Любители на Котки Тема 90

• 56 383
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Цитат
На ветеринаря може да не му се е случвало, но на мен ми се случи. Котката ми си издърпа 2 шева и никога няма да забравя момента, в който я вдигнах и прясната ярка кръв, която прокапа по крака ми; карането в ЦВК в 23 часа вечерта, стреса... Имаше конус на главата, но го беше свалила някакси докато не сме гледали. За минути си свали шева със зъби. След като й сложиха пак шев, ни предупредиха, че ако пак се разкъса, ще се наложи да й повторят всички шевове, не само разкъсаните.
Бодито ни спаси. Затова винаги горещо го препоръчвам. По-добре подсигурени на макс, отколкото съжаляващи после.

Когато оперираха моята Лолита, още щом се съвзе, започна да ближе раната и да дърпа конците. Хайде някой да ми каже, как се ходи да се търси боди, когато живееш сама и няма на кого да оставиш току-що оперирана котка? Добре, че имам сръчни ръце, та успях да й направя боди сама. Не казвам, че задължително всяка коткаще направи същото, но на който му се случи, за него 100% котките го правят! А момента е достатъчно труден, за да трябва да се занимаваме и с това. В края на краищата, колко пък да струва това боди, че да не можем да си го позволим?

# 136
Първо да кажа, че съжалявам за рижия Малчо. Толкова сладко бебче ...  Cry Кураж на стопаните му, той сега е на по-хубаво място  Hug

Аз да разкажа накратко процедурата днес. Заведохме я на кастрация, оперираха я и ни я върнаха за около 5 часа .... в 10 я оставихме, в 3 и нещо си я взехме. Беше леко замаяна в колата, отворихме за малко вратичката на клетката и веднага тръгна да излиза .. само дето, само с предните крачета, защото задните не можеше да ги мърда.  ooooh! Сложиха й резорбируеми конци, разрезът е малък - 3см, биха й антибиотик и противовъзпалително, предполагам и болкоуспокояващи. За резорбируемите конци ни взеха 6 лв.(тези явно не влизат в безплатната промоция) и за утрешните инжекции на антибиотик и протвовъзпалително платихме 11лв. Това за инфо на тези, които също биха се възползвали от промоцията.  Peace А то пък се оказа, че Белла била още разгонена ... ние мислехме, че не е - от седмица не мяучи  ooooh!

Вкъщи като отворихме клетката веднага тръгна да излиза, да ходи, да се катери, а така залиташе милата, че направо ....  #Crazy  Пада, удря се, пак става, пак пада ... та й направихме кошара от възглавници на леглото и стояхме до нея да я вардим. Пооправяше се с всеки изминал час, но накрая като я пуснахме да си ходи свободно, се завря под спалнята ..  Shocked И сега стои там, сложили сме й храна наблизо, вода също има, но нищо не е пожелала досега да близне. Както и шевовете .. не ги е пипала. От време на време заспива, но после се буди още по-напориста и иска да се разхожда ...  ooooh!  Shocked
Сега съм я оставила на грижите на приятеля ми и семейството му, надявам се през нощта всичко да е наред. Утре пак ще я видя, ще я водим на инжекции   Peace

Jerry F, какво се е случило с Янко?? Всичко наред ли е?  ooooh!   Успех на Мони утре, стискаме му палци, дано да е послушен и всичко да мине леко  Peace

# 137
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Много мъчно ми стана за Малчо. Sad Sad Мир на малката му душица.  Flowers Rose

Слагам ви нещо за утрешната ви сутрешна гимнастика.
Скрит текст:

# 138
Bubbly, , радвам се за Белла  Heart Eyes Героиня.

Янко си е екстра. Нещо скърцат отношенията ни с ММ и мисли да се изнася с Янко. Щото видите ли, наречен бил на баща му Laughing Но да не го обръщам тук на Д и С Joy

Ние се стягаме за кастрация. От 8.30 сме

# 139
Jerry, и ние спорихме вчера при евентуална раздяла кой ще вземе Лъки  Laughing Според мен трябва да остане при майка си ахах

# 140
DreamComeTrue,трябва при нас да си останат. Какво ще прави един мъж за него - ето ти храна и това е, и за вода не се сещат Laughing

Готов е Мони вече Praynig Вече у нас, сложих го на земята в кошчето им за спане. Завит е добре. Ще го наблюдавам като тръгне да излиза от упойка. С две бирички претърпях рева в операционната. Мисля, че д-р Димо Димов му видя сметката на топките.

