grinning

Пия кафе и се опитвам да се разсъня. Пак ми се струпа много работа на главата, пак лягам по никое време, а ставам много рано и усещам как след малко ще си полегна, докато не се е събудила Катето.

Обещала съм си днес да си измия огледалото в банята, това в спалнята, огледалата на гардероба и прозореца, през който кучето гледа по цял ден.

Днес Ели беше на един проект в училище и трябваше да я изчакаме един час. Използвах времето, за да мина през пазара за плодове, купих от аптеката едни кремчета за студено време за децата и взек телешки шол, който все още изобщо нямам идея какво да го сготвя. Много е удобно с кола. Радвам се, че се престраших да я карам сама. Возя си децата без да мръзна в студа навън, пазарувам в големи количества, защото не трябва да нося купеното на ръка и това си е едно голямо удобство.

Прибрахме се, децата хапнаха пълнено пиле, Катерина легна да спи, а децата си почиват. След малко ще ги строя да учат.

Иска ми се и да подготвя картичките, а не знам кога ще стане това. Даже не ми остава време да си фактурирам преводите от последния месец  ooooh! Ако можеше някак денонощието да имаше поне още 2-3 допълнителни часа, щях да съм напълно доволна.

Лейди, дано се справиш с тортите. Шоколадовата изглежда невероятно вкусна, а блогът с футболната топка вече е във Favourites. Попаднах на страхотни неща в него.

Аз много обичам да пиша. Всякакви неща. Хрумвания, мисли, идеи, мечти... Преписвам рецепти и съвети. Водя си дневник, в който записвам всичко, което ме вълнува и нещата, случили се през деня. Много често се замислям за  блог, но не обществен, а такъв, който да си виждам само аз, защото ми се иска писаното от мен да бъде придружено със снимки. Но ме е страх да не стане някакъв срив и всичко написано да се изгуби и затова продължавам упорито да изписвам на ръка огромните тефтери вкъщи  Simple Smile

# 106
Болна съм, с течащ нос, не е супер тежко, че да се тръшна, но не ми е леко на работа. При мен нищо ново, просто броя дните до 6, когато се връща детето. Калинка се е захванала с амбициозни задачки - страхотна е тази торта с еклерите, знам, че ще ти се получи. Мако, честит късмет! Това детска постановка ли е, че иначе заглавието звучи точно като за мен, нещо за майки и гъски Mr. Green. Поли, пишеш хубаво, а и от постовете ти лъха спокойствие, направо могат да се четат за профилактика на душата, затова смятам, че ще имаш успех с блога, а ние ще сме верни почитатели - давай!
Скрит текст:
Нали ви се похвалих, че моя приятелка написа роман, ще се гордея да имам и приятелка с блог.
Марче, ако се притесняваш, че обиколката на половинът ще нарасне, да ти харижа моя - умира за вкусотии като твоите, а е безотпадна технология - никъде не му се лепи. Само да му покажа какви ги твориш в кухнята и ще е твой до гроб Mr. Green Ама нали си дружка, не ти мисля злото. По-здрави на всички, отивам да бъркам кекс.

# 107
Вчера прекъсна нета.Имаше проблем.
Днес бях на курс.Прибрах се и се метнах да готвя.За сефте правя боб на фурна.Понеже Емил с неговите претенции иска да ме умори.Искал бкб на филия с домат.Вучилище така му го давали.Е поне яде .
Марче имаш късмет ,че не живея в София .Иначе съм те нападнала с тея вкусотии.Мен сладките не ми се отдават много.Даже тея дни ми се яде обикновен кекс.На фурна не ми се е получавал до сега.
Петък ще се пробвам.Ах ,че я няма мама.Тя ги прави страхотни.
А Лейди ти изби рибата .Цяла сладкарска подготовка си трябва за тази торта!
Вио да озвадиш якето!
Дами да оздравяваш!

