Специална ще е Коледа за нас - Декемврийчето ще гушкаме в този час!

• 39 672
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
Давай му на поискване и колкото пъти е нужно, без да гледаш часовника. Предлагането е според търсенето Simple Smile Пий повече течности, лактогонен чай.

# 571
  • Варна
Ади, и при нас е същото положение  Tired Педиатърката каза на 2,5-3 часа, но аз давам на поискване. Днес се мъчим само на кърма, без да давам добавка.

# 572
Честито на всички мамчета за най- голямата радост в живота. smile3504
Да споделя и аз по- детайлно моята история.
Скрит текст:
Бях планирано секцио за 20-ти при термин 29-ти. На 8-ми обаче при преглед доктора каза, че главата на бебето е 50% ангажирана и няма да изкараме до 20-ти. Разбрахме се за12-ти, но на 10- ти пак отивам на преглед и главата беше вече на 90%. На 11- ти в 7 бях вече приета и си чаках реда като през цялото време усещах, че малкият вече е прекалено ниско и едва крачех. За мой "късмет" този ден беше изключително натоварен и си почаках около 7 часа, за да стигнат до мен. Направо откачих и вече по пътя за операционната бях вервна криза и със сълзи в очите.
В 16 запопчна операцията. Ако болеше толкова, колкото беше ужасно гадно щях да съм умряла вече. През цялото време на секциото усещах дърпане и натискане. Знаех, че точно това трябва да усещам, но не очаквах, че ще е толкова зверски. Просто се забавиха с моето секцио и раждането беше напреднало. Тресях се като лист на масата. Щяха да ми се откачат ръцете. Не от студ, а от нерви. Малкият го извадиха за бързо, показаха ми го- беше лилав. Приличаше на цигане  Joy. Викам си- от къде накъде такова бебе, на никой от нас не прилича, объркали са ми го.
В 17.00 вече бях в стаята си. Не са ме държали в реанимация. Раздвижиха ме на другата сутрин. Виеше ми се свят, но бързо се оправих. По- голям проблем ми ходенето са ми краката, защотот са мн подути, отколкото разреза. С всеки ден ставам все по- подвижна и си вхзвръщам формата. Дарин ми го дадоха веднага след као станах и го взеха чак вечерта. Тази нощ смятам да го задаржа при мен,мда видим дали ще се справя.
Айде на неродилите- стискам палци всичко да мине според очакванията ви.
За кърменето- аз още нямам кърма, а бебчо има голям апетит. Посуква малко с голямо желание и мерак,мно като разбере, че нищо не излиза и се изнервя и отказва да захапва повече. Почва да пищи и давам по малко АМ. Ще взема една помпа да постимулирам малко повече гърдите, че малкият няма търпението да се справи. Слагам го на поискване. При все малкото сукане едното ми зърно има раничка и мажа и с кремче. То при нас е такова положението.

# 573
Момичета все се каня да ви питам.Имам следния проблем ,който се появи през бременноста и продължава и сега ( родих преди 10 дни) : Вечер се събуждам цялата изпотена около врата и гърдите,цялата тениска ми е мокра.Сменям по две всяка вечер.Има ли някоя с такъв проблем? Според вас от какво може да е ?

# 574
Честито бебче g-style ,да е много здрав и послушен малкият Дарин.

Много интересени  разкази  за раждането сте споделили момичета ,важното е че всичко ина благополучен край и ,че резултата си заслужава  newsm30

Надявам се скоро и аз да се присъединя към родилите мамчета ,но пък и ще ми липсва тумбачето  Heart Eyes

# 575
Момичета все се каня да ви питам.Имам следния проблем ,който се появи през бременноста и продължава и сега ( родих преди 10 дни) : Вечер се събуждам цялата изпотена около врата и гърдите,цялата тениска ми е мокра.Сменям по две всяка вечер.Има ли някоя с такъв проблем? Според вас от какво може да е ?

Аз  Crossing Arms
Отдавам го на хормоните, но не знам...много е гадно.

elektra288, леко раждане! И аз си мислех, че страшно ще ми липсва тумбака, но не...няма такава лекота, честно  Crazy  Иде ми да литна. Сутрин правя един йогистки поздрав към слънцето- с такъв кеф си лягам на корема- изминалите 5 месеца все настрани лягах. Сега ми опират гърдите, обаче  Embarassed
Понякога, когато сложа бебока на корема си, ми минава светкавична мисъл- Ще смажа бебето  Mr. Green

Днес ми пристигна слинга. Много сложна работа ми се струва, но сега ще го разуча и утре се надявам да излезем с него за малко  Heart Eyes

# 576

Аз бях така предишната нощ. Много е гадно. След предишното раждане се потях първите 6-7 нощи. Сега съм се подготвила психически какво ме чака. И аз знам, че е от хормони.

