АПРИЛчето се стяга под юргана - коремчето набъбнало на мама!

• 27 317
  • 665
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Голям шах е това забелване на главичката. Много са неприятни такива спорни проблеми, за които сам трябва да си вземеш решение. Аз по-скоро съм за постепенното такова, просто не виждам как иначе ще се почиства мястото и ще се предотвратят инфекции.

# 571
  • Под кленовите дървета
Аз бях решила да НЕ забелвам и съответно на седми-осми месец или около година, получихме инфекция. Забелих в нас след баня, писна детето, намазах с някакво анти бактериално и мина. После чистихме, но месец след това се разболя, взелохме в болница и пак се слепи, та айде пак наново забелване, защото се поду пишлето.

Дребния го изведох от 10 ден и то защото навън духаше и не беше възможно по-рано. Иначе на балкона си седяхме. Сега бебка ако няма сняг ще я извеждам пак така. С космонавт и чувалче, че при нас има сняг по това време.

А за кърменето, не се чудете. Имам приятелка, второ дете ще има сега, казва си, че й е неприятно и животинско усещане, не е кърмила нито първото, нито второто ще кърми. Въпрос на усещане на майката, на някои им е ужасно гадно.

# 572
Мohita видях че си със серклаж аз също но , това за дробчетата на бебето не го разбрах . Защо трябва да се прави. С предната бременност също бях със серклаж , всичко мина ОК, надявам се и сега да мине .Но аз трябва да лежа и да се пазя , ти как си сега .

# 573
  • София
Благодаря ви за разясненията за момченцата. Пак ще има четене и умуване значи:)

Звездичка, понякога по преценка на лекаря се прилага кортикостероидна терапия за разгръщане на белите дробове на бебето. Така в случай на преждевременно раждане то има по-голям шанс да започне да диша само', без апарат. Мен лекарката ми ме предупреди за това, но не сме го обсъдили в детайли, защото имаше по-належащи неща и още много време дотогава. Иначе аз се чувствам ОК. Гледам да почивам, окончателно спрях работа, но не лежа по цял ден. Позволявам си да свърша това-онова плюс една-две кратки разходки дневно. Надявам се да не ми се наложи лежане нонстоп. Ти какъв режим спазваш?

Момичета, спирам да ви досаждам:) Приятен уикенд и весел празник на именяците утре!

# 574
  • София
Не, че тук някой е казал, че няма да кърми, просто съм го чувала и ми се е струвало супер странно.  Peace
И ние с пишлето имахме проблеми- трябваше да отидем да му го дръпнат, защото се беше зачервило доста. Не си спомням името на уролога, беше от известните- в една клиника точно до Пирогов.
Синът ми е юлско бебе и беше навън още първият ден от изписването ни, но аз тогава бях на вилата на чист въздух  Peace
Вече има и доста информация относно слънцезащитните продукти, смисъл, че са доста вредни, сигурна съм, че Ada_smiles може да ни каже повечко по въпроса  Grinning  Hug   И аз в интерес на истината, предпочитам да е на сянка, отколкото да го мажа  Peace  Или просто да се излага на сутрешно и следобедно слънце по малко  Peace
И аз за количките смятам, че е рано, Мацето е права за гаранцията  Peace 

# 575
  • София
Привет,

от 2 седмици не мога да насмогна да ви изчета, че много задачки имах. Вчера и сънът ми беше рожденник и големи вълнения покрай подготовка, подаръци и т.н Simple Smile

за забелването - подкрепям мнението на ada_smiles И аз много нещо изчетох и реших, че това насилственото е противоестествено. От самото начало мъжът ми съвсем лекичко му дърпаше пишлето и го измиваше. Отвори се само изцяло на 4 годишна възраст, като сам се заиграваше повече с него. Всчико е наред. Но всеки сам си решава по въпроса.

за количка - и ние я бяхме харесали и купихме последната седмица от бременността точно заради гаранцията. Иначе си я ползвахме до 2,5 годинки, ама това си е до дете.

за възглавничка - те вече казаха момичетата, че до 1 г. не се ползва, само пеленка или калъфка.

за бодитата - моят като се роди 3700 нищо от новородените не му ставаше. Имахме 1 само комплект за исписване и го напъхахме някак в него, щото не бях взела друго, ама му беше малко малък. Така че много зависи колко голямо ще се роди бебето, ама това предварително не може да се прогнозира. по-добре малко бр. за новородено вземете, а ако е малко бебенцето, винаги може някой да купи още 5-6 бр.

за памперсите - и аз сменях основно преди хранене, хем защото след нахранване е пълно коремчето, а се сгъват крачетата, хем защото той заспиваше почти сле всяко хранене. Иначе когато свърши голямата работа сменях веднага не съм чакала да стане време за ядене да го сменя, водиш се по детето. И само с мокри кърпи съм го чистила, само вечер се миеше дупето, не сме имали проблем с кожата.

за ушички - много рядко почиствах, защото колкото повече чистиш, толкова повече кал се образува
за очичките - нашите гурелясваха по едно време и ги чистех сутрин с 1 памуче с физиологичен разтвор или преварена вода, иначе не знам дали има нужда.

Уф, изписах света, спирам. Лека вечер и хубав уикенд на всички!

Последна редакция: пт, 05 дек 2014, 17:23 от Sladoledche

# 576

[Аз мисля, че имаше и момичета естествено заченали близнаци ... или греша?!  newsm78
Точно те май са еднояйчните. И на Карина и на Мохита бяха естествено заченати  Peace

# 577
Е да при естествено зачеване вероятността за еднояйчни е по-голяма от тази за двуяйчни. Все пак една яйцеклетка е необходима.

# 578
Да, де, ама нали някой беше споменал, че всичките ни близнашки мами са инвитро, та затова ...  Hug

# 579

[Аз мисля, че имаше и момичета естествено заченали близнаци ... или греша?!  newsm78
Точно те май са еднояйчните. И на Карина и на Мохита бяха естествено заченати  Peace
Хоп,ето ме и мен Simple Smile Дааа моите бебета са естествено заченати и двуяйчни при това  Party ритащи,подскачащи...майка им да му мисли  Joy

Последна редакция: пт, 05 дек 2014, 19:35 от Karina81

# 580
  • София
Sunny, нищо лично, ама ти наистина прекалено много се паникьосваш;)
Преди точно две седмици бях на един организирАн купон в ресторант, в друг град, в който се пушеше. Вярно, работеше вентилАцията, ама пак беше задушно и миришех да не казвам на какво после. Поседях си има-няма три часа, даже пих чаша вино Simple Smile да, не ми беше особено приятно, но беше инцидентно и...изненада това с пушенето.
Сега плацентата пази бебчето. Това не е знак да прекаляваме и да правим глупости, но все пак... Специално за офиса, аз ако бях на теб щях да им се накарам на колегите. Дори да ходиш само За по един час седмично. Първо - трябва те да се съобразяват и второ - как може да се пуши на такова място???

За количките - и ние догодина ще купуваме сигурно, сега ще се набелязва и само ако случим на оферта ще вземем по-рано:)

# 581
Момичета, мина и нашата ФМ и вече мога да си сложа   stork-girl прекрасна, с идеални мерки и дисциплинирана дама ще си имаме, много съм щастливааа Simple Smile през цялото време се прозяваше, даже веднъж си сложи и ръчичката пред устата хаха  Joy

# 582
Момичета,да ви попитам,някоя от вас приболяват ли я бъбреците отзад?
Болката не е точно като при криза,а е някак по слаба и особена.
Как мислите,дали е от нарастването на матката или вероятно ще си е бъбречна криза?

# 583
Здравейте, мили мами!    bouquet
Бих искала да поканя мамите, които бременеят извън България в Бременни майки в чужбина.
Лека и спокойна бременност !   Hug

# 584
  • Бургас
Тука съм Simple Smile С нова кръв и зачервила бузи,както каза мъжа ми. Гледахме и бебето. Супер е и все още е момиче.
За излизането -аз изкарах детето на 12-тия ден след като се роди. Но това е защото количката я поръчах след като родих и като дойде веднага я мушнах в нея дим да ни няма. Иначе на седмия ден след секциото ни се развали асансьора и до 7-мия етаж се качвах и слизах. Не съм имала проблем
Сега няма да взимам количка,а само кошара. Ще я харесам и докато съм в родилния дом мъжа ми ще я купи и ще я оправя.
За памперса-сменях преди ядене. Но тя не акаше след хранене веднага. Тя заспиваше хранейки се и не виждах смисъл да я разбуждам. Иначе съм сменяла памперс и като е спяла. Избягвах ползването на мокри кърпички .

Общи условия

Активация на акаунт