Любители на Котки Тема 90

• 56 422
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
То май се правеше ваксина за бяс, която трябва да е 1 месец предварително. Сега май промениха изискванията за 2 ваксини. Иначе ако е 1, имате време до януари, паспорта се вади веднага.

# 166
  • София
Като сме на темата,да ви попитам,какво ви е мнението за ваксината против бяс Rolling Eyes

# 167
Здравейте  Simple Smile

Искам да попитам дали някой има опит как протича лечението на коте със счупен таз.
Една от котките днес е била блъсната от кола, става въпрос за малко котенце на 3-4 месеца, заведоха го на ветеринар и доктора е казал, че до 20 дни трябва да зарасне. Предписал е антибиотици, но не го е обездвижил с някаква превръзка или нещо подобно. Твърдял, че ще зарасне нормално, без да остане да се влачи долната част на тялото. Точно от това се ужасявам, да не остане така Confused Sad

Сблъсквали ли сте се с такъв случай? Дали да потърсим и второ мнение, на друг лекар?

# 168
  • Варна
AQUA, за всеки случай попитай още някой компетентен(ветеринар), освен този, но аз от собствен опит да кажа. Моята Мила е била със счупени задни крачета(счупен таз мисля е по-сериозно) и не е била гипсирана или обездвижена. И на мен ми беше чудно. Месец по-късно ми я дадоха-беше на крака. Само на рентг. снимка я заведохме. А на нея се вижда, че единият крак е зараснал накриво. Но според нашия ветеринар това няма да ѝ се отрази негативно. Засега е така. Пъргава беладжийка е.
Мисля, че ги оставят да се излекуват без обездвижване. Може би има някакво съпътстващо лечение за по-бързо зарастване.
Успех на котката.  Hug Една рентг. снимка би показала колко е тежко счупването. Важно е да се види и дали няма поражения на отделителните органи или нерв.

Последна редакция: сб, 06 дек 2014, 00:28 от Стейси Грей

# 169
AQUA, ако сега си влачи крачетата, задължително на друг доктор и то бързо. Ако нямате парички може да искате помощ от организация, няма да ви откажат. Може да се наложи операция, за да се възстанови, гаранции никога няма, но ако се забавите и шансовете намаляват.

# 170
Винаги е добре да се иска второ мнение и от друг ветеринар. Дано да се оправи душичката  Praynig звучи страшно...
Аз си харесах Плюш от горните сладури. А Моторчо е очарователен!!! Heart Eyes

# 171
Дано се оправи сладурчето Hug. Тази сутрин кастрираха котарака и сега чакаме да се обадят да отидем да го вземем. Притеснено ми е, надявам се да се възстанови бързо. Ето го и него:
Скрит текст:
  А тук със сладурана Лана
Скрит текст:

# 172
  • Be realistic - plan for a miracle.
Още една снимка за "изплакване" на очи от осиновителския уикенд в PETS&U Simple Smile

# 173
  • София
Още една снимка за "изплакване" на очи от осиновителския уикенд в PETS&U Simple Smile

много са сладки

това сме ние:

Последна редакция: сб, 06 дек 2014, 15:35 от lepi

# 174
AQUA, за всеки случай попитай още някой компетентен(ветеринар), освен този, но аз от собствен опит да кажа. Моята Мила е била със счупени задни крачета(счупен таз мисля е по-сериозно) и не е била гипсирана или обездвижена. И на мен ми беше чудно. Месец по-късно ми я дадоха-беше на крака. Само на рентг. снимка я заведохме. А на нея се вижда, че единият крак е зараснал накриво. Но според нашия ветеринар това няма да ѝ се отрази негативно. Засега е така. Пъргава беладжийка е.
Мисля, че ги оставят да се излекуват без обездвижване. Може би има някакво съпътстващо лечение за по-бързо зарастване.
Успех на котката.  Hug Една рентг. снимка би показала колко е тежко счупването. Важно е да се види и дали няма поражения на отделителните органи или нерв.
AQUA, ако сега си влачи крачетата, задължително на друг доктор и то бързо. Ако нямате парички може да искате помощ от организация, няма да ви откажат. Може да се наложи операция, за да се възстанови, гаранции никога няма, но ако се забавите и шансовете намаляват.
Благодаря ви много Simple Smile  bouquet
Има рентгенова снимка, за други поражения не е споменал доктора, твърдял че до 20 дни трябва да зарасне. Антибиотик и обезболяващи е предписал, купени са и му се дават на котето. Операция не може да се прави, защото е много малко. Иначе четох, че в случаи на счупен таз, много често се стига до операция, освен това дават по-дълъг период на обездвижване в клетка - около 6 седмици. В клетка стоят докато се възстановяват, за да се мърдат възможно най-малко, да не скачат и т.н., за да зарасне нормално.

Стейси Грей, а твоята котка във ветеринарна клиника ли е стояла този един месец? Понеже пишеш, че след месец са ти я дали.

Последна редакция: сб, 06 дек 2014, 19:41 от AQUА

# 175
Малко, колко да е малко, че да не може да се прави операция. Според мен е добре и друг доктор да каже, но щом си решила, че това е достатъчно.  Peace

# 176
Таня, ще вземеш ли някой от тримата разкошници???

Ужасно хубави са, аз осиновителските уикенди ги следя редовно - и заради котетата, и заради кученцата, всеки път съм готова да си нарамя чантата и да ходя да взимам някое, но само плакна очи, няма да ме огрее. ММ не иска животинка към момента, само като спомена се накостренджва и вади картата колко му е мъчно за Ити Confused Ми и на мен ми е мъчно, егати, ма другите мъничета не заслужават ли дом? Confused

# 177
  • Варна
AQUA, доколкото знам е била на домашно лечение моята котка. Тя тогава не беше още моята де. Просто я поисках от една организация, бях кандидат осиновител, но първо се погрижиха да я вдигнат на крак. 

Но всъщност си е доста сериозно счупването на таз. Ако се окаже, че травмата е коплексна, може да се стигне и до операция. Но дано ветеринарят е прав и гръбнакът и вътрешните органи са здрави.

Аз и такава котка имах-с травма на гръбнака, най-вероятно блъснат от кола. Но като е бил намерен и спасен от пътя, вече беше късно за операция-травмата е стара. И така си живееше-почти влачеше задната част, защото вървеше на два крака и половина. Отделителните функции не бяха засегнати, но след време се оказа, че има диафрагмална херния-най-вероятно от момента на травмата.

Таня, гложди ме да ти споделя резервен вариант, ако бях на ваше място. Mr. Green
Взимате Моторчо, обгрижвате го у вас и го подготвяте за път. Засичала съм често по организации да се координират хора и да си помагат, като придружават котки на път. И го пращате така на детето в чужбина.
Притеснява ме обаче дали Мъро няма да се нервира от съжителството с друга котка, а той трябва да бъде щаден. Hug

# 178
 newsm51 обожавам ги тези космати муцунки. Аз скоро изгубих моето беше на 13 г. Много ми липсва да гушкам пухкава и мъркаща топка, но сякаш не съм готова за това.

# 179
  • София
Eдва надвечер се чухме с дъщеря ми. Дотогава не можех нищо да предприема без нейно съгласие. Мъжът ми отиде до магазина, но котетата вече не са там. Дадоха ни телефон на момичето, при което са котетата, но май вече са си намерили стопани.

Стейси, точно това е проблема. Мъро едва ли ще го иска, а и не искам да го стресирам. Но дори и някое друго мъниче да намеря, пак ще има период, в който трябва да е у нас и не знам как ще се справим.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт