Коледа 2014 - тема 2

  • 82 729
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
  • София
  • Мнения: 12 220
Здравейте дами. Коледата наближава и приготовленията са във вихъра си. Някои сигурно са и готови. Имам едно питане. Миналата година си купих и правих в тавичка ванилените кравайчета на Наталина. Станаха чудесни. Тази вечер или утре е техен ред. Обаче....съм забравила... Embarassed във формичките като ги правя дали трябва тестото да престоява. Спомням си, че го мазах със шпатулката по тавата, ама престояваше ли. Явно трябва да е меко да се маже но...Моля ви, посъветвайте ме как да ги направя. Иначе са превъзходни.  Grinning
Тестото ти престоява определеното време в хладилник. После ги оформяш и веднага във фурната.

Купих си марципан на блокче с шоколадово покритие.От  Т-маркет, ако някой търси. И аз като една дама,по-назад в темата, го взех, защото го споменавате, без да знам за какво ми е  Mr. Green Еми да ви кажа...изядох го, няма за сладки вече  Joy

П.п. Влезнах да кажа, че има в Т-маркет марципан   Peace
Понеже и аз го изядох се принудих да си направя сама..... - 300 г. Замразих го във фризера за някой е друг сладкиш.  Simple Smile

# 691
  • Sofiа
  • Мнения: 3 300
Здравейте дами. Коледата наближава и приготовленията са във вихъра си. Някои сигурно са и готови. Имам едно питане. Миналата година си купих и правих в тавичка ванилените кравайчета на Наталина. Станаха чудесни. Тази вечер или утре е техен ред. Обаче....съм забравила... Embarassed във формичките като ги правя дали трябва тестото да престоява. Спомням си, че го мазах със шпатулката по тавата, ама престояваше ли. Явно трябва да е меко да се маже но...Моля ви, посъветвайте ме как да ги направя. Иначе са превъзходни.  Grinning
Чела съм някъде в темата изказване на Джема, че ги прави веднага, когато се използва тавата с формичките. Даже имаше линк с клипче как се нанася  Wink
От всичко това заключих, че когато е с формичките не се слага в хладилник да стяга. Това важи само когато си нямаш формички и трябва да се оформят ръка  Confused

# 692
  • София
  • Мнения: 1 546
Valery, благодаря ти. И аз го гледах миналата година и точно затова си купих и формичката, че ми се стори по лесно. Flutter

# 693
  • Мнения: 6 031
Мимии, шприцованите соленки с парено тесто ли са? Ако не са с парено тесто - би ли споделила рецепта?  Simple Smile
Всичко изглежда чудесно!
Точно с парено тесто са+сиренце.  Hug
Благодаря на всички!

# 694
  • където мечтите се сбъдват
  • Мнения: 790
Да се отчета и аз какво свърших дотук:
-линцери-предстои слепване
-меденки на Джема-правих 3 пъти,предстои украсяване
-мини щолени
-рохлички-любимите ми сладки  Heart Eyes
-капучинови звездички-следващата година няма да ползвам марципан
-АКК-отлежава
-изпекох частите за две сравнително големи медени къщички-предстои украсяване и слепване
Искам да направя и едни соленки,чиято рецепта Краси беше пуснала тук.И за друго няма да имам сили,въпреки,че имам желание  Mr. Green

# 695
  • Мнения: 661
Здравейте !
Мнооого по-напред в темата бях помолила  за инфо от къде мога да купя кътъри за къщичка !
Благодаря на всички , които се включиха с идеи и съвет !
Купих от "Хтитрини" в Люлин - пластмасови форми , но е доста голяма къщичката и ще трябва все-пак да режа от страниците .
Не съм ги използвала още , в смисъл - даже не съм омесила тестото , но днес вече им излиза реда .

За да е по-смислен този пост , мога да споделя , че в тестото за меденките добавям какао , за да станат по-кафеви . Това има смисъл , когато ще се украсяват с бял айсинг или ще има върху тях само ефирна рисунка без цветен фон отдолу . Работя с рецептата на Джема , но разточвам доста тънко - стават като бисквитки , хрупкави са , без да са прекалено твърди - стават за ядене веднага .

