Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 122-pа тема

  • 174 123
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
  • Мнения: 947
Аз не влизам особено редовно, но пък влизам отдавна и темата много ве е вдъхновила да се впусна в приключението кулинария и дори да си направя блог. Тук открих страхотни рецепти, н окогато съм правила нещо, когато съм искала рецепта и тн, винаги съм отдавала дължимото на този, койт осе е постарал да я издири, да ми обясни на лични или изобщо да помогне да се ориентирам. Наистина ,често пъти като гледам чудесните снимки, искам да науча рецептата, така че съм била и винаги ще съм благодарна на тези ,които споделят рецептите си. Оттук съм си харесвала и блогове, които сега следя извън темата, защото тук за пръв път съм си харесала авторките им- със снимки и рецепти. Пепчо, Лабрекс, Росонера и много други, вие сте за мен примери в кухнята - чета с наслада вашите полезни постове. напоследък всеки път като вляза тук, се натъквам на някакви ужасни спорове, но също виждам и много нови потребители и честно казано вече ми е трудно да се ориентирам в темата. Въпреки това смятам, че споделянето на рецепти е чудесна инициатива - пък който не иска да го прави - негова си работа. добре би било тогава наистина под поста да пише "Не споделям рецепти", за да е ясно на всички да не търсят от него. А на тези, които споделят, благодаря от сърце!  bouquet тук е публично пространство и винаги има риск да те обидят или да се възползват от теб- но пък и и има много стойностни хора, стойностни приятелстав, заради които си заслужава да се пише и споделя.
Аз поне ще продължавам да го правя
Днес ЛЕСНИ СОЛЕНКИ
http://cuisinaria.blogspot.com/2014/12/blog-post.html


# 346
  • Мнения: 447
Здравейте, кулинарни таланти! Hug

Виждам, че настроението в темата отново се е нажежило до червено... Съгласна съм, че никой на никого не е длъжен, защото в Интернет има купища рецепти. Да, идеята на темата е тъкмо тази - да дава вдъхновение и идеи. Но има и друго. Защо не приемете искането на рецепти като комплимент? Защо наричате "кражба" или "нахалство" молбата на някои потребители да споделите как приготвяте това или онова ястие? Защото в повечето случаи то е именно това - похвала за красива снимка, за положен труд и признание за кулинарното ви майсторство. Аз самата съм искала рецепти от различни потребители и често съм ползвала такива от блоговете на онези, които поддържат. Отказ не съм получавала никога, за което съм признателна на съответните потребители. На мен също са ми искали рецепти и никога не съм отказвала. Понякога ми казват "благодаря", друг път не, но това е въпрос на възпитание, не лично отношение към мен, така си мисля. Затова призивът ми е да гледаме положително и да пазим добрия тон в темата. Тя е чудесна и защо да не си остане такава? Наближава Коледа, празник на добротата и вълшебствата. Добри можем да бъдем и кулинарни вълшебства също можем да сътворим. Бъдете здрави и усмихнати! Hug

Ето и моите три предложения:

Домашен пастет от пилешки дробчета:



Печено пиле с плънка от ориз и стафиди:



Шоколадов сладкиш с майонеза:



# 347
# 348
  • Варна
  • Мнения: 241
Аз съм от новите, които публикуват, но пък следя темата от много дълго време. Не се сърдя на никой, който не иска да споделя рецепта, но не мога да приема факта, че се стига до обиди. Аз лично споделих рецепта на Venetta тук в темата, с което исках да помогна на потребителя без да съм имала никакви други намерения. След като тя ме помоли, изтрих поста си и се извиних. Надявам се да е приела извинението ми.
Не става въпрос за мързел или до това да чакаш всичко на готово, понякога е нужна точна рецепта, за да се получи едно ястие. Типичен пример за това при мен е Френският солен кекс на rossonera. Изчетох минимум 10 рецепти, изпробвах 4 от тях, но все не се получаваше хубав кекс.  Когато тя сподели рецептата си стана от първият път и се превърна в една от любимите закуски в семейството ми. Благодаря й за споделената рецепта и за мен лично решението й да не споделя рецепти е голяма загуба!   bouquet

Френски солен кекс на rossonera


Овчаески пай по рецепта на Пепчо

# 349
  • Мнения: 3 452
vanilla чудесно тирамису .Линцерови сладки преди да са слепени.

# 350
  • Мнения: 402
mimi0585 ,отдавна си търся белички линцерови сладки ,като твоите..

и тъй като не виждам,че не искаш да споделиш рецептата ,ще те помоля да ми я дадеш . Praynig


# 351
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 069
 Менюто от празника.За съжаление ползвам стари снимки,защото заспах по време на вечерята и после нямаше нищо за снимане  Embarassed
Салата
 Панирани скариди

# 352
  • Мнения: 3 452
mimi0585 ,отдавна си търся белички линцерови сладки ,като твоите..

и тъй като не виждам,че не искаш да споделиш рецептата ,ще те помоля да ми я дадеш . Praynig



Белички са защото не ги препичам.Стават много бързо и трябва да внимаваш да не ги грабне фурната.Пека 10-15мин на 170гр http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL3d3dy5nb3R2ZXRlc21lbi … zI21zZzI2OTU0NTIz

# 353
  • Мнения: 402
mimi0585 , благодаря за бързия отговор  Hug
 - ти цялото яйце ли слагаш или само жълтъците ?

# 354
  • Мнения: 3 452
mimi0585 , благодаря за бързия отговор  Hug
 - ти цялото яйце ли слагаш или само жълтъците ?
4 жълтъка слагам.

# 355
  • Мнения: 114
Най-накрая да направя нещо по-сериозно във връзка с коледната подготовка - коледни къпкейкове с кардамон и партокал

http://www.supichka.com/2014/12/cupcake-kardamon-portokal.html

# 356
  • Мнения: 1 272
Лабрекс, Пепчо, Гисчо са кулинарките на които най-често ползвам рецептите и от които се уча. Независимо дали с линк към блог, с линк към тема или отговор на въпрос  винаги техните постове са придружени не само с снимка, но и с рецепти.Те са и хората с най-много публикации и изпробвани от потребителите рецепти. Винаги се включват и помагат с каквото могат, широко скроени и всеодайни. Незнам дали това е до желание, до житейски опит, но има казвам едно виртуално благодаря  chef  bouquet
Благодаря и на всички с постове, на който след снимката следва и линк към рецептата, това е споделен опит и той е достоен за уважение!!!!!!!!!!

Това е най посещаваната и гледаната тема в кулинарния форум и не изглежда логично да има снимки без рецепти/разбира се, нека е пожелание споделянето /
А относно това кои са повече- тези които гледат снимки или тези които  желаят да видят и рецепти за да няма спорове предлагам да се направи една АНКЕТА,, за да може този спор да се разреши веднъж завинаги.

# 357
  • Мнения: 3 452
Крем пита с ябълки и орехи.

# 358
  • Мнения: 114
Лабрекс, Пепчо, Гисчо са кулинарките на които най-често ползвам рецептите и от които се уча. Независимо дали с линк към блог, с линк към тема или отговор на въпрос  винаги техните постове са придружени не само с снимка, но и с рецепти.Те са и хората с най-много публикации и изпробвани от потребителите рецепти. Винаги се включват и помагат с каквото могат, широко скроени и всеодайни. Незнам дали това е до желание, до житейски опит, но има казвам едно виртуално благодаря  chef  bouquet
Благодаря и на всички с постове, на който след снимката следва и линк към рецептата, това е споделен опит и той е достоен за уважение!!!!!!!!!!

Това е най посещаваната и гледаната тема в кулинарния форум и не изглежда логично да има снимки без рецепти/разбира се, нека е пожелание споделянето /


А относно това кои са повече- тези които гледат снимки или тези които  желаят да видят и рецепти за да няма спорове предлагам да се направи една АНКЕТА,, за да може този спор да се разреши веднъж завинаги.


Думите ти са толкова мили и толкова мотивиращи! Сигурна съм, че са зарадвали не само мен, а и останалите Simple Smile Радвам се, че рецептите ти харесват и че са полезни! Все пак това е идеята на местенца като това - да сме си полезни и готвенето да бъде още по-приятно! Simple Smile

# 359
  • Мнения: 120
Всички сте наистина страхотни,но най ме впечатлиха "великолепния тутманик на midkoo" , "рибената чорба на любимата ми блогърка пеп-чо(която винаги щом се зачудя какво да готвя проверявам нейния блог)" и flo' чуй как звучно звучи "суджучета" това е любимия език на Бат БонгоLaughing
От мен домашна баничка със сирене и тестени розички със салам по рецептата на http://ilrai.blogspot.com/2012/02/blog-post_11.html (за да не ви се налага да питате направо ви я предоставям)
от едно и също тесто са и са многоо вкусни и мекички  newsm74  newsm64

Общи условия

Активация на акаунт