Коледа 2014 - тема 2

  • 82 721
  • 760
  •   1
Отговори
# 720
  • Мнения: 12
Здравейте момичета,

разглеждам си аз вашите страхотни творения и им се наслаждавам, но ме разсейва една реклама, която се появява в дясно на един кекс звезда Simple Smile много е привлекателен. Някой знае ли откъде се купува тази форма за кекс звезда. Извинявам се, сигурно въпроса ми не е подходящ за тази тема, но ако можете да ми съдействате ще съм благодарна Simple Smile 


Vlez v bloga na da-sgotvim-s tilliq.com,ot tam vzeh ideqt.

# 721
  • Мнения: 3 020
Момичета, моля, които са правили бързите линцери на Наталина или ако Наталина чете  Grinning, да пишете много ли са ронливи - изчаках да изстинат, пекох ги сравнително малко /10 мин. на 150 с вентилатор - тоест не са препечени/, но като ги хапваме, буквално се ронят в ръцете и устата, а за слепяване и дума да не става. Опитах с марципан, те се чупят  ooooh!

# 722
  • Мнения: 904
Аз пък за меденките  съжалявам ,че сложих ябълка
станаха ми някак прекалено меки. Обичаме ги по твърдички. Абе, вкусове всякакви
 Laughing

# 723
  • насън...
  • Мнения: 234
Момичета, моля, които са правили бързите линцери на Наталина или ако Наталина чете  Grinning, да пишете много ли са ронливи - изчаках да изстинат, пекох ги сравнително малко /10 мин. на 150 с вентилатор - тоест не са препечени/, но като ги хапваме, буквално се ронят в ръцете и устата, а за слепяване и дума да не става. Опитах с марципан, те се чупят  ooooh!

такива са и моите, споко...от токова много масло, пък и стават доста тежички, като едновремешните масленки, дето ги продаваха в сладкарниците за по 15 стинки...дъртите кучета, като мен, ще се сетят... Mr. Green но би трябвало да могат да ти се слепват....да не си ги направила мнг тънки?
ох, напоследък показвате толкова много и красиви, и апетитни неща, че вече им загубих дирята...супер сте... Hug

# 724
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 791
Здравейте момичета! Hug

Сега се връщам от работа и виждам, че има доста въпроси.

За бързите линцери - работи се със студеното тесто - отрязвате малко от тестото, набрашнявате плота и тестото отгоре и започвате да разточвате - тестото е твърдо, но поддава. Другото нещо е дебелината на линцерите - 0,5 - 0,7 см. пекат се до порозовяване на краищата дори да ви се струва, че са още меки - изваждайте от фурната. Тази година измесих 6 дози от тях и няма и една счупена. Нещо в технологията бъркате. Те точно заради по-голямото количество масло са по-крехки, но и затова бързо поемат влажността от сладкото и са готови почти веднага за консумация. Не знам защо така ви се ронят.  newsm78

tinki_15, много хубави неща си показала! Heart Eyes

# 725
  • Мнения: 3 020
Ами честно казано, май моите са доста по-тънки, може би не повече от 0,5 см. Сигурно заради това така се чупят и ронят, иначе за печенето съм сигурна, че е идеално.
Изядохме половината, другите сложих поотделно в една кутия... Това, защото направих няколко дози  Simple Smile Ако останат до няколко дни  Grinning, пак ще пробвам да ги слепя.
Утре е ред на меденките, че днес не успях. После рохличките, че все положителни мнения и човек не може да ги подмине ей така.  Grinning

# 726
  • Бургас
  • Мнения: 687
Това пък са моите линцери
Скрит текст:
Мен ме притеснява, че са много дебели.
Това са рохличките
Скрит текст:
[/spoile]
Много са вкусни Blush

# 727
  • София
  • Мнения: 2 995
Рохличките правили ли сте ги в друга форма, или всички ги правите като лунички?

# 728
  • Бургас
  • Мнения: 5 798
Аз пак с питане - линцерите дали мога да ги слепя с шипков мармалад (домашен, като от едно време) или не е добра идея Rolling Eyes Че друг мармалад нямам, а само някое друго бурканче сладко от ягоди, праскови, бели череши - всички с цели плодове или парчета. Да знам дали трябва да купувам направо някое друго с хомогенна структура, каквито виждам, че се слепват Thinking

# 729
  • В една слънчева къща...
  • Мнения: 774
Аз имам домашни ягодово и от боровинки. Ще пасирам и ще слепвам с някое, а може и микс да направя.
Направих капучиновите звезди. Обаче изрязах прозорче на горната сладка, като при ленцерите и мисля, че се получи много красиво.
Меденките и аз ги обичам твърдички и още се чудя дали да сложа ябълка Simple Smile
Останаха ми напуканите и баклавата, както и да сглобя къщичката.

# 730
  • България
  • Мнения: 491
Добро утро група!Пека си аз сладки от 4.30ч хаха ухае ми на канела шоколад и ванилия.Имам лек проблем с ваниловите кравайчета,тестото ми се рони след като го извадих от фризера/там стоя около час/.Какво да направя за да се получи?

# 731
  • Мнения: 14 955
Моля, дайте ми линк за капучиновите сладки. Търсих на много места, но не открих. Благодаря предварително на отзовалите се. Хубав ден.

# 732
# 733
  • Sofia
  • Мнения: 4 824
Добро утро група!Пека си аз сладки от 4.30ч хаха ухае ми на канела шоколад и ванилия.Имам лек проблем с ваниловите кравайчета,тестото ми се рони след като го извадих от фризера/там стоя около час/.Какво да направя за да се получи?

Сигурно ти е късно вече, но все пак да дам съвет:
Ако тестото ти е било ок при замесването, просто изчакай да се отпусне.
Аз си късам парче и го мачкам в дланите, за да отпусне по-бързо.

Ако обаче тестото още при замесването се е ронело, сложи още един жълтък.

# 734
  • Русе
  • Мнения: 2 224
Това са шоколадови звезди с капучино, ако тях издирваш. Аз още им се чудя,не съм ги правила досега.
http://www.bg-mamma.com/url.php?u=aHR0cDovL2xhc3JlY2V0YXNkZWdhYn … zI21zZzI2OTU0NTIz
И аз започнах със сладките, не правя от рано,защото ми е проблем къде да ги държа.Направих засега линцери и меденки. Линцерите ми са слепени с домашно сладко от ягоди,а меденките, понеже също ги слепвам със сладко от ягоди и праскови. Част от меденките слепих снощи и днес вече са поомекнали и не знам как ще ги украсявам.



Извинявам се,но късно видях че Mitonela е дала линк за сладките!  Peace

Последна редакция: пт, 19 дек 2014, 21:37 от *sve*

Общи условия

Активация на акаунт