Този, който е отговорник на кастрацията на уличните котки не ми взе пари за кастрация, не му е и клъцнато ушето. Аз се набутвах да му дам пари, той каза само дарение да му дам. Давам 20 лв., а той не  - само 10 се полагало. Е, сега ще пия кафе с него Party Хубав мъж е де Embarassed

Сега  ще наблюдавам Мони да се събуди Praynig

# 141
Ужасно съжалявам за малкото рижо коте - сили на Нели!

Сани е кукла - и очичките, и нослето, и козинката, и цвета - всичко й е изпипано Heart Eyes

Off:
Скрит текст:
Този, който е отговорник на кастрацията на уличните котки не ми взе пари за кастрация, не му е и клъцнато ушето. Аз се набутвах да му дам пари, той каза само дарение да му дам. Давам 20 лв., а той не  - само 10 се полагало. Е, сега ще пия кафе с него Party Хубав мъж е де Embarassed
Скрит текст:
Да не е един висок, прошарен, версия на Владо Карамазов Mr. Green Laughing Laughing Живеех точно до клиниката преди някоя и друга година и хвърлях по едно оЧо на въпросния, ма ММ не ми дава да си взема гадже hahaha

# 142
  • София и Морето от време на време
Марципанче, ти па що го питаш??? Действай тайно  Laughing

# 143
Бях малка и наивна Laughing Сега пък Jerry го заела Laughing

# 144
Благодаря, момичета. Много ни е криво,че вече го няма. Трябвало е да го срещнем, да му помогнем, а то да ни покаже как такова малко създание може те обича и да ти се радва. Липсва ни и това, че не спи вече гушнат между нас. Толкова силно мъркаше, че се шегувахме с приятеля ми,че не ни оставя да спим. Такива са животните,показват ни как се обича истински. За съжаление много малко му се радвахме,само два месеца Cry

# 145
Само след кастрация не си хранете котките, само малко водичка може да им дадете. Също трябва да се пазаят да не скачат и да се качват на високо, да не им се отвори шева.

# 146
Много се радвам за Белличка, дано бързо да се възстановява. Също и за Монката, че вече няма топки Flutter

# 147
Много благодаря на всички момичета за подкрепата. Белла днес беше на инжекции, поразсърди ни се, че я водим пак, но там й биха инжекциите, премериха й температурата(нормална), видяха шевовете(и те чудесни, според доктора), въобще много сме доволни от тях. Свършиха си работата чудесно, всичко ни обясниха, каквото зависеше от тях е изпълнено на 100%   Peace С две ръце ЗА клиниката  Peace
Сега тя се възстановява, ходи си вече нормално, леко само изглежда, че внимава като скача(може би я боли), хапна днес (не чак толкова много, но поне яде, колкото й се ядеше  Heart Eyes ). Спокойни сме, защото щом това направи, значи е добре  Peace Иначе почива, свитичка, спинка си на закрито, миеше се дори за малко днес   Heart Eyes Ще се оправи скоро, сигурна съм!!!  Heart Eyes

Jerry F, много се притеснявам за Мони, всичко наред ли е? Как излезе от упойка, добре ли заздравява всичко? При доктор Димов в Бест вет ли го води все пак? Пиши да кажеш как е  Peace
Скрит текст:
Ако си била в Бест вет съм абсолютно съгласна за помощника на д-р Димов, един висок и с прошарена/побеляваща коса, мнооооого готин мъж  Laughing  Mr. Green  
Скрит текст:
Не, че и самият д-р Димов е за изхвърляне, нали  Mr. Green

Нели, бъдете силни, Малчо не би искал да страдате за него. Подкрепяйте се взаимно и щом болката поотшуми, вземете котенце, което да ви напомня за него. Няма да го замести, разбира се, но ще дадете обич на още една душичка, която се нуждае от нея и ще направите света по-хубаво място.
И в тази връзка, момичета, понеже ми е много емоционално покрай всичко, което се случва с нашите любимци - без вас, без хората, които обичате животните и се грижите за тях, дарявате ги с обич и топлота, без вас този свят щеше да е място, на което аз лично не бих искала да живея! Вие го правите по-хубав, по-смислен и по-топъл! Благодаря ви от сърце!   bouquet  Peace За всичко Simple Smile

# 148
  • София
Цитат
И в тази връзка, момичета, понеже ми е много емоционално покрай всичко, което се случва с нашите любимци - без вас, без хората, които обичате животните и се грижите за тях, дарявате ги с обич и топлота, без вас този свят щеше да е място, на което аз лично не бих искала да живея! Вие го правите по-хубав, по-смислен и по-топъл! Благодаря ви от сърце!  bouquet  Peace За всичко Smile
Bubbly, подкрепям на 1000%!

# 149
Bubbly, всичко мина много добре. Благодаря ти за съчувствието Heart Eyes
Много по-лесно го преживя от Янко. Проблемът беше в излизането от упойката. Искаше да ходи ама не можеше горкият Grinning Накрая го гушнах в леглото при мен и спинка цял следобед. Сега вече си търчи, скача, бори се с Янко. При Янко кастрацията беше много тежка, 3 дни не можа да се оцефери Cry

Скрит текст:
Моята приятелка извика д-р Димо Димов в ЛТУ да дойде извън графика му, че той и там преподава. Много му благодарих, Е, готин си е, няма какво да се каже, а и е мой набор. Но за мен той е забранена територия. Бивш мъж е на моя много добра приятелка (същата). Пък и с големия му  син ми е добро приятелче. Голяма мъка с една дума smile3518

Янко пак бяга тази нощ. 5 часа обикалях. Той пак в мазето. Много ме е страх, на моя приятелка почина там котката, като беше изяла една отровна мишка. Но не мога да го удържа, той като фурия изчезва като се отвори вратата. А тавана и мазето са заключени с решетки, така че само той може да мине.

Последна редакция: чт, 04 дек 2014, 09:15 от Jerry F

Общи условия

Активация на акаунт