АПРИЛчето се стяга под юргана - коремчето набъбнало на мама!

• 27 312
  • 665
  •   1
Отговори
# 585
Момичета,да ви попитам,някоя от вас приболяват ли я бъбреците отзад?
Болката не е точно като при криза,а е някак по слаба и особена.
Как мислите,дали е от нарастването на матката или вероятно ще си е бъбречна криза?
на мен ми се случва вече няколко пъти.обикновено сутрин,даже се събуждам от това.точно както го описваш е,не точно силна болка,но определено имам дискомфорт.споделих с лекарката,но тя ми видя изследванията и каза,че всичко е ок newsm78

# 586
мария 8621 на мен ми се случи последно миналата седмица за 2-3 дена такава болка, преди това имам още два пъти за по 3-4 дена. Определено е неприятно, първо си помислих, че е от бъбреците, но после си викам бременна съм все пак не е от тях,(но ако имаш принципно проблеми с бъбреците се обърни към лекар) от време на време изпитвам тук таме по някоя болка и го отдавам на това. Не се шашкам определено, този балон не се надува за една седмица, а още повече и без болки, за мен е очаквано и нормално.

# 587
Няколко пъти се опитвам да пиша, но все не ми се получава.
За чистенето на ушички от УНГ знам, че не е хубаво, аз ги чистех с тънка кърпа  от тези за който говорите, на пръста и колкото да го подсуша. Тук всичко се препоръчва по-естествено, което на мен много ми допада. Пъпчето не съм го мазала с нищо и общо за 5 дни падна. Казах че и тялото не съм мазала с нищо, малкия е с перфектна кожа. Много съм за възможно най-натурално. Дори когато се роди не го бяха изкъпали, тук е нормално, за да не се махне верникса, тоест защитния слой на кожата с който бебето се ражда, просто го почистват с кърпа и ти го дават и така до вкъщи Wink

След секциото ме раздвижиха до няколко часа, след седмица спокойно си излизах навън, не разбрах, че съм раждала, не всеки се възтановява трудно. И белега ми се беше скрил, но май отново ще се покаже Wink Сама съм гледала детето и пазарувах  и си чистех и си готвех, така че не е толкова страшно, при всеки е различно.  

http://www.mothercare.com/Mothercare-Butterfly-Muslins---6-Pack/ … 4,default,pd.html
Ето ги тези пелени, тензухени кърпи или там както се казва, които някои бяхте коментирали, с които чистех ушичките,  много полезно нещо, ползвах ги за под главичката, малкия ако върне да не сменям чершафчета нон стоп, за рамото като го оригвам, като  за одеалце в топлите месеци, за да се покривам докато кърмя, за всичко и сирене може да си прави човек в тях Wink Много полезна вещ.

За забелването аз лично придърпвах лекичко пилето при всяка баня и на шест месеца беше напълно забелен без проблем, въпреки че тук го отричат за себеси прецених, че малко по-малко ще е най-добрият начин и не съжалявам, ако ме изненада някой мъж пак така ще действам.  

За размера боди, аз очаквах голямо бебе и взех размер 0-3 не новородено, е грешка, всичко му беше като чувал, той се роди 55 см,  но само 3100 и таткото тича да купува гащеризончета за новородено.То всъщност бодитата може да си ги носи от 0-3 , но ританки и гащеризончета бих препоръчала всеки да си вземе по няколко, още повече че те бебетата са със свити крачета от началото, едни малки топчета и от 0-3 ще са 100% големи. Това от личен опит Simple Smile Ако е бебе 4,500 разбира се ще е друго, но колко бебета се раждат 5 кг, моя приятелка роди 4100 и пак беше размер новородено от начало.

Хайде стига толкова, че няма прочитане  Hug

РоЗи  Това легълце, което сте купили как се люлее, че нещо не ми става ясно от снимките  newsm78  Аз много искам люлеещо, но в Юк не ми е голям избора, това го има в Ебей , та да питам Simple Smile

Последна редакция: сб, 06 дек 2014, 07:46 от C a r r y

# 588
  • София
Добро утро, момичета!
Първо, честито на Мария92 за девойката!=)

За леглото - аз пуснах линк към това, защото нямаше линк за обикновеното. Ние поръчахме без люлеещ механизъм, но го видях наживо как е и ще се опитам да ти до опиша.
Страничните стени - по-тесните, не се застопоряват за основата с шкафчетата, а имат един механизъм, който ако е "отключен" позволява да побутваш леглото и то се движи като на релсички върху основата (това наричам частта с шкафчетата). Ако го застопориш - стои стабилно, има едно палче, което се натиска. Люлеене е силно казано, получава се едно като полюшване =)

# 589
Аз да кажа, че планувам да отида на лекцията за кърменето, за която писа ada_smiles.
Имаче и аз чакам момче и това за забелването явно трябва добре да го проуча, защото никак не съм наясно. stork-boy
Някъде бяхте писали за трета ФМ, ама на мен след прегледа (втората ФМ) ми казаха, че няма нужда да ходя повече - та аз мисля само ако се притеснявам от нещо да отида. Иначе лекарят каза, че всичко му узглежда наред и се надяван да продължим така.

