Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 122-pа тема

• 174 140
  • 738
  •   1
Отговори
# 60
към това сигурно ще вървят и ей тези питки (с колбас)

# 61
Абсолютно, Бате. Ще върви. От мен предлагам и десерт - чийзкейк. Спокойно можем да му опънем вече по един крак предоволни от обяда.

# 62
Напомням, че темата не е за дискусии и коментари, а само за снимки. Моля, дискусиите по показаните снимки, въпросите и уточненията да са в други теми. Докладите за постове, различни от съдържащи снимки, валят ежедневно и по много.  Peace

# 63
  • София-Младост
bubanka в коя друга теа мога да попитам за рецепта по снимка от настоящата?
От мен забулени яйца, преди да станат по панагюрски:

# 64
Не разбрах защо не можем да коментираме?
За днес:
руло Стефани, някой скоро беше показал и ме подсети:

и картофена салата към него

# 65
choppi, не разбирай буквално думите на модераторката. Тя има предвид (поне аз така го разбирам), че не трябва да има постове без снимка, а ти си коментирай, който ти е харесал, ако искаш да го похвалиш и пр. Ти никога не идваш без снимка, както и аз, така че продължавай в същият дух.
Това е смисълът - да не се поства в темата без задължителната снимка и да се спре с тези постове - "запис", "дай ми рецепта", а в същото време да не се дава нищо на темата. Целта е снимка с ястие.

Пилешко със зеленчуци и ориз

Десерт с бисквити

# 66
Първо, аз съм абсолютно добронамерена към темата и последното, което искам е модераторска намеса да развали една добра тема. Но /голямото 'но'/ ежедневно има много доклади от темата за спам и се докладва всеки пост, който не съдържа снимки - независимо дали е чист спам или уточнение по рецепта.
Зa това имам следното предложение: обсъдете какво вие желаете да се пише и показва в темата, оформете някаква правила извън общофорумските, които ще спазват всички пишещи в нея и Пепика /или аз/ ще ги сложи в първия пост. Така надявам се докладите ще намалеят и в темата ще се трие по-малко или пък изобщо не. Аз нямам никакви претенции как ще бъде оформена темата - вярвам, че потребителите правят темата и е редно тя да бъде полезна на тях и те да се чувстват доволни.

Цитат
Ти какво сготви? Снимай, покажи, обсъди?! 122-pа тема

# 67
bubanka , извинявай, ама нещо не разбирам ....
Излиза, че ако някое ястие (снимка или пост или нещо друго) ми е харесало, не мога да изкажа възхищението си или удоволствието от видяното (така поне схващам и от обяснението на Росонера), а трябва задължително да постна и снимка ...
Нещо не ми се връзва - значи мога да сложа някоя снимка и да плещя глупости, а като искам нещо като коментар или похвала, не може ?!
И ми е странно от оплакванията ... Що за хора се оплакват, а не се изкажат във форума, ако са възмутени от нещо?
Да и аз се дразня понякога като има непрекъснато записи от сорта на - може ли рецептата, може ли това ...(а човекът си е сложил дори и линк), понякога съм си позволявал и коментар по този повод (май последният ми е изтрит), но все пак е нужна и някаква свобода в рамките на приличието ...
Пак ще се повторя, ако искам да кажа примерно "Росонера, пилешкото ти със зеленчуци ме грабва и снимката е страхотна", това ще бъде ли нарушение на правилата? или ако го придружа със снимка, няма да е ?
Излиза, че може на някой да не му харесва, че пиша и в синьо и да докладва на модератора... Е не ми се ще да си го мисля, че е възможно ...
Уф, май сега ще бъда изтрит  Laughing

ще се допълня,

Цитат
Ти какво сготви? Снимай, покажи, обсъди?! 122-pа тема

тази идея по ми хареса - може би наистина може и да обсъждаме, без да се прекалява

# 68
  • София
Да разведрим малко  Hug (май със спам...)

Специално за bongo и Батето! (копнато ot facebook)