# 108
  • София
..................
Марче, ако се притесняваш, че обиколката на половинът ще нарасне, да ти харижа моя - умира за вкусотии като твоите, а е безотпадна технология - никъде не му се лепи. Само да му покажа какви ги твориш в кухнята и ще е твой до гроб Mr. Green Ама нали си дружка, не ти мисля злото. По-здрави на всички, отивам да бъркам кекс.
Много обичам някой да ми е предан до гроб.... Joy давай го насам няма да ме уплашиш, но с уговорката,  че по някое време ще ти го върна закръглен и пуФкав... Joy
Добър вечер, прекрасни!  Hug
Сега се прибирам и съм замръзнала, щото бях без кола днес. Голям студ ми се видя. Успях да се скарам много успешно на пазара с едни селяни дето се правят на хитри и сега ще пусна оплакване до Общината и с въпрос, кога най-сетне този безумен пазар на" Гр. Игнатиев" ще бъде затворен. Лично ще го адресирам до г-жа Фандъкова, която беше обещала , че в най-скоро време ще се върне  приятния облика на Седмочисленици". Казах си.!!
Калинке, цял ден те мислих и реших, че си се захванала с висш пилотаж относно тортите. Направо ни удари в земята,...мда. Давай снимки после...какви си ги свършила.. Joy Да ти се чуди човек на скритите заложби..мда, хм, хм.  Joy
Поли, пише си, няма лошо и в дневник си пиши и си препрочитай след време. Понякога даже е и смешно,  какво си мислила на момента.
Кремено, ами ти си все на работа, къде да те търся . Обаждай се.  Simple Smile
Дами, лекувай се, че една приятелка ей така от нищо и бронхит направи, и чак до АБ стигна.
Отивам да си направя един горещ шоколад, че ми е много студено.
Пак ще мина.

# 109
Привет, мривет и от мен! Трябва да направя два детски албума до събота, че сме канени на РД, а майката много си пада по моето "творчество". Та затова ме няма тези дни, но ви прочетох.

Имам си картичка, има си кратичка! Вио, много, ама много ти благодаря! Стопли ми сърцето!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Отивам да лепя листи върху едни подложки. Ще гледам по-късно пак да дойда.  Peace

# 110
Добра вечер!

Креми почивай активно!
Поли   bouquet
Дами лекувай се, че празниците наближават!!!
Тити и малкия много обича тукашния боб  hahaha Според мен е сварен бял боб с кетчуп и посмъртно няма да го ям, но на него му купувам консерви  Joy
Скрит текст:
Марче хич не е сложна тортата, в смисъл всичко се прави много лесно, само дето все едно три торти правиш  hahaha Тя дамата е написала, че е ползвала купешки еклери, само дето аз няма от къде да ги купя  hahaha иначе и двата крема се правят много бързо и са супер сполучливи и могат да се хапват и самостоятелно, а шоколадовия блат е универсален и може да се ползва за всякакви торти - препоръчвам ти да го пробваш. Лешниците ги замених с бадеми и тези блатове станаха като за торта "Естерхази" /аз съм й голям любител  Joy / Отне ми 3,30ч. подготовката /без еклерите от вчера/ иначе бързо се сглоби  hahaha Стана доста висока около 20см. В момента е стегната с ринга и утре ще я снимам - надявам се на вкус да ми допадне комбинацията и на вид да я докарам. За мен беше лесно, че всичките продукти за тортата по принцип ги купувам за разни сладки, само ягодите в момента не са най-доброто, но не им е сезон. Утре ще кажа дали си е заслужавало труд и материал, или ще се хапя по ...  hahaha Мога да споделя само, че нацапаните купи са повече от приготвяне на тирамису, а времето за правене на тази торта е по-кратко от правенето на цяла доза еклери  Joy
От цял ден мотане в кухнята, че направих и заготовките за другите неща, накрая поръчах пица по телефона за вечеря  hahaha Голяма съм домакиня  Joy но успях да разчистя бойното поле, всичко е измито и съм си дигнала краците с питие и вече не ми пука  Joy А наздраве!!!

Последна редакция: ср, 26 ное 2014, 22:12 от Ladybird_

# 111
Привет!
Лейди, хич и не се оправдавай, лесно било. Ми за теб може и така да е, ама на мен свят ми се зави, докато гледах рецептата. Дето вика Марчелота, скрита лимонка си! Браво, чакам снимките утре с нетърпение. А блогът на Мария Митева ми е любим! Миналата седмица правих от него френска багета, много сполучлива рецепта, пробвай я.
Да се похваля с моето гардже. Мишето я избраха да участва в балетната постановка "Лешникотрошачката" на Балет на Държавна Опера Пловдив. Премиерата е на седми, а до НГ има още шест или седем представления. Сега ще й скъсат д-то от репетиции, а мен от водене и прибиране. Но съм мнооого щастлива. Особено като видях светещите й очички, когато обявиха резултатите.
Тите,  аз правя боб със спанак на фурна, уникално вкусно е!
Дамчо, да се оправяш бързо!
Ма ко, ти си най голямата късметлийка, която познавам.
Смърфи пак затрупана с работа, но поне е приятна.
Крем, Сашо изпи ли АБ?
На всички гушки, аз май ще полягам.