# 590
  • Пловдив
Здравейте,искам да попитам за инфо относно разликата в колички от ''0'' и от ''6+''.Някой ми беше казал че едната разлика е ,че тези от ''6+'' били по меки от другите,и ако им се сложи по-твърда подложка можело да се ползва и за новородено.

# 591
За забелването
В първите 2 месеца се опитвах да забелвам. Уф, трудна работа.
После спрях. Бебето стана и доста активно и ми беше невъзможно.
Смятам, че няма смисъл от забелванвто. Може леко да се подръпне да се измие, но само толкова.

# 592
Да ви питам - Някоя от вас бъдещи мами смята ли да ползва многократни пелени?
Аз ползвах от 3 до към 18 месец и съм доволна. Малко повече работа се отваря за комплектоването, но 10-15 мин на 4 дена можех да си позволя.
За еднократна употреба ползвам само за навън и през ноща. На 2 години е бъдещия батко и хич няма намерение да се отказва от пелените.

# 593
  • София
Здравейте,искам да попитам за инфо относно разликата в колички от ''0'' и от ''6+''.Някой ми беше казал че едната разлика е ,че тези от ''6+'' били по меки от другите,и ако им се сложи по-твърда подложка можело да се ползва и за новородено.
Основната и най-важна разлика е, че тези за новородено трябва да имат напълно хоризонтално легнало положение Peace

# 594
Момичета,да ви попитам,някоя от вас приболяват ли я бъбреците отзад?
Болката не е точно като при криза,а е някак по слаба и особена.
Как мислите,дали е от нарастването на матката или вероятно ще си е бъбречна криза?
на мен ми се случва вече няколко пъти.обикновено сутрин,даже се събуждам от това.точно както го описваш е,не точно силна болка,но определено имам дискомфорт.споделих с лекарката,но тя ми видя изследванията и каза,че всичко е ок newsm78
И аз имам същия проблем,мислех си,че е от бъбреците,но като споделих с доктора за какво точно става въпрос ми каза ,че било от опашката.

# 595
Здравейте!
Честит празник на всички празнуващи!
Аз днес се събудих като нова,нямах никаква болка  Thinking явно тези болежки са нормални за положението в което сме и им отдаваме повече значение от необхдимото  Embarassed

# 596
Да ви питам - Някоя от вас бъдещи мами смята ли да ползва многократни пелени?
Аз ползвах от 3 до към 18 месец и съм доволна. Малко повече работа се отваря за комплектоването, но 10-15 мин на 4 дена можех да си позволя.
За еднократна употреба ползвам само за навън и през ноща. На 2 години е бъдещия батко и хич няма намерение да се отказва от пелените.

Да, аз, но все още са ми пълна мъгла. Може би трябва да ги видя на живо различните видове и да избера с кои да пробваме, че така само по картинка не се ориентирам изобщо.

# 597
Да се свети името на всички именници! Честит празник на момичетата от Бургас и банкерите! Аз снощи се прибрах от командировка и днес се развихрих да шетам и сега съм с яки болки в кръста, дано ми минат като се наспя, ама първо отивам да уважа Николай и после ще му мисля и ще ви чета 😍

# 598
Добро утро на всички неделни ранобудни априлски мами Hug
Изненада на вчерашната ФМ при новия, много по-адекватен лекар - очакваме две госпожици! Heart Eyes Heart Eyes Таткото е ошашавен, но щастлив, намислил им е имена (хубави са), пресмята всичко в червила и парфюми и се вайка, че не искал розова детска стая.
 hahaha Радини вълнения у дома!
Харесала съм си прекрасен нов аватар за профила, но задкомпютърното устройство не може да го качи - то е външно изображение. Моля, който знае как да го кача, да сподели! Blush

# 599
Смехорани, чудесна новина! И аз съм от ранобудните, будя се призори за wc, и после вече няма сън. Нали и ние сме с две госпожици, отсега плаша таткото да му мисли като станат тийнейджърки! Той е имал доста бурна "младост" и отсега знае какви неща ги застрашават, та д... да му е яко!  Mr. Green Понякога си мисля какво щеше да е, ако беше момче (защото в началото твърдо бяхме се заблудили, че ще е момче). Но, в крайна сметка, и така е повече от чудесно! Момиченцата са много любвеобвилни...

Общи условия

Активация на акаунт