# 577
Ами общо взето започнах така да правя - давам като се събуди..а той се буди на час и половина-два вече, но това, когато е хубаво наяден..Иначе е малко на по-честичко. Кърмим се по половин час някъде, той заспива така или иначе (с много дразнене и щипане на бузки разбира се..) Доизцеждам с помпа и каквото събера - давам за дохранване. Оф, надявам се да тръгне повече кърма, за да се наяжда миличкото ми.. Tired Иначе днес си взех лактогенен чай на Хип и стискам палци да подейства

# 578
Здравейте,момичета!
Честито на всички родили,да са ви здрави и щастливи дечицата!
Аз имам доста кърма,обаче бебчо няма особено желание да яде.Сложа ли го на гърдата,се унася и затваря очички.Побутвам го,гъделичкам го лекичко,събужда се,суче малко и после пак се унася.Трябва през цялото време да го събуждам,защото е поспаланко,изобщо не иска да яде,отпуска се и просто е голяма мъка,дано отмине,не знам какво да го правя.Просто имам кърма в изобилие и злояд бебо.Иначе е много весело у нас.Алек и Ника много му се радват,чувстват се големи и много искат да ми помагат.На Кая не й пука особено,тя е малко аутсайдер Grinning Деян е доста кротък,понякога капризничи,защото иска да спи при нас с мъжа ми.Слагаме го между нас и ми е толкова мило като ги видя с мъжът ми да се гушкат,от сега си личи,че добре се разбират.Сладка работа..  Heart Eyes   Hug

# 579
Какво е 50% и 90% ангажираност на главата на бебето?

А това за позицията на гръбчето, дали на ляво или на дясно - кога му обръщат внимание на това? Въобще като тръгнеш да раждаш, гледат ли те веднъж на ехограф в родилното? 

# 580
  • София
За ангажираността не знам, но да-гледат те на ехогряф. При прием те гледат с него, правят преглед за разкритие, чуват тоновете и се пооълват документи. Вече при по-спешните може би не.
На мен последния ден ибполовина са ми по-меки гърдите. Не знам по-малко кърма ли имам, той ли яде по-често. Ще си пия от чая зя кърмачки като станем сутринта за всеки случай.
Бях му изцедила преди да легнем към 55 мл, да има татко му да го нахрани веднъж през нощта. Аз 2-3 пъти му давах досега, той го нахрани, но човекът реве за още. Та съм го сложила сега на гърда. Вероятно не беше толкова гладен, колкото искаше да ме подъвче   Laughing   
Дано се унесе и да го сложа в леглото, защото за тази и миналата нощ беше мисия невъзможна, накрая се примирих и го оставих при мен. Иначе през деня си спи в леглото без проблем.

# 581
Ние от вчера през деня нещо трудно заспиваме - не плаче, не е гладен, нито е пълен памперса - просто си стои и гледа. Тази нощ също беше така Tired събуди се в 5 от глад, ядохме и заспа чак към 7...Сега пак така.Мрънка по малко от време на време и се чудя дали не са ни хванали някакви леки колики  newsm78

# 582
  • на брега на морето
Никосторм, нормално е бебчетата да прекарват и известно време будни. Щом е спокойно бебето, и просто си гледа- значи всичко е ок. Може да мрънка, щото иска компания. Кирил по не обичаше да стои сам като е буден, ама и той беше тихичък като цяло. Борис съм го хващала, че е буден и просто си гледа, без да се обажда. Дано и нататък е такъв кротушан. Hug

# 583
И при нас го има това с незаспиването, но е през деня слава богу - през нощта си спа, събуди се в 8, ядохме, от тогава не е спал, после пак в 10 и 30 ядохме, още не спи..Аз си мислех, че нещо му има, а той си седи и си гледа, онякога помрънква..Щом не е само при нас, явно е нормално.

При нас има друг проблем - не иска да седи в леглото си - приспивам, слагам го, след 5 минути се е събудил и реве. Иначе в шезлонга си спи супер, на дивана си спи, най-много спи на нашия креват..общо взето навсякъде, освен в своето легло Grinning До колкото четох, май му се струва голямо пространството и го плаши, докато в шезлонга му е по-уютно, а на другите места е близо до мама Simple Smile

# 584
И нашия юнк е от неспящите. В кошарата му се събират максимум три часа сън общо, от както сме се върнали от родилния дом  Thinking
За да не се страхува от големите пространства го слагам напречно в кошарата, а от двете му страни- одеалца. Не че има ефект, де  Laughing Сега е настанен на спалнята, но го приспах като лежах до него- така няма проблем, заспива си доволен.

Общи условия

Активация на акаунт