Последна редакция: чт, 27 ное 2014, 07:24 от Хортензия Мушкатова

# 112
  • София
Добро утро, момичета!

# 113
Добро утро.
Лейдибърд, чакам снимки на тортата и аз  Wink
Мушкат, как боб със спанак? Не съм чувала таквоз нещу  newsm78 Честито на Мишето  Hug
Смърфи, много се радвам че картичката е стигнала до теб. Обаче тия пощи ще ме уморят - миналата година изобщо не пристигнаха, сега пък подраниха... Луда работа  Crazy
Между другото, Смърфи и Контеска, за вашите картички заслугата е изцяло на Ма ко. Понеже в наше село още няма коледни картички  ooooh!, а бях притеснена дали ще пристигнат навреме, ако ги изпратя по - късно, та ползвах услугата "обади се на приятел". В случая - обади се на Ма ко  и я помоли да изпрати две картички - една в Канада, и една в Колумбия  Wink И това мило момиче, дето наистина трябва да се клонира  Wink, ходи да свърши И това, за което много и благодаря  Hug Но за следващата година живот и здраве ще се подготвя от сега, та да не занимавам пак хората с моите картички   Whistling

# 114
  • Fort Worth, TX
Добро утро.Люске как позна , че съм гладна?Направих си 1 кафе и закусвам 2 филии с кашкавал.Вчера нали готвих боб , вечерях рано към 5 и станах примряла от глад.Излезна ни новия график и толкова е сгъстен.имам усещането, че съм все на работа. Mr. Green
Адаш четвърти ден му е на Клацид. По обед ще го водя до Пълмед да го видят.Приятелката ми работи там и вместо да го размятам по поликлиниката директно в отделението и.
Браво на Мишето.Разкарването ти е за хубаво.ЩЕ ТИ ПУСНА ТЕЛЕФОНА СИ  ей сега.Вече 3-ти път ти го пускам и все забравям.Да не си помислиш, че не искам.Нали съм руса простено ми е.
Лейди кво стана с тортата?Аз на такива сложнотии не се хващам.Моите ще я усвоят за 2 часа и за още ще питата.Аз днес ще им приготвя всна проста бисквитена торта с крем и заквасена сметана. Mr. Green

# 115
  • при късмета
Добро утро и от мен!
Калинка, Честит рожден ден на момчето ти! Да е много здрав и да се сбъдват всичките му мечти!
Браво за тортата, чакаме да я видим
Хортензия, поздравления за детето, браво
Креми, да се оправя бързо Сашо
Вио  Hug

Вчера уж излязох за малко, а се прибрах преди да тръгна за шефа. От ваучера който спечелих поръчах една фотокнига на шефа и ходих да занеса снимките, които искам да сложат. Нямам търпение да стане.

За принтера не можем да намерим драйверите. Много стар модел е, няма ги в уиндоуса, а проблема е, че ги няма и в интернет. Предишния път го подкарахме с друг драйвер, не точно за неговия модел, но проблема е, че не го запазихме. Сега естествено не можем да намерим защото не помним кой от всички беше.
И инсталационен диск надали някой пази, защото е много стар принтера, но за всеки случай, търся за LaserJet 5L

Гушки и цунки за всички  Hug
Ставам да сготвя, че пак ще излизам

# 116
Ма ко, влез в Замундата и си изтегли Driver pack - това е руска програма точно за твоя случай. Инсталираш exe. файла, после включваш принтера, той го сканира и намира драйвери за него. И ги инсталира де. И това е. Пробвай, трябва да стане  Peace
Ето направо линкче: http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=337680&hit=1

Последна редакция: чт, 27 ное 2014, 12:23 от vio

# 117
Добър ден момичета!!! Влизам само да ви поздравя и да почерпя с тортата!!! Довечера ще сервирам парчета  hahaha  Хуквам пак към кухнята, че да си дооправя измишльотините  hahaha
Скрит текст:
[/spoiler]
Това е за здраве за моето слънчице!!!

Усмихнат ден ви желая   bouquet

# 118
  • Germany
Лейди, да ти е живо и здраво момчето! Да расте щастлив, уверен и с много късмет! Весел празник днес!
Аз преди малко приключих с надписването на картичките Simple Smile Ще гледам утре да ги пусна и дано всичките пристигнат! Откачи ми се ръката от писане и предварително се извинявам за грозният почерк  Embarassed
Хубав ден на всички!

# 119
Лейди да ти е живо и здраво детето!Весел празник!
Боба го направих както обикновено в тенджера и после на фурна докато стане гъст.Хапна две филий.даже обяснява на баща си колко е вкусен.Бях на ваксина противогрипна.За сефте си слагам да видим.Лягам да поспя докато го няма бесчето.

Общи условия

Активация на акаунт