Ето малка част от миналогодишните ми меденки (само дано се отвори линка , уж съм направила албума публичен , ама да видим!) :
https://www.facebook.com/antoniaan.petrova/media_set?set=a.57704 … 891035&type=3

# 696
  • Мнения: 3 451
Линцеровите сладки са слепени

# 697
  • Мнения: 27
Здравейте момичета,

разглеждам си аз вашите страхотни творения и им се наслаждавам, но ме разсейва една реклама, която се появява в дясно на един кекс звезда Simple Smile много е привлекателен. Някой знае ли откъде се купува тази форма за кекс звезда. Извинявам се, сигурно въпроса ми не е подходящ за тази тема, но ако можете да ми съдействате ще съм благодарна Simple Smile 

# 698
  • Мнения: 659
Ето за ради всички тези красоти, които показвате, тази година не мога да се спра! ooooh!
Чак си мислех дали нещо не съм мръднала.... Вчера правих меденките на Джема, че тези на Джули дъщеря ми е преполавила. Много съм впечатлена от лесната работа с ткестото. Пак ще ги правя догодина!

Имам сега един съществен проблем. Писах, че правих лимоновите напукани сладки. Не се напукаха и останаха сухи. Не са лоши на вкус, но не мога да кажа, че са върха. Чуденката е дали да не ги слепя две по две с нещо. Пробвах да издълбая малко с остър нож - не става - чупят се. С какво мислите ще е добре да се слепят - мармалад (какъв), маслен крем, друг крем? Не ми се ще да ги хвърлям, все пак. Благодаря!

# 699
  • Плевен
  • Мнения: 23
Здравейте майсторки! Възхищавам ви се и аз и вдъхновена пак от вас направих меденките на Джема и кравайчетата на Наталина за сега. Довечера ще украсявам меденките и имам въпрос към вас. Преди време си купих от Лидъл едно сетче за украсяване, мисля че е силиконово, отпред с два три вида накрайници. Според вас дали ще е възможно разтопения шоколад  или айсинга да ги  изсипя в това нещо  и с него да украсявам. Досега с айсинг не съм работила и ще ми е сефте. А бе изобщо хич ме няма в сладкарството, гледам ви и се уча.Благодаря ви предварително!

# 700
  • Мнения: X
Здравейте момичета,

разглеждам си аз вашите страхотни творения и им се наслаждавам, но ме разсейва една реклама, която се появява в дясно на един кекс звезда Simple Smile много е привлекателен. Някой знае ли откъде се купува тази форма за кекс звезда. Извинявам се, сигурно въпроса ми не е подходящ за тази тема, но ако можете да ми съдействате ще съм благодарна Simple Smile  
Моята съм я купувала от "Щъркелите", но преди 2-3 години...не знам дали още имат.
http://2styrkela.com/forma-za-keks-star-636368.html
на сайта им излиза, че я има

# 701
  • Мнения: 1 265
Здравейте, имам нужда от Вашия съвет за "сладка къщичка" по рецепта на Веселия готвач

след изпичането на тестото......стана тоооолкова твърдо - като камък. Четох тук че се слага в кутията парче ябълка ?!?!
С това дали ще омекнат изпечените платки за къщичката ако ги сложа в кутия и после след няколко дни да я сглобявам  newsm78
Благодаря предварително на всички отзовали се   bouquet

# 702
  • Мнения: 249
И аз така - крада идейки от тук.
Факт е, че човек много може да научи от вас - големи майсторки сте! Евала!
За друга формичка звезда мисля става дума. И на мен от дясно ми излиза постоянно една реклама на Dr. Оtker.
След известно търсене, попаднах на това:
http://www.pazaruvai-lesno.bg/view_product.php?pid=82631#tab_content_1
Но честно казано ми се струва малка тази форма - 7,5 см на 22 см???

# 703
  • Мнения: 804
Ох, и моите меденки станаха твърди като камък и не омекват, мамка му.  Яко се изложих........

# 704
  • Мнения: 1 265
Ох, и моите меденки станаха твърди като камък и не омекват, мамка му.  Яко се изложих........

АЗ ПРАВИХ ПЪЛНЕНИ МЕДЕНКИ... издълбах ги и трохите смесих с масло и смлени бадеми и после слепвах по две топчетата; но с къщичката ....?!?!
Сложих в кутия платките  и резени ябълка вътре....пък ще видиме

Общи условия

Активация на акаунт