АПРИЛчето се стяга под юргана - коремчето набъбнало на мама!

• 27 333
  • 665
  •   1
Отговори
# 510
  • Sofia
Welinity - аз много добре те разбирам:) от време на време имам подобни не терзания, просто мисли и някакви странни очаквания от неизвестното:) желано бебе, даже много, но това че после не знам какво ще се случи, как ще се случва, къде ще отиде егоизмът на мен и мъжа ми... Абе странно е:) И после си казвам - баси, нямам търпение:) хаха, но да, в общи линии май много добре мога да си представя какво ти е в главата в тоя момент:)

newsm10  Рози и аз съм така, но пък много се вълнувам и нямам търпение. Ada_ smiles много ми харесва това, което си написала. Напълно си права, всичко зависи от самите нас. Така че welinity, сигурна съм, че това са нормални състояния и особено за тези от нас, на които им е за първи път. Аз лично все ще се чувствам неподготвена  Laughing

Съни, по-позитивно, всичко ще е наред. Наистина опитай се да прогониш негативните мисли, да си почиваш. Всичко ще е наред, не се вкарвай сама в излишни филми, само вредиш на себе си  Hug

Абе тези кошари много големи бе. С нашата малка спалня, не знам къде ще я побираме  Joy
Иначе търсим и някакъв шкаф за дрешките на бебето, обаче в интернет гледам някакви космически цени  Shocked Някой да ми препоръча нещо?

# 511
ох!и мен ме хваща често шубето,като се замисля как ли ще бъде,като се появят бебетата.не ме е страх толкова от промяната,която ни очаква,а по-скоро дали ще се справим.представям си батални сцени:къпане на две бебета,хранене на две бебета,разходки с две бебета,пътувания...и финансово се притеснявам дали ще издържим Confusedа в следващия момент и аз се усмихвам и си казвам:ще се справим!!!нали това искахме,само да сме живи и здрави,човек знае и 2 и 200!от 15 години сме само двамата с ММ и определено появата на две бебета ще е голяяяяяяма промяна и предизвикателство!

# 512
  • Перник
Привет, момичета! Ние днес бяхме на ФМ. ☺ Малкият мъж е много добре, всичко му се развива идеално, тежи 350 гр. Лекарката не можа да му направи хубава снимка, защото си беше сложил ръчички те пред лицето, а след това ни завъртя гръб 😆 явно не искаше да го притесняваме.
Хубаво, че споделихте за бодитата и аз тъкмо се чудех за размера. Май ще взема 2-3 бр 0-3 и повечко 0-6 месеца.

# 513
Момичета да ви питам за дръжките на количките на какво ниво трябва да са, за да ми са удобни и по принцип могат ли да се регулират?
Знам, че не са удобни двете отделни дръжки, но те май само летните колички са с такива. Иначе не съм виждала количка, на която да не може да се регулира височината на дръжката. Понеже съм висока, издърпвах до последно дръжката на количката на малкия.  Peace Стискам палци да си изкараш спокойно дните до термин!  Whistling Hug Аз пък нямам нищо против всеки да си споделя какво му е на душата и напълно те разбирам, Съни. Непукист съм, сигурно затова ...  hahaha Но разбира се, че зареждането с малко повече позитивизъм в никакъв случай не вреди!  Peace Ако искаш по-нататък ако имаш притеснения и терзания ги слагай в скрит текст. Знам, че олеква, когато човек си го излее.  Peace
Откакто се е родил синът ми, животът ми е станал само по-хубав. Не ни помага никой, намираме начин да съчетаем ежедневието си с него. Ходили сме и на пътешествия, и на ски в Австрия (няколко пъти), многократно на море (на 3 различни морета) и планина, водили сме го и по партита Simple Smile  (за нас тези неща са важни, за теб може да са съвсем други).  Отделно намерих много майки със сходни на моите виждания(не само за гледане на бебета), завързахме приятелства и си ходим на гостита или общи излизания навън, т.е. и в социално отношение не скучая Simple Smile Всичко това за 1г 7м Simple Smile Разбира се при всичко това, винаги имаме предвид какво точно може да понесе той, като сме готови да променим плановете във всеки един момент, за да е ок и за него. Да, много неща не са същите, но пък понякога са даже много по-хубави, отколкото са били преди детето.
Това все едно аз съм го писала, чувствам се по абсолютно същия начин. До сега никога не сме оставяли малкия при някого, за да ходим някъде. И на ясла не го пуснах, за да мога да се насладя на макс на последните ни дни заедно!  Peace
Пък за дрешките - просто не купувайте много от сега, просто колкото да имате на първо време. Към края на консултациите ще ви казват колко тежи долу-горе бебето, така че ще се ориентирате.  Peace

Последна редакция: чт, 04 дек 2014, 22:30 от Vaseto29

# 514
От резюмето на лекцията, на която са присъствали момичетата само едно не ми е много нормално-смяна на памперс преди хранене?!?  Shocked след като всички знаем, че като се напапкат малчуганите пълнят гащичките.Какъв е смисълът да го смениш и след 30 мин. друг?Или нещо аз не схващам и съм с някакви странни разбирания?  Tired

# 515
  • София
Shantel - ние мислехме да купуваме съвсем обикновен скрин, просто по-малък, от Виденов или от Айко. Но после малко променихме плана и си купихме за нас цял гардероб, по-малък и ... сега в спалнята ни е направо лудница =) Два гардероба, два скрина, ще има и скоро бебешко легло с два шкафа отдолу и нашата спалня. Та за бебешките грешки освободихме единия скрин изцяло, два рафта в моя гардероб, дълбоки и шкафчетата под бебешкото легло. Дано стигнат, хахаха, макар че като гледам с каква скорост пазаруваме, ще вадим кашоните и ще си ги слагаме по главите... =)

Вие направо ме объркахте с тези бодита =)
Предупредена бях за размер "новородени", но пак накупихме 2-3 бодита, 1 пижамка.. И после повечкото дрешки са 0-3, а то като чета май има вероятност да ги износи мноооого преди третия месец.
И явно ще продължа по план, както реших преди няколко дни - ако толкова си харесаме някаква дрешка, да купя по-голяма - примерно за 3-6 или 6-9, да не прекаляваме с тези 0-3 пък ако потрябва нещо - магазини бол, колкото и да не ми се иска да купувам в "последния момент".

Мария92 - за памперса, жената го обясни много логично и чак се учудих на себе си. Причината - първо да започне храна с чисто дупе, с нови сили, второ - ако го сменим след хранене то първо може да не го напълни веднага и второ - може да върне храната.

# 516
Всеки преценява сам за себе си, не налагам мнението си.Обясненията на лекторката пак не ми се виждат логични, НО лично мнение.За мен лично си е чисто разхищение на памперси, ако преди хранене е правило само малки бели, сега ако е с голямата беля, то е ясно, че няма да го оставя, нито пък смяната на памперса след хранене ще стане непосредствено след приключването-изчаквам, върши си работите детето и сменям.Но пак казвам, не искам да звучи като заяждане или нещо подобно, просто това е мое мнение, което мисля да прилагам  Peace

# 517
  • Sofia
Ей, Рози как се разминавате в тази спалня  Joy Ние имаме легло и 1 голям гардероб, който е пълен отвсякъде и останалото място е точно за едно скринче и кошара.  Laughing Гледахме и ние къде ли не ми нищо не ми харесва или е прекалено голямо или ми се струва паянтово  ooooh! Но има време все още де, ще търсим още.

Аз за дрехи все още не съм гледала, но е полезно да знам какви размери да търси като започна, но не смятам да прекалявам с покупките Grinning

Моя приятелка наскоро роди и присъствах на смяна на памперс, къпане, хранене  Joy И тя първо сменя памперса и после го храни. Но педиатрите си обясняват всичко, даже нейната идваше и у тях, показваше им е и какви упражнения трябва да правя.

# 518
  • Под кленовите дървета
ada_smiles, подкрепям казаното от теб Heart Eyes По принцип с теб с още някои момичета сме с доста различни разбирания за някои неща, но засега сме толерантни и приемаме различията. Хубаво си написала, че то тепърва предстои драмата Laughing
Съни, аз просто съм със седем часа разлика с БГ и като влеза вечер или някой е писал нещо спешно, или всички спят Stop

Аз се пробвах да мия дупе и изсъхна кожата. Та и досега не го мия, караме с мокри кърпички и нямаме подсичания и суха кожа. С момата ще видим как ще е.

А, и да ви разхиля Simple Smile На наши приятели казах твърдо МОМЧЕ в 20 седмица, днес са ги сюрптизирали, че чакат момиче Mr. Green Таткото е в шок! Жан-Алехандро ще е Жана-Александра Joy

# 519
За това кога да смените памперса - ще видите според бебето. При някои бебета, има смисъл да е преди храненето, поради вече изброените причини. При други бебета обаче има смисъл да е след храненето, ако винаги се изхождат по време на ядене и не реагират с повръщане на преобуването. Децата са различни, няма 100% еднакъв подход за всяко нещо Simple Smile
Това с чистенето на очите не съм го практикувала. Ако е имало нещо, което искам да махам, съм махала с кърпичка, но с клечка ми звучи доста рисково, особено, ако бебето е по-активно...

# 520
  • Под кленовите дървета
бе рисково си е, и аз не си го представям:)

Иначе за очето май един път ми направи сериозни гурели и чистих с хладен разтвор от лайка. Който ликвидира и пъпките от препотяването, дето му докарах Blush

# 521
  • София
Това със смяната преди хранене колко се опитвах да го приложа, но моето кърмаче вършеше голямата работа след почти всяко кърмене, поне по 5 пъти на ден, като и връщаше по много при смяна на пелените, направо се чудех как успяваше да наддава... В абсолютно патова ситуация бях Crazy

# 522
Момичета да ви питам за дръжките на количките на какво ниво трябва да са, за да ми са удобни и по принцип могат ли да се регулират?
Знам, че не са удобни двете отделни дръжки, но те май само летните колички са с такива. Иначе не съм виждала количка, на която да не може да се регулира височината на дръжката. Понеже съм висока, издърпвах до последно дръжката на количката на малкия.  Peace Стискам палци да си изкараш спокойно дните до термин!  
\
Аз понеже съм много незапозната, какви са тези две отделни дръжки, че вече въобще не знам какво трябва да гледам  Rolling Eyes
jasmin_veni, не знам за разликата, но в такива моменти моралната подкрепа е много важна  Hug

# 523
  • Под кленовите дървета
Тиквичката Simple Smile
За майките с близнаци да кажа, за къпането. Една приятелка имаше тризнаци и ползваше бадуваемо басейнче, след като поотраснаха. Така се баняха наведнъж всички Joy с  една по-голяма ваничка мисля, че две бебета ще се съберат за първите месеци. Виж за изнасянето с хавлия не знам, аз лично си представям винаги бутаща се количка с колелца за преповиване и две-три бебета увити като франзели отгоре.

# 524
  • София
Ахахаха, това с франзелите искрено ме разсмя, представих си го!
От както почна темата с осоляването и мазането със зехтин започнах да си представям бебетата ни като ... осолено месце, което да стане на пастърма, или прасенца с лимонче в устата...
Леле, дано не събудя ММ с тоя хилеж =)

Съни - това е количка с една дръжка, по-удобна:
http://kolichki.net/%D0%94%D0%B5%D1%82%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BA% … D0%BE%D0%B2%D0%B0

а това - с две дръжки, обикновено се взима за лятна на по-големи бебета, вече деца:
http://kolichki.net/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-% … B2%D1%8F%D1%82-49

Общи условия

Активация на акаунт