Любители на Котки Тема 90

• 56 966
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Защо ме търсиш, с храненето с хляб ще докараш на котето диабет, защото хляба си е огромно количество въглехидрати. И ако сега си спестяваш пари от храната, след време ще плащаш сто пъти повече за лечение. Вземи му пилешки фенери, или крака, или шийки, сърчица, воденички, или пък свински сърца, и му ги свари и му давай вместо уискаса. Аз винаги съм хранила моите котки със сурово месо, и никога, ама НИКОГА моя котка не е боледувала, винаги са расли здрави и силни. За мен е непознато котарак да получи запушване на уретрата, именно поради естественото хранене.Давам им също така и свински или телешки бъбреци, както и дробчета, но в никакъв случай не повече от веднъж на две седмици, понеже дробчетата съдържат много вит. А и може да се натровят от предозиране. Ако не смееш да му даваш сурово месо, сварявай му го. Ще видиш, че този вариант на хранене ще ти е много по-икономичен от всякакви сухи храни и паучове. Можеш да направиш така: в бурканчета по 250 грама натъпкваш суровото месо, затваряш ги и вариш 2 часа. Предимството е, че наведнъж приготвяш много порции и можеш да ги съхраняваш лесно. Все пак аз съм привърженик на храненето със  сурово месо, защото това е най-природния начин. Апропо, най-често давам свински или пилешки сърца, защото те съдържат много таурин, който е жизнено важен за котките. И така, ако решиш да храниш пиратЯ със сурово месо, като вземеш карантията, правиш я на порции и слагаш в полиетиленови пликчета и замразяваш. Така лесно ше вадиш само порцията за едно хранене, а не цялото месо. Дано съм ти била полезна!

# 61
  • София
Моят капризник не ще сурово Rolling Eyes
Това за дробчетата сериозно ли? #Crazy

# 62
  • София
Момичета, имам проблем с качването на снимки на нашия пухкавелко. Какъв трябваше да е размерът им? Не мога въобще да намеря помощната тема с инструкциите. #2gunfire Тоя форум стана толкова претрупан, че вече нищо не намирам в него освен темите, в които пиша #Crazy

# 63
  • София
Цитат
Това за дробчетата сериозно ли?

Да, абсолютно сериозно. И изобщо, винаги търся начин да събера инфо за всяко нещо, което предприемам. Интернет ми е безценен именно поради тази си страна. Встрани от темата, благодарение на него се сдобих с начин да се спася от кошмарния косопад, който меизмъчваше - но да не спамя, че бой по палците Mr. Green Изобщо, най-правилния подход е да се придържаме възможно най-близо до природата, до естественото! Въпреки напъните на човечеството да се изкара по-умно от милионите години еволюция, за което си плаща с болести, непознати до сега.

# 64
  • София
Здравейте,
Имам два мъжки котарака. Живеят заедно вече 8 години. И двамата са кастрирани. През всички тези години често се е случвало да си ръмжат и да се бият, но непоносимостта им един към друг не е траяла повече от ден-два.
Сега обаче вече 6 дни не могат да се понасят и трябва да ги държа разделени. Големият се страхува от малкия и поради това му ръмжи. Когато започне да ръмжи, малкият скача на бой и настъпва страхотна гоненица, бой до кръв и ужасно квичене.
Моля, ако сте имали такива проблеми, дайте някакъв съвет, за да могат отново да съжителстват, че положението си е направо мъка!

Здравей! За съжаление ние не се справихме с този проблем. До края на съжителството им живяха разделени в отделни стаи на един апартамент, т.е. 10 години бяхме регулировчици в собственото ни жилище. А случайните им срещи бяха ужасяващи! Sad  Единственият ми съвет е да ги оставиш още сега да се "разберат". Все единия ще надделее и другият ще се примири. Ако им разделите територията (различните стаи) с времето нещата стават все по-зле.

Радвам се, че отново виждам Фин в темата! Станал е голям и все по-хубав!  Heart Eyes

Аз също смятам, че трябва да ги оставиш сами да се "разберат". Би трябвало да има някаква причина след 8 г да започнат такава свада. Все пак не са малки и би трябвало да са сввикнали да живеят заедно. Thinking Наблюдавай ги за какво стават "побоищата".
В крайна сметка и ти можеш да им хвърлиш един "тупаник", та да разберат кон боб яде ли...Това, естествено в кръга на майтапа. Peace Аз бях с куче и котка, които откровенно се мразеха. И двамата бяха взети като големи. Пред мен не смееха да се скарат и стояха свободни, но като няма човек в къщи, ги затваряхме в различни стаи.

Защо ме търсиш , мисля че храносмилателната система на котките не е пригодена за хляб за нахранване. Peace Твърде "къса" е. Това, че го смесваш с друга храна за да се нахрани, разбирам. Имай предвид, че яденето на хляб няма да продължи дълго. Моята котка също обича хляб, защото не й се дава. Laughing
Не мисля, че може да "повредиш" котка давайки й хляб, просто сега това хапва. Щом го яде, значи-става.

# 65
  • София
Момичета, имам проблем с качването на снимки на нашия пухкавелко. Какъв трябваше да е размерът им? Не мога въобще да намеря помощната тема с инструкциите. #2gunfire Тоя форум стана толкова претрупан, че вече нищо не намирам в него освен темите, в които пиша #Crazy

Абсолютно съм съгласна с теб. Аз прикачвам в "прикачи.ком" и от там ги свалям тук. Ако искаш да опиташ:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76041.msg28781238#new

# 66
  • Be realistic - plan for a miracle.
Щом го яде, значи-става.

Котката на братовчед ми яде гумени ластичета. Ама много ги обича. Дали стават? Simple Smile

# 67
  • София
Разгеле, стана най-накрая. Ей го нашия хубавец:

Любими пози за спане:

Ефектът "зелени очи":

Не знам дали трябва да го причислим към рижковците или белчовците newsm78

# 68
  • София
Щом го яде, значи-става.

Котката на братовчед ми яде гумени ластичета. Ама много ги обича. Дали стават? Simple Smile

Joy Joy Joy Стават, я! Mr. Green hahaha
Как ги поглъща тоя калпазанин??? Вчера имаше останало козе мляко в къщи. След като Маци-Златина го помириса и се "възмути" го изпръсках със спринцовка в гърлото. Около 5 кубика. Е, няма такова задавяне, такова плюене, такива лиги. Mr. Green Rolling Eyes
Настойка от бяла чемерика да бях дала, по-щеше да го пие. А аз със свидност й заделих съвсем ммалко мляко, та и тя да пийне нещо истинско от коза "наточено". Mr. Green 

# 69
  • София
Още един сладък блондин в темата!  Heart Eyes

Би трябвало да има някаква причина след 8 г да започнат такава свада. Все пак не са малки и би трябвало да са сввикнали да живеят заедно. Thinking Наблюдавай ги за какво стават "побоищата".
Мога да кажа при моите каква беше причината. Мацо беше баткото, с около 1 година по-голям. Съответно диктуваше правилата. Виждаше се как Мъро отстъпва за всичко. Най-неприятното беше как уж го ближеше, Мъро се разтапяше от удоволствие и в момента, в който се отпуснеше от кеф, Мацо го захапваше за гушката, просто ей така, лекичко, колкото да покаже кой командва. По този начин съжителстваха 3-4 години. Ние си мислехме, че се разбират. В един момент Мъро се осъзна, че е станал по-силен и че могат да си разменят ролите. И започна "въргала".  Sad  Точно като в анимационен филм - една обща топка, която се търкаля и отвсякъде хвърчи козина.  Sad  Разделихме ги уж, за да се успокоят нещата, но не се получи. Всеки път срещите ставаха все по-страшни.  Sad Вече бяха не само врагове, но и всеки си имаше собствена територия, която бранеше. На никого не пожелавам да е в тази ситуация.  Sad

# 70
  • Варна
Направо си представям ожесточен бой на мъжкари!

Моите Мила и Маги поне не стигат до зверски бой. По-малката(тя всъщност вече изглежда по-едра) гледа да избяга, съскайки. Не че не замахва и тя с лапи да раздава шамари, но се страхува и отстъпва бързо.
Още от началото Мила не я прие и така си продължава. И кръв се е ляла, от драскотини по носа. В наше присъствие, някой ако им се скара, боят утихва в зародиш. Особено ако този някой съм аз и грабна вестник.  Mr. Green После пак, после пак... Гледаме да са с подрязани нокти и си играем на полицейска академия. #2gunfire
Ако няма никой вкъщи, Магито продължаваме да я държим в отделна стая.

# 71
  • София
Да, Таня. Именно и за това написах, че съм затваряла моите. Но все пак е малко странно след 8 години да се бият...тепърва. Но, какво ли не се случва. Общо взето се обединихме върху възможността да не се събират двете животни. Ама не мисля, че от това на Nadia 62 ] ще й "олекне" от това. За мен години наред беше ад. Дали съм ги затворила, дали няма да си отворят и изядат, абе..не е за разказване. Опазих ги...

mlv, много сладко твоето.  bouquet Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Снимки, че и ние не сме добре.
Скрит текст:
на любимото напоследък място.
Скрит текст:

# 72
  • София
Майя, не знаех, че и ти си живяла с две скарани котки.  Grinning И втората ли е била женска?

Иначе си мисля, че поне при мъжките въпросът опира до надмощие. Независимо колко време преди това са живели мирно и сговорно. То си им е в природата. Така и не знам дали "Укротителят на котки" е показвал какво може да се направи в такива случаи. Винаги се говори за начини, с които да се сближат две непознати котки, но това някак не може да се прилага при скарани след дълго съжителство "съквартиранти".  Laughing

Hug  за Маци!

Последна редакция: нд, 30 ное 2014, 01:15 от Тaня67

# 73
  • София
Майа, не знаех, че и ти си живяла с две скарани котки.  Grinning И втората ли е била женска?

Иначе си мисля, че поне при мъжките въпросът опира до надмощие. Независимо колко време преди това са живели мирно и сговорно. То си им е в природата. Така и не знам дали "Укротителят на котки" е показвал какво може да се направи в такива случаи. Винаги се говори за начини, с които да се сближат две непознати котки, но това някак не може да се прилага при скарани след дълго съжителство "съквартиранти".  Laughing

Hug  за Маци!

Майя съм. Wink

Taня, писах, че живях с една женска котка (Маци) и едно мъжко куче. Peace Както писах, не се обичаха, а и ги взехме относително големи. Peace  На кучето бях дала снимки...
То и 2 женски да са пак ще иска някоя да има надмощие. По тази причина не взех на Маци-Златина втора котка.  bouquet

# 74
  • София
Извинявай, "й"-то го запомних, но другата буква сбърках.  Blush  Сега се сетих, че си показвала и кучето.  Grinning

И аз поради същата причина не се решавам на втора котка.  Grinning Най-лошото е, че доскоро наивно вярвах, че ако се вземат две котета от едно котило ще има вечно разбирателство. Но преди време в темата се появи жена, която се опитваше да сдобри брат и сестра, скарали се на зрели години. Котешка му работа!  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт