Коледа 2014 - тема 2

• 83 583
  • 760
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Благодаря ти, marcheva14. Hug
Част 2:
Скрит текст:
Не ми се сърди, но се заливам от смях с тези елени....хубави са.  Joy Честно!  Ти си като фабрика за сладки, жива конкуренция на NESTLE.. Heart Eyes Какво ще ги правиш толкова....не знам.
 Hug

# 451
  • Балчик
Как ще се сърдя,  Laughing Hug. ЧЧакай да те развеселя още- детето като беше малко и искаше да му нарисувам кученце. Показвам му аз великото си творение, а то казва "Мамо, много хубаво мече си нарисувала, ама аз исках кученце. hahaha"

Тези сладки ще са за почерпка на моя клас и за класа на сина и за един благотворителен базар. Ако ги купи някой изобщо. Laughing Какво да правя рисуването ми беше на-най-слабият предмет в училище и страшно го мразех. Ако ще и още 50 години да правя сладки, няма да се науча да ги рисувам. Ама това не ми пречи да си ги показвам пък. bowuu

# 452
  • В светлината на слънцето
Джемма, много са си хубави сладките. А за вкусни съм просто сигурна, че са. Hug Аз като мога да рисувам, да не мислиш, че правя по-хубави - къде такова търпение. Mr. Green Така че изобщо не се оправдавай, много са си хубави даже. Peace

# 453
  • София
Джемма, много са си хубави сладките. А за вкусни съм просто сигурна, че са. Hug Аз като мога да рисувам, да не мислиш, че правя по-хубави - къде такова търпение. Mr. Green Така че изобщо не се оправдавай, много са си хубави даже. Peace

На същото мнение съм, моля ти се продължавай с пълна сила. Аз и толкова търпение нямам.  Hug Hug

# 454
  • Бургас
Майсторици, дайте съвет, че се изнервих яко с моите тазгодишни меденки Tired Твърдо решена да ги украсявам пак като една предишна година, направих от белтъчната глазура, оцветих я с едни боички в тубички и нанесох на меденките. На другия ден, обаче, с глазурата за рисуване не ми се получиха нещата и хвърлях ли хвърлях (първо ми дойде много захарта за кралската беллтъчна глазура, после опитах обикновената с пудра захар, вода и лимонов сок, но и тя не се получи,после пак белтъчна опитах и на четвъртия опит Embarassed ми хареса вече - гъстичък крем, удобен за шприцоване. Че ми треперят ръцете и не съм добра в рисуването, знаех и не очаквах висоти някакви, но вече четвърти ден нямат изсъхване тези украси ooooh! Някои от цветовете лепнат здраво още, други са вече позасъхнали, белите контури отгоре са меки и лепкат също. А са 4 тави и ми писна да се размятат в единствената ни стая. Дайте акъл какво да ги правя Praynig Мислех да ги бутна в слаба фурна да съхнат, ама ме притеснява, че самите меденки ще станат на кирпич и няма да имат омекване после Rolling Eyes Та помощ, моля ви!  Praynig

# 455
  • Варна
Джемма тея магарета рогонсци ме умориха от смях  Joy
Втората партида е дооста по-добре.. бягащият елен е върхът !
С добро се смея де  Hug
А аз ви се чудя,как издържате? Ето,аз днес направих едни масленки и вече,ще хвана мускулна треска да правя тигели към тях  Embarassed
Един поздрав за всички майстори (все едно,че колажчето е правено за мен)  Laughing
Скрит текст:
Очакване и реалност е текстът към фотото Mr. Green

# 456
  • Пловдив
Момичета и аз да се похваля-направих две дози меденки на Джемма и две дози линцери-станаха ми невероятно вкусни, не мога да ги опазя. Изрисувах ги всичките, даже и линцерите- на едните им направих шоколадова глазура, а другите ги украсявах с айсинг и боички, перлички разни и т.н. Станаха страшно красиви, а и вкусни, но не знам как качвате снимки тук та не мога да сепохваля със снимка  newsm78. Сега си купих формички за фунийки и ще правя и тях. А може би ще пробвам и още нещо... има време до Коледа, направо ме заразихте с тези идеи.  Laughing

# 457
Дами, които вече сте правили какаови напукани сладки, моля
да ми кажете  ако днес ги направя ще изсъхнат ли много до Коледа. Сутринта съм се събудила с идеята да правя тях и мини щолените на Лабрекс.

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 08:34 от dalina_50

# 458
  • Czech Republic
Майсторици, дайте съвет, че се изнервих яко с моите тазгодишни меденки Tired Твърдо решена да ги украсявам пак като една предишна година, направих от белтъчната глазура, оцветих я с едни боички в тубички и нанесох на меденките. На другия ден, обаче, с глазурата за рисуване не ми се получиха нещата и хвърлях ли хвърлях (първо ми дойде много захарта за кралската беллтъчна глазура, после опитах обикновената с пудра захар, вода и лимонов сок, но и тя не се получи,после пак белтъчна опитах и на четвъртия опит Embarassed ми хареса вече - гъстичък крем, удобен за шприцоване. Че ми треперят ръцете и не съм добра в рисуването, знаех и не очаквах висоти някакви, но вече четвърти ден нямат изсъхване тези украси ooooh! Някои от цветовете лепнат здраво още, други са вече позасъхнали, белите контури отгоре са меки и лепкат също. А са 4 тави и ми писна да се размятат в единствената ни стая. Дайте акъл какво да ги правя Praynig Мислех да ги бутна в слаба фурна да съхнат, ама ме притеснява, че самите меденки ще станат на кирпич и няма да имат омекване после Rolling Eyes Та помощ, моля ви!  Praynig

Здравей! Нещо не си направила правилно - по-гъстата белтъчна глазура (за контури) изсъхва почти веднага. А по-рядката за запълване на меденките, засъхва за час-два. Какво сложи ти в твоята? Да не би да не са боички както пишеш, а геловите шрифтове на Др. Йоткер? Не ги слагай във фурна, остави ги на открито или близо до парно/печка.  Peace

Джемма, аз защо казах, че избягвам да купувам формички с животни и хора - не ги докарвам и това е! И все пак,  твоите са станали чудесни!  Hug

Последна редакция: сб, 13 дек 2014, 09:51 от natalyna

# 459
  • Czech Republic
Предварително се извинявам за въпроса, най-вероятно за вас е глупав, но аз ви чета от онзи ден ... тази година за първи път имам време и особено желание...
Освен с айсинг и фондан, с какво мога да украся меденките : имам предвид плътните
Например
Скрит текст:

А и все пак да могат да се залепят някакви шаренийки...
Ако си е айсинг (белтък, захар и лимон) и слова оцветител ще стане ли плътно?
И какъв оцветител трябва да сложа.. гел или прах?

Мерси предварително   bouquet

За запълване на меденките, може да използваш и разтопен бял шоколад или така наречената "бяла ледена глазура" - която е само от пудра захар и лим. сок и евентуално боя. Засъхва по-бавно, но става добре. Оцветявай с каквито боички имаш. Peace

# 460
Aз съм направила шоколадови напукани в началото на месеца. Нищо им няма- държа ги в пластмасова кутия , плътно затворени и от време на време хапвам по една да проверя качеството. Joy

# 461
Aз съм направила шоколадови напукани в началото на месеца. Нищо им няма- държа ги в пластмасова кутия , плътно затворени и от време на време хапвам по една да проверя качеството. Joy
Аз ги правих на Никулден. Нищо има няма правя ги всяка година, че даже и на Великден. Много се харесват у дома. Виж портокалките ми станаха по- твърди, но установих че тази част, които са при едни други сладки (от тесто за ФСТ) омекват идеално, с меденки става същото. Peace
Джемма на мен много ми харесват сладките, тъкмо ги разгледах във ФБ. Семпли са, но пък се вижда кое какво е. То е само за закачка и е важен вкуса. А твоите са си невероятни bowuu Чак си мечтая да съм ти дъщеря за 1 месец (ама ако мое да не надебелея Joy Joy Joy)
Моите грозници показах ли ви?Хич ме няма в рисуването:

Дядо Коледа го прави майка ми. Тя рисува за първи път като мен, ама повече и се отдаде

# 462
  • Бургас
Скрит текст:

Здравей! Нещо не си направила правилно - по-гъстата белтъчна глазура (за контури) изсъхва почти веднага. А по-рядката за запълване на меденките, засъхва за час-два. Какво сложи ти в твоята? Да не би да не са боички както пишеш, а геловите шрифтове на Др. Йоткер? Не ги слагай във фурна, остави ги на открито или близо до парно/печка.  Peace

Здравей, Наталина  bouquet Оцветих с тези:

Пише че са точно уж за оцветяване, а не просто контур за рисуване. Интересно, че ги ползвах и преди 3-4 месеца и тогава нямах проблеми newsm78 То и сега едните цветове леко позасъхнаха, но други не. Самата глазура (и по-течната  за цветната основа и по-твърдата за белите контури) я правих с белтък, пресята пудра захар на Крина и лимонов сок. По-гъстата не ми се получаваше и не ми се получаваше с пропорциите, които гледах и последната е от 1 белтък, мъничко лимонов сок и май около 120гр пудра захар отиде - стана пухкав гъст сняг, който беше удобен за шприцоване в началото, но към края започна да става "балончест" и май захарта е била малко Rolling Eyes Но предишния опит с 200гр стана един гъст туткал и го изхвърлих Embarassed Не им върви на меденките тази Коледа и това е Cry Дано успеят да изсъхнат украсите, без да станат на камък самите меденки Praynig  Мъжът ми се шегува, че ако не за друго, поне за снимка са станали хубави hahaha

# 463
Моите грозници показах ли ви?Хич ме няма в рисуването:
Ще припадна  hahaha Много са симпатични!

# 464
Дами, които вече сте правили какаови напукани сладки, моля
да ми кажете  ако днес ги направя ще изсъхнат ли много до Коледа. Сутринта съм се събудила с идеята да правя тях и мини щолените на Лабрекс.

Няма проблем с напуканите сладки да се направят по-рано. Правила съм ги и после ги държа в затворена кутия и на хладно.

Общи условия

Активация на акаунт