Поправих се! bubanka,  Hug
Вече съм по темата с тези яйца в спанак

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 16:44 от mamicata

# 69
Трогнат съм, еле и като ги видя прАжнати   bouquet

# 70
  • София
Моето мнение е че темата е за показване на сготвено от нас и в този си вид е чудесна. Има тема за бързи въпроси, има и други теми за безсмислени разговори. За конкретни рецепти на снимки в темата, може да се пита с лично съобщение, защото отново се прекалява, безкрайни питания за едно и също, после хиляди благодарности и накрая на цяла страница има един пост по темата със снимка. Разговори, които за някои потребители са забавни, за мен са просташки и определено не на място в тази тема. Това ми е любимата тема и от всички нас зависи как ще изглежда  Peace

# 71
bubanka , извинявай, ама нещо не разбирам ....
Излиза, че ако някое ястие (снимка или пост или нещо друго) ми е харесало, не мога да изкажа възхищението си или удоволствието от видяното (така поне схващам и от обяснението на Росонера) ...

да, това са постовете, които се докладват като офтопик и спам
за това предлагам вие, пишещите в темата, да прецените какви да бъдат "правилата" в нея и да бъдат сложени в първия пост

за сините букви - няма проблем, но поста на mamicata и твоят долу не са по темата  Wink

# 72
Права е koikoii. На същото мнение съм, защото ако се допусне и обсъждане тук ще стане мазало - 20 души ще публикуват снимки, а 50 ще "обсъждат" и то хора, които никога не са се появявали в темата със снимка, а и няма и да го правят.
Батето говори за "приличие", "обсъждане в рамките на нормалното", което е добре, съгласна съм. Аз съм за ред и дисциплина, да, ама съм и в тези тема вече 5-6 година и такова чудо не съм виждала, дори съм на мнение, че сега, когато зачестиха включванията от модератор стана много по-добре, започнаха да се усещат някои потребители и да спазват ред.
Има много нови потребители, такива, които сега попадат на темата, не четат дори първи пост, а идват и изискват рецепта, независимо, че идват и без снимка в темата. Ако се добави и "обсъждане" ще стане ужас и лично аз ще съм първата, която ще си тръгне от темата, не за друго, а защото ще се превърне в един постоянен чат - обясни ми това, ама аз не разбрах, ама кое, къде, колко.
Темата е за ИДЕИ, не разбирам защо толкова хора не го проумяват. Виждаш снимката на съответния потребител и това ти дава идея ти да сготвиш нещо, да създадеш, да се научиш сам, ако той вече ти е сложил линк с рецептата добре - взимаш я, използваш я и край, а още по-добре e да снимаш и да се запишеш в темата. Темата не е за раздаване на рецепти (никой не е длъжен да го прави) и постоянно питане, досаждане с въпроси. Ако искаш да изкажеш възхищението си от някой потребител, пиши му съобщение, той ще разбере.

Темата трябва да си остане такава каквато е, но да има ред. Трябва да се увеличат потребителите, които качват снимки, независимо кой какво е сготвил или каква му е снимката - темата е за снимки и идеи.

# 73
Росонера, вие сега ме убеждавате в това, в което съм убеден и съгласен ... Подчертах дебело, че точно тези питанки не харесвам (и съм правил бележки на някои) ...
Да отскоро съм тук, но това не означава, че като съм отскоро трябва да си ходя ...
На първите ми снимки, направи забележка,че са твърде големи - коригирах се. Беше права.
Не съм съгласен, обаче, че форумът ще спечели - ако влизаш, пишеш - ето го моето пилешко, слагаш снимката и си излизаш.  newsm78
Все пак тук се общува по някакъв начин ...Така ли е ...
Или ще вземеш да ме убеждаваш, че за тебе това е едно място, където просто влизаш, показваш си снимката, виждаш снимките на другите и ... никаква емоция

# 74
Зеле с картофи, нали вече е време за постене Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт