Мами с плацента превия тоталис-нека заедно да я преборим

• 55 813
  • 73
  •   1
Отговори
# 45
Силно се надявам,този път и аз да съм така.Както и всички останали,плацента превия е може би най- лошото нещо,което може да се случи на една бъдеща мама.Всяка бременна жена заслужава да изпитва само радост и вълнение от предстоящото събитие,а не притеснения и тревоги.
Пиши какво са казали на прегледа.

# 46
В 20 седмица съм още,има време до 26 да се надигне.Въпреки че не са много оптимистични докторите,аз се надявам.Всичконще е наред с теб,не се притеснявай.

На мен пък ми казаха, че ако бях лежала плацентата ми щяла да се вдигне до края на бременността и изобщо да не се стига до плацента превия тоталис. Аз в 20-21 седмица бях все още с ниско прикрепена плацента, но тъй като при ЖК никой не каза ще трябва да се пазя  и на работа си ходех, и вкъщи си домакинствах, и след дъщеря си тичах, и пътувах много  до 30 седмица когато ми дойде като гръм от ясно небе това ,че  положението вече не е никак добро и трябва да се пазя. Така, че има достатъчно време за да ти се вдигне плацентата, още повече, че тя вече се е вдигнала макар и малко, само трябва да лежиш и да се пазиш.

# 47
Да така е, и на мен с първата бременност никой не ми каза какви рискове крие ниската плацента.Само че аз изкървих много рано в 21 седмица.

# 48
Да...и на мен ми казаха да почивам повечко,че можело да се прокърви,ама аз си мислих,че не е чак да не ставам от дивана...и си викам поне по половин един час разходка.И си обикалях за чанта и обувки,на работа ходих,че съм седнала цял ден и си викам то на мен нищо няма да ми стане и хоп,като отидох при доктора дето родих ,такива ми ги наговори,че се хванах за главата.Ако ми бяха казали точно за какво става въпрос по-рано...нямаше да мърдам от дивана и никаква домакинска работа...прозорци,търкане на банята като луда... ooooh!

# 49
Здравейте момичета!И аз бях с плацента превия тоталис.Преживях ужасна бременност,но пък имам страхотно хлапе на 1.6г.Здраво и палаво.Всички,които са писали...все едно четях за себе си.Искам да дам кураж на мамите,които в момента трябва да лежат и да се пазят.Всичко ще е наред и ще мине.Пийте си магнезия,повече почивка и вяра.
Аз за разлика от някои момичета обаче,не мога да кажа хубаво за МД-София.Но това може би е заради "лекарката",на която попаднах.Няма да споменавам имена,но за мен това си беше живо недоразумение в лекарската гилдия!!!!
Сега обаче искам второ дете и знам,че риска от повторна ППТ е много голям,но поне знам какво ме очаква.
Стискам палци на всички Hug Hug Hug  bouquet

# 50
Здравейте на всички и аз бях със диагноза плацента превия тоталис но искам да кажа на мамите в по малки седмици стойте си повечко в къщи, лежете,спете в общи линии аз това правих и се оправих слава богу сега съм в 38 седмица и нямам търпение за малкото ангелче успех на всички !!! Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 51
Здравейте на всички,влизам да се похваля.Много съм щастлива днес бях на преглед и плацентата ми се е вдигнала напълно.Не мога да повярвам,че за три седмици се е вдигнала с 3см..Желая на всички безпроблемно раждане и здрави бебчета.Аз  ще ви следя, въпреки че не съм за тази тема.Ще ви се радвам на успехите,ще ви съчуствам,защото знам какво е.

# 52
Здравейте на всички,влизам да се похваля.Много съм щастлива днес бях на преглед и плацентата ми се е вдигнала напълно.Не мога да повярвам,че за три седмици се е вдигнала с 3см..Желая на всички безпроблемно раждане и здрави бебчета.Аз  ще ви следя, въпреки че не съм за тази тема.Ще ви се радвам на успехите,ще ви съчуствам,защото знам какво е.

Бравоооо, страхотни новини  Heart Eyes

Аз днес бях на ЖК, взех си документите. Следващата седмица, живи и здрави, при мен ще е голямото събитие. Не мога да повярвам, че издържах до тук. Мъжът ми си мечтае за трето дете и се шегуваме, че мога да помоля док да ми зашие цип, за да не се налага трето секцио  Laughing
Хубав ден, момичета. Почивайте си   bouquet

# 53
Всичко хубаво и на теб! Чакаме да се похвалиш другата седмица  Praynig

# 54
Здравейте, момичета,
минавам, за да се похваля, че на 25 април станах мама на малка кукла. Секциото беше по спешност, тъй като отново направих кръвоизлив, но най-важното е, че и двете сме добре и операцията мина по възможно най-добрия начин. Освен суперлативи за д-р Гунев от Майчин дом нищо друго не мога да кажа.
Стискам палци за лек финал на всички  Praynig
Хубав ден   bouquet

# 55
Честита радост!!!Бъдете здрави и много щастливи  Heart Eyes

# 56
Честитито момиченце!
Бъдете здрави и много щастливи моменти с малката принцеса Simple Smile

# 57
Честито,много радост да ви носи малката кукла,да е много здрава и щастлива.
В коя седмица беше,когато роди?

# 58
Честито,много радост да ви носи малката кукла,да е много здрава и щастлива.
В коя седмица беше,когато роди?

Не съм влизала скоро във форума и затова чак сега отговарям. Малката се роди в 36г.с.6 дни с мерки 2480гр, 49см. Беше под кислородна палатка 3 дни, но бързо се адаптира. Сега, месец и няколко дни по-късно малката наддава много добре и бързо наваксва Simple Smile
Пожелавам ви много спокойстие и позитивизъм и накрая пухкави бебчета  Heart Eyes

# 59
Пиша ви защото и аз съм минала по вашия път и искам да ви дам някой друг съвет.Освен да се пазите и лежите знам че и секса е противопоказен за ППТ ,другото което трябва да лежите повече на лявата страна ,защото така пъпната връв се освобождава и бебето се храни повече.Не пътувайте с кола и не чистете с прахосмукачка,вибрациите и от двете могат да ви предизвикат контракции.Прекарах много тежка бременност с почти постоянно кървене от 9г.с. до 31 когато ме оперираха по спешност.За късмет нямахме никъкви усложнения.Беба се роди 1,480кг и 39см .Не са я слагали на кислород,но за сметка на това през два дена беше със жълтеница.Сигурно я изкара най-малко 10 пъти.Изписаха ни когато тя достигна два килограма и 38 седмици г.с. ама в кувиоз Simple Smile Живи и здрави сме и без никъкви усложнения.Пазете се и пожелавам много успех на всички мами и живот и здраве на бебчетата.

Общи условия

Активация на акаунт