Перилни препарати и омекотители - 27

• 61 848
  • 724
  •   1
Отговори
# 285
Изпаранията от пране са наистина вредни за дишане. По-добре сушете в банята, защото в детска стая или хол си просите здравословни проблеми (за децата най-вече).  Peace
ба  маааму ... къв проблем има  newsm78

# 286
  • Русе
И на мен ми е мъка сушенето през зимата. Живеем в къща, строена в началото на 60-те години, стаите високи над 3 метра, бетон отвсякъде и студ голям. Топлим се с 2 климатика. В банята е абсурд да простирам, първо, защото няма място и второ - неотопляема е, на външна стена и влагата там е най-голяма. Основно простирам на сушилник в трапезарията, която е сложен точно срещу климатика. Ден и половина им трябва на дрехите, за да изсъхнат.
Докато живеехме в Русе, сушилника буквално беше до леглото ми - нищо ми няма, на децата също. И влагоуловител на Церезит имахме. Докато му свърши таблетката беше събрал само половин контейнер течност, а в същото време прозорците течаха от конденз.
В това време навън изнасям понякога на едната тераса само ако има вятър. На едната тераса прането ми се вмирисва на въглища, а на другата на скара(живеем срещу ресторант и кебапчийница).
Поръчала съм на Дядо Коледа да ми донесе от Германия сушилня втора ръка и я очаквам с нетърпение Laughing

Последна редакция: пт, 05 дек 2014, 21:53 от viki_1974

# 287
изпрах дебелите якета. сега са на сушилника. като напусна стаята включвам влагоуловителя да им създаде изкуствен вятър.  на сутринта и дрехите са сухи, и влагата в стаята я няма.  Laughing

# 288
Аз също простирам на сушилник и гледам дрехите да са колкото се може по- близо до радиатор или ако сте с климатик, под струята на климатика.Но и аз простирам през ред, да има повече разстояние между дрехите да съхнат по бързо и ги обръщам от време на време. На другия ден са сухи.  Колко е полезно или вредно простирането вкъщи не знам, но и аз мярнах някаква статия в интернет, че е вредно. Например синът ми кашляше доста, в последния един месец, сега спи от 4 дни при майка ми и почти не кашля, та трябва да има някаква връзка...

# 289
аз пък като отида до София или Пловдив и кашлям , но като съм си у дома - не. в София съм с изпрани и сухи дрехи, а у дома съхнат изпраните дрехи. можи би има връзка , ама е в ущърб на Софето  Laughing

# 290
Момичета и момчета - другата седмица ще ходя до Австрия и Унгария. Моля дайте съвет какви прахове да си взема от там? Какви са подходящите цени?

По принцип пазарувам гръцки Ариел колор и уайт и съм изключително доволна, но не съм запозната как са нещата с марката в Австрия и Унгария.

# 291
От три години ползвам Персил от Австрия, много съм доволна, това което се продава тук не е същото.

# 292
Пера често и по малко пране / винаги до 2-3кг/ -терасата ми е малка -остъклена - изсъхват чаршафите там за 2 дена например . Ако искам нещо за по -бързо на радиаторите на парното . В стаите ми температурата не пада под 20 градуса / че  и горе е  -децата са винаги по къс ръкав в къщи. Проблеми с влага нямам ./ В Бургас е различно разбира се/ . Тези дни е дъждовно и сега в петък и събота пера спално бельо /чаршафи и олекотени завивки и т.н / -ще ги изсуша на радиаторите на парното / не ползвам сушилник -апартамента ни е малък /но не съм и имала нужда от него / .Пера на 600-700 оборота и зимата пускам допълнителна центруфуга на макс / при мен е 1000оборота/ .
 Тези дни си купих нова торба прах Тема за цветно и странното е ,че ухае по -хубаво и силно. Оставам си на Тема май засега Grinning  / И Спот за петната /справя се с успех/ /.
   Този прах Изи не го откривам в магазините в които пазарувам ,не ми се ходи 2-3км да търся прах . Ако го видя някъде бих го пробвала.
   Изпарения от сушене на дрехи не усещам / първо си излизат почти сухи и второ то у нас има нужда от овлажняване на въздуха./

# 293
Щом си доволна и нямаш проблеми с Тема, какво по-хубаво.

Прах Изи, ако много държиш, можеш да го поръчаш и онлайн, но трябва да видиш дали няма да се оскъпи много с доставката, въпреки че е доста лек.

# 294
Не съм се разхождала много по магазини ,може да обиколя и да намеря. 
 Интересното е ,че сега прането ми ухае по -хубаво и по -силно /не много -точно както искам/.
  След изваждане от пералнята е меко все едно е прано с омекотител / при нас водата е може би от най -твърдите и варовити/ .
  В началото / пролетта / като си купих за пръв път Бинго бебе беше по- различно и ми харесваше повече и като аромат. Сега смениха опаковката и май и нещо в него. Но си пере добре за цената. / С турски прахове не бях прала може би повече от 15г ./
  Днес потърсих Бочко ,но нямаше и затова си взех Тема.

# 295
Аз пък не мога да си обясня, защо метнати върху радиатор дрехи да са вредни? newsm78
Нали и без това се препоръчва да се слага съд с вода на радиатора, защото той изсушава въздуха...и метнатите дрехи правят точно това-овлажняват въздуха.
Не мятам всичко, по два потника, като изсъхнат, някои гащи на малчо и така...
На климатика за ден-два са готови...
Не кашля детето, не наблюдавам проблеми от това, че има два чорапа на радиатора в стаята...

Та защо, моля, е вредно ?
Нито става пара като в банята при къпане...

# 296
Аз пък не мога да си обясня, защо метнати върху радиатор дрехи да са вредни? newsm78
Нали и без това се препоръчва да се слага съд с вода на радиатора, защото той изсушава въздуха...и метнатите дрехи правят точно това-овлажняват въздуха.
Не кашля детето, не наблюдавам проблеми от това, че има два чорапа на радиатора в стаята...

Може би имаха в предвид, че изпаренията от самия перилен препарат са вредни. Поне аз така си го обяснявам, иначе и на мен ми е странно.

# 297
  • в огледалото на живота

Може би имаха в предвид, че изпаренията от самия перилен препарат са вредни. Поне аз така си го обяснявам, иначе и на мен ми е странно.
Нещо подобно.... Simple Smile
http://www.comfort.bg/bg/interesno/view/2398.html

# 298
Ами има логика известна в статията..за отделяне на субстанции от праха и омекотителя..ама чак пък отрови да се отделят...малко ми е пресилено..

Но там се говори за много влага и прекомерно количество влага, а мисля, че не се отделя чаак толкова много влага..Аз центрофугирам на 1000 оборота и дрехите са почти сухи..
А Сано максима сензитив, с който пера детските дрехи, почти не мирише.. Rolling Eyes

Отдавна се каня да купя влагомер, за да се засека, но не намерих последно като търсих...пак ще потърся, че ми е хипер интересно каква е влажността в стаята и колко се повишава с пране.. Thinking

# 299
При положение ,че дрехите са сухи / двойна центрофуга / не виждам изпарения . Те не са мокри и капещи и ако в самото помещение няма кондендз / това е при липса или лоша изолация и алуминиева дограма./

Скрит текст:
Вчера бях на гости у роднини и имат страшна влага в кухнята../
   В къщи изсъхват за часове -например вечер изпирам дрехите на сина ми ,слагам ги на радиотора на парното и до сутринта вече ги прибирам . Чорапи и бельо за няма час са сухи. Ама ние сме свикнали на тропически температури и радиаторите в студени дни почти парят .
  У моя приятелка в София дрехите не съхнеха въобще - висят си на сушилника в кухнята / в нея съответно беше някаква влага като в пещера /капеше вода от тавана до прозорците / , пералнята й е 500-600 оборота ,прането полумокро . Изпарения не видях. Те биха се получили когато се сложи мокра дреха на прекалено топъл радиатор например -или ако искате да ги изсушите с ютия.
  От петък започвам да пера спално бельо и днес наистина забелязах ,че олекотената завивка си е такава каквато беше снощи , един плик пък е сух откъм страната към вътрешният прозорец . Съхненето зависи и от материята ,ако е чист памук е най-трудно . Изкуствените материи излизат направо сухи от пералнята и то само на 600 оборота / на толкова пера /.
   Това ,че мнението то не винаги е постулат за всички.

Общи условия

Активация на акаунт