Коледа 2014 - тема 2

• 82 747
  • 760
  •   1
Отговори
# 675
 http://prikachi.com/images.php?images/542/7789542i.png

http://prikachi.com/images.php?images/541/7789541c.png
http://prikachi.com/images.php?images/540/7789540s.png
Меденките са по рецепта на Джули от Наталина  и са украсени с айсинг с найлоново пликче, лично на мен ми е доста лесно по този начин  Simple Smile
Ванилените кравайчета са пак по рецепта на Наталина .
Всичко се получи страхотно , поздрави за хубавите рецепти.  bouquet
 П.С. Нещо не се справям с качването на снимки с пост , затова ви ги пуснах на линк.

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 16:24 от mariqpb

# 676
Bad благодаря ще опиам Peace
Аз колкото и да съм гледала не мога да направя свястно хартиено пликче и ползвам найлонка с "ципче"
Мими, каква е рецептата на бисквитките с парченца шоколад?
Джемма, честит имен ден на сина ти. Да е жив и здрав и да те слуша Laughing

# 677
  • Бургас
Бихте ли предложили рецепта за соленки или солени бисквитки с извара, които биха издържали около седмица? Благодаря.

# 678
...
Мими, каква е рецептата на бисквитките с парченца шоколад?

Джемма, честит имен ден на сина ти. Да е жив и здрав и да те слуша Laughing

Ето рецептата: http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … %B0%D0%B4-cookies
Аз със сигурност съм я записала от този форум, но не я намерих сега.

Джема и от мен честит имен ден на сина ти!   bouquet

# 679
  • София
От вчера 3 Лидл-а обиколих - портокаловите корички са свършили и няма да зареждат. Някой да е купувал наскоро от някъде?

# 680
  • В светлината на слънцето
Прекрасни неща сте сътворили всички!    bouquet
Джемма, честит ти именик! Да е жив и здрав.  Hug

# 681
Мимии, шприцованите соленки с парено тесто ли са? Ако не са с парено тесто - би ли споделила рецепта?  Simple Smile
Всичко изглежда чудесно!

# 682
  • Балчик
Благодаря на всички.  bouquet

# 683
  • София
Джемма, честит ви празник и понеже и аз съм именичка днес.. реших да направя тези прословути рохлички ей така да има нещо за почерпка вкъщи.. На вид не ги докарах изобщо, не мислех, че се надуват леко и съответно станаха "гигантски"  Joy Веднаха след като ги извадих реших да изхлузя хартията за печене от тавичката, че да не вземат да ми изгорят отдолу и половината ги счупих Simple Smile Но! На вкус са невероятни и следващия път ще се постарая повече откъм естетиката.

# 684
  • Czech Republic
Момичета големи красоти показвате на последните страници. Нямам възможност да изкоментирам всичко и затова само последните постове от превюто.

Джемма, честит ти именник!  Hug Бонбонките и жълъдчетата изглеждат много вкусно!

Мимии, прекрасни неща си направила! Heart Eyes

mariqpb, всичко изглежда чудесно! Hug

... Аз ще украсявам на 21 и 22, но да видим каква ще я свърша с айсинга. И да питам- след като го направя по- гъст за контурите , после с какво да го поразредя и с какво е по- удобно да се нанася ... newsm78

Може да разредиш и с прецеден лимонов сок - аз го предпочитам дори, защото айсинга не е толкова сладък. Разреждай с по капка-две, за да не стане много течен. За запълване на по-големи части, трябва да се точи като мед. Аз и него нанасям с пликче с малко по-широк отвор и дооправям с клечка за зъби.

И аз имам именник днес - синът ми Даниел. Направих мини-меденки (5см диаметър) за децата от класа му.

Pernicky pro Dan by natalyna, on Flickr

А това, е първият свещник за тази година. Другите са в процес на украсяване.

svicen1 by natalyna, on Flickr

# 685
  • Балчик
Благодаря, Нат. Помня, че и твоят син е именник, но не знаех дали празнувате. Честит имен ден и на него. Hug
Меденките са прекрасни, както винаги.

# 686
  • Czech Republic
Джемма и тук днес имен ден имат Даниеловците (но никое друго подобно име). Peace

# 687
  • София
Здравейте дами. Коледата наближава и приготовленията са във вихъра си. Някои сигурно са и готови. Имам едно питане. Миналата година си купих и правих в тавичка ванилените кравайчета на Наталина. Станаха чудесни. Тази вечер или утре е техен ред. Обаче....съм забравила... Embarassed във формичките като ги правя дали трябва тестото да престоява. Спомням си, че го мазах със шпатулката по тавата, ама престояваше ли. Явно трябва да е меко да се маже но...Моля ви, посъветвайте ме как да ги направя. Иначе са превъзходни.  Grinning

# 688
Моите шоколадови звезди с капучино
,леко ги видоизмених.Оказа се ,че бадемовия марципан не ни е по вкуса на семейството и разбърках бял шоколад с краве масло и ги лепих с този крем.Избяга ми естетиката ,обаче мисля да спирам с подготовката за коледа .Децата и мъжът ще станат по 100килограма.Снощи правих звездите ,днес всичко е ометено  Mr. Green ,а от меденките няма помен.В събота мисля за проба да направя баница със сирене ,обаче с ръчно теглени кори .Правила съм като тинейджърка и да не се изложа с баницата с късметите ще я тренирам от сега  chef

# 689
  • София
Купих си марципан на блокче с шоколадово покритие.От  Т-маркет, ако някой търси. И аз като една дама,по-назад в темата, го взех, защото го споменавате, без да знам за какво ми е  Mr. Green Еми да ви кажа...изядох го, няма за сладки вече  Joy

П.п. Влезнах да кажа, че има в Т-маркет марципан   Peace

Общи условия

Активация на акаунт