Любители на Котки Тема 90

• 56 379
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • Бургас
Здравейте момичета. Не съм писала до сега при вас, но се включвам с едно въпросче. Имам две котки, от които малката е сравнително новичка (от улицата съм ги прибрала и двете). Кастрирана е преди 3 месеца, но от около месец усещам, че от дупето и отново излиза неприятна миризма и я усетих като се гушкаше, отъркваше в мен, Иначе не тъпче като преди, не се "дупи" Simple Smile, но гледам, че мъжкия ми я обгрижва от време не време и я почиства там Simple Smile ( и той е кастриран). Тъй като ми малко трудно да я заведа при вета, който я кастрира, исках да ви питам - това нещо вторично ли е, или е възможно операцията да не е била напълно успешна....?

# 151
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Може просто да са запушени анални жлези, което няма никаква връзка с кастрацията. Може и сама да ги "изцедиш", но е по-добре да види вет, защото правят и промивки с нещо антибактериално. Peace

# 152
Момичета,здравейте!
Като не пиша често,съвсем не бях видяла новата тема!
При нас е адски студ и въобще не се налага да викаме котето - до парното е или върху рутера Mr. Green
Сутринта се събудихме с неприятен ''подарък'' - беше повърнала зеленикаво-жълтеникава маса...и днес следобед почти цели гранулки в жълт ''сос''.Иначе е добре,пие водичка,яде ...и тича след лазера.Сега спи.След второто повръщане не съм я видяла да хапва,но тя си заспа,както и аз.Храним я с Пурина Уан сюомга или Пърфет фит и досега не сме имали такива проблеми - предполагам е яла нещо ,дето не трябва и поне се надявам...

# 153
Да ви покажа най-хубавото и мъркаво коте в цял Пловдив - Моторчо. Казва се така защото бръмчи за щяло и нещяло, а освен това живее в едно място, където се поправят мотори за коли и камиони.

А това са двете братовчедки на Моторчо - Дивачка и Срамежливка

Снимките са от телефон от преди няколко дни.

# 154
  • София
Момичета, нещо взех да се притеснявам за моята зверкиня Мейзи....
по 2 пъти седмично взе да ми повръща...има по малко косми, другото е стомашен сок..или цели гранули..
Симба е далеч по-космат от нея и повръща веднъж на 3-4 м (но стабилно голямо 'саламче' от косми)
На Мейзи не й давам понастоящем храна за разграждане на косми или малц паста...  Confused
Вашите мацита колко често повръщат? Има ли причина за притеснение сега?

# 155
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
pantonov thumbsup страхотен е Моторчо, а и браТчетките си ги бива. Heart Eyes
Телефонът ти също, щом прави такива хубави снимки. Laughing Изпросвам си едно погалване на Мъро от мен, ако е възможно. Blush

Момичета с повръщащи котета, наблюдавайте си писанчетата известно време. Ако е случайно, предизвикано от нещо прилапано набързо и без вие да разберете, не е толкова тревожно, освен ако нещото не е токсично. Ако е системно, ви препоръчвам да заведете котето на вет и да му се направи преглед и кръвни изследвания. Моят Силвестър редовно повръщаше, като в повечето случаи преди това беше добре напасал се с хлорофитума. Мислех, че така се чисти от космите, защото намирах такива в повърнатото. А той не е дългокосмест. Чак след като му откриха бъбречната недостатъчност, моя съседка, сестра в хемодиализа, ми обясни, че болните с ХБН повръщат. Нещо, което не можело да се преработи през увредените бъбреци се изливало обратно в стомаха и предизвиквало повръщането, с което го изхвърляли. Моля учените медицински лица да ми простят лаишкото обяснение  Embarassed. Факт е, че точно този стомашен сок е предимно жълтеникав. Откакто давам на Сисо хидратина и лекарството за улавяне на фосфатите, повръщанията са вече веднъж на 2-3 дни. Иначе си бяха ежедневни, та дори двойни на ден. И не ви го казвам за да се плашите, а за да наблюдавате и съответно да водите на вет.  Peace Дано не е нещо сериозно.  fingerscrossed

# 156
Дано...днес 3 пъти повърна.Иначе да се е случвало 2 пъти от както е при нас.Ще й измия чинийките,дано да е нещо оттам

# 157
И моите редовно повръщат особено Шомбата, която се намахва да не ги го изяде някой друг и после го повръща цяло. Не мисля че е притеснително, ако си има апетит и си е жизнена не мисля, че е проблем.

# 158
  • София
Момичета, търся коте (предпочитаме да е малко) за дъщеря си. Ще го правим германче и от това идва трудността. Ще си идва по празниците и котето трябва да е започнало подготовка за чужбина, защото няма как да се ваксинира, чипира и т.н. за толкова кратко време. Ще летят на 5 януари. Някакви идеи?

# 159
Днес е добре - играе,яде,гали се..пихме водичка.Държим вратите затворени и горкото,нали пие само от чешмата в банята,артисва.Та като се присетя току си я взимам - пие водичка,прибирам я и пак в хола.
Било май нещо в паницата - тя не си дояжда понякога консервите и ги оставям още един ден,ама явно нещо този път се е объркало.
Гоним лазера сега - издава един изключително смешен звук,като делфинче  Laughing и сме го опреличили на ''о боже,о боже,о боже!!'''

# 160
  • Варна
Момичета, търся коте (предпочитаме да е малко) за дъщеря си. Ще го правим германче и от това идва трудността. Ще си идва по празниците и котето трябва да е започнало подготовка за чужбина, защото няма как да се ваксинира, чипира и т.н. за толкова кратко време. Ще летят на 5 януари. Някакви идеи?
Те котилата по това време са поотраснали, май.  Crazy

Тюх, че не беше по-рано, щях да предложа Мага, защото знам, че ще отиде при отговорни хора. Че и международен паспорт има, чип, кастрирана, абе пей сърце. Да си живее без стрес от Мила, че милото все на прибежки го кара. Но така или иначе свикнахме вече и една раздяла ще е много трудна. Hug

Освен по организациите, някое хайванче със започнати процедури по изпращане в чужбина.

# 161
  • виртуално

осиновителските акции в PETS&U
тази събота-неделя ще има три котета

https://www.facebook.com/petsandyou.bg/photos/a.548142611925171. … ype=1&theater

# 162
  • Be realistic - plan for a miracle.
Тия три сладки муцунки ги гледам от миналия ден Simple Smile И издавам нечленоразделни звуци. Няма такива сладкишчета!

# 163
  • София и Морето от време на време
Танче, нашата красавица бих ти предложила - знам, че ще е в добри ръце. Абе направо ти я предлагам, ама с половин уста ... Хич не ми се разделя с нея, ама от снощи пак ме сърбят очичките леко.
Но няма нищо - нито ваксини (знаеш мнението ми), нито чипове и т.н. неща, които изискват.

И да не съм само с писане ето и една снимка:

Ей така спи една спокойна и доволна малка котка.

П.П. Олеее, тоя Силк е разкошееен!

# 164
  • София
Тина, точно ваксините и паспорта са важни. Иначе веднага бих награбила любимеца на мъжа ми Моторчо. Но няма как да се изпълнят куп изисквания за 1 месец. Доколкото си спомням билетите им за връщане са за 5-ти януари. А този път пътуват с Луфтханза и е възможно да пренесат животно. Когато пътуват с нискотарифна компания, това не е възможно.

И аз се загледах в Силк.  Laughing Обаче никъде не споменават за ваксини, а обикновено при наличие ги споменават.

Стейси, то е ясно, че съвсем бебета няма, но "реколта" август - септември се намира.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт