Изгубена рецепта

• 101 610
  • 249
  •   1
Отговори
# 180
Не е от продуктите,  Simple Smile рецептата не намирам.

Аз съм правила торта по книжката на ел.тенджерата-БИТА ТОРТА.Правех я на 3 пласта с домашен крем и отгоре посипана със смлени орехи само..
за белите платки-правех 1 бял блат който срязвах на 2 после-5 яйца,6 големи с.л.захар,7 с.л.брашно 2 ванилии.Яйцата се разбиват със захарта до побеляване и след това постепенно с леко бъркане на ръка се добавя брашното.Тогава я печах в ел тенджерата,сега я пека в модерна фурна на вентилатор на 160 градуса до суха клечка..(за мое щастие още си пазя тенджерата и всички принадлежности към нея,освен изгорелия капак).
за средния блат-2 яйца,3 големи с.л.захар,4 с.л.брашно 1 с.л.какао,
За крема разбивам 4 яйца с 6 с.л.брашно и малко прясно мляко до рядка кашичка.Слагам 1 л прясно мляко и 200 мл вода заедно със захар на вкус да заври и с непрекъснато бъркане прибавям кашичката и варя няколко минути-докато почне да прави патлаци(дет му викаме ние -да почне да бъка).След това го махам от огъня,добавям 20-30 г масло и 2 ванилии и разбърквам докато поеме маслото.Оставям го да поизстине и леко да се посгъсти и след това слепвам тортата като гледам между платките да има доста крем(така я обичаме)След това я намазвам с крем и отгоре и отстрани и я поръсвам отстрани и отгоре на дебело със смлени орехи.
Това е моята мноого стара рецепта за БИТА ТОРТА-свекърва ми също много я правеше тя имаше таман 2 електрически тенджери едната с джамче другата по стар модел без джамче..

# 181
На майка ми беше с прозорче - но отдавна е останала в историята.
Имам от свекърва ми в наследство по -стар модел без прозорче и си работи .
 Рецепти към тенджерата нямам обаче - книжка.
Помня нашата / на майка / имаше книжка но беше на полски или чешки . Не беше българска тенджерата . Купихме я с брат ми с парите от сураваки Grinning

# 182
  • I want it all and I want it now.
Цитат на:  link=topic=811531.msg32213939#msg32213939 date=1450491901
Аз правя тази тортичка, но има ядки и захар. Но и не виждам как няма да сложиш никаква захар при положение, че се слагат масло и какао, които не са сладки.

Внимание! Песента от клипа води до пристрастяване!
[/quote]

Благодаря за рецептата. chef Правя нещо подобно. Какво имат в предвид под "бял крем"?
Предполагам, че е течна сметана  Peace

# 183
  • USA
Благодаря за рецептата. chef Правя нещо подобно. Какво имат в предвид под "бял крем"?
Предполагам, че е течна сметана  Peace
Предполагам, че питаш за whipping cream- това е течна (животинска) сметана за разбиване.

# 184
  • I want it all and I want it now.
Да, точно за нея. Не го прочетох правилно. Благодаря. Ще пробвам да я направя. bouquet

# 185
  • край голямата локва
Аз съм правила торта по книжката на ел.тенджерата-БИТА ТОРТА.Правех я на 3 пласта с домашен крем и отгоре посипана със смлени орехи само..

mamcheto61     bouquet
Много благодаря !  Мисля че е същата. Това ще е следващата торта в къщи.  chef

Честита нова година !

# 186
  • Балчик
Аз все още я имам тази тенджера, с прозорче. Майка ми правеше страхотна баница в нея. А аз правя невероятно бирено пиле в нея. И торта съм пекла, вкусът няма начин да е от тенджерата. Simple Smile Не виждам никаква разлика с тази печена на фурна. Няма логика, това просто е вкусът на детството, на бабините гозби. Simple Smile

# 187
Знам, че тук ще ми помогнете Hug Издирвам една рецепта за торта от моето детство. Много, много любима на мен и на брат ми Peace

Та тортата е с кафяв блат, който след изпичане се режеше на две. Крема е от заквасена сметана, мисля разбита със захар. Блата ставаше много сочен и не се сиропираше допълнително. Майка ми я поръсваше отгоре с шоколадови пръчици.

Пробвах няколко рецепти от нета, но блата не се получава същия Whistling

# 188
Виж дали не е торта Татяна,  има я тук в сайта. Не мога да дам линк през телефона.

# 189
Виж дали не е торта Татяна,  има я тук в сайта. Не мога да дам линк през телефона.
Поли мерси, но не е тази. Продължавам да търся.
В тази торта за която говоря няма ядки и е със заквасена сметана Peace

# 190
amarinova направи този блат и крема както е от майката ти без шоколада http://sunshineskitchen.com/the-best-chocolate-cake/

# 191
  • Балчик
Аз имам рецепта за торта от 80-те години на 20 век, със заквасена сметана и кафяв блат, но има  орехи в него. Искаш ли я? И на мен ми беше много любима едно време.

# 192
Джема сподели я . Харесвам ретро рецепти  Hug

# 193
Джема, пусни рецептата когато имаш възможност Peace И аз си падам по ретрото Crazy

Жармен, записвам рецептата и определено ще пробвам. Благодаря Hug

# 194
  • Балчик
Добре , момичета, пускам я. Тя нищо особено не е, но наистина е много вкусна.

Сметанова торта

Блат:
4 яйца и  1 ч.ч захар се разбиват, прибавя се 1 ч.ч смлени орехи, 3 ч.л какао, 1,5 ч.ч брашно, 1 бакпулвер.
Пече се ис е реже на две или се изпича на два отделни блата.

Заливат се със сироп о 1 ч.ч вода и 1/2 ч.ч захар

Сглобяват се, като   мажат със следния крем:
1 голяма кофичка сметана (500 гр) се разбива с 1,5 ч.ч пудра захар до сгъстяване.

Поръсва се с настърган шоколад или орехи.

Общи условия

Активация